Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.
Upside down kage med blåbær er en virkelig lækker kage, der samtidig er nem at bage.
Her er det med friske blåbær, men kagen kan sagtens også bages med andre bær.
Det særlige ved en upside down kage er, at man kommer bærrene i bunden af formen, dejen ovenpå, og derefter bages kagen i ovnen.
Efter bagning vendes kagen om, og så har du de lækre bær øverst.
Upside down kagen passer til ca. 8 personer.
Opskrift på upside down kage med blåbær
Upside down kage med blåbær
Ingredienser
- 200 g sukker
- 125 g smør - meget blødt
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 10 g bagepulver
- 10 g vaniljesukker
- 2 dl mælk - ca. mængde
- 300 g blåbær
- 2 spsk sukker
- 2 spsk flormelis - til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 200 °C.
- Beklæd en springform med en diameter på ca. 21 centimeter med et stykke bagepapir.
- Pisk sukker og det bløde smør godt sammen, og pisk derefter gradvist æggene i et ad gangen, så du får en luftig masse.
- I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og vaniljesukker.
- Kom melblandingen ned til den luftige æggemasse, og kom også lidt mælk ved. Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så der ikke er klumper af mel tilbage i dejen. Du skal bruge ca. 2 deciliter mælk, men tilsæt mælken lidt efter lidt indtil du har en luftig dej.
- Fordel de 300 gram friske blåbær i bunden af springformen, og drys et par spiseskefulde sukker over.
- Fordel derefter dejen over blåbærrene, og glat dejen forsigtigt ud.
- Stil din upside down kage med blåbær ind i ovnen, og her skal den nu bages i ca. 60 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer, så stik i kagen for, at mærke om den er bagt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte upside down kage med blåbær tages ud af ovnen og køles lidt af.
Derefter kan du fjerne ringen på springformen, og med et snuptag vende kagen over på en tallerken eller lignende. Nu vender blåbær og bund opad.
Sigt lidt flormelis over og nyd en fantastisk kage.
Se flere kageopskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Annette
Kan man bruge frosne blåbær??
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Ja, det tror jeg sagtens du kan. Frosne bær giver ofte lidt mere væde, men det bør kunne gå. Lad mig gerne høre hvordan resultat blev 🙂
Alt det bedste
Holger