Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Upside down kage med blåbær

Upside down kage med blåbær

billede til upside down kage med blåbær
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.

Upside down kage med blåbær er en virkelig lækker kage, der samtidig er nem at bage.

Her er det med friske blåbær, men kagen kan sagtens også bages med andre bær.

Det særlige ved en upside down kage er, at man kommer bærrene i bunden af formen, dejen ovenpå, og derefter bages kagen i ovnen.

Efter bagning vendes kagen om, og så har du de lækre bær øverst.

Upside down kagen passer til ca. 8 personer.

Opskrift på upside down kage med blåbær

Upside down kage med blåbær

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her er min opskrift på en lækker upside down kage med blåbær. Kagen er nem at bage i springform, og til sidst vendes kagen om og pyntes.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 125 g smør meget blødt
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 10 g vaniljesukker
  • 2 dl mælk ca. mængde
  • 300 g blåbær
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk flormelis til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 200 °C.
  2. Beklæd en springform med en diameter på ca. 21 centimeter med et stykke bagepapir.
  3. Pisk sukker og det bløde smør godt sammen, og pisk derefter gradvist æggene i et ad gangen, så du får en luftig masse.
  4. I en anden skål vendes hvedemel med bagepulver og vaniljesukker.
  5. Kom melblandingen ned til den luftige æggemasse, og kom også lidt mælk ved. Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, så der ikke er klumper af mel tilbage i dejen. Du skal bruge ca. 2 deciliter mælk, men tilsæt mælken lidt efter lidt indtil du har en luftig dej.
  6. Fordel de 300 gram friske blåbær i bunden af springformen, og drys et par spiseskefulde sukker over.
  7. Fordel derefter dejen over blåbærrene, og glat dejen forsigtigt ud.
  8. Stil din upside down kage med blåbær ind i ovnen, og her skal den nu bages i ca. 60 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer, så stik i kagen for, at mærke om den er bagt.

Næringsindhold

Kalorier489kcalKulhydrater82gProtein6gFedt15gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol98mgNatrium488mgKalium127mgKostfibre1gSukker51gVitamin A520IUVitamin C3mgCalcium56mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte upside down kage med blåbær tages ud af ovnen og køles lidt af.

Derefter kan du fjerne ringen på springformen, og med et snuptag vende kagen over på en tallerken eller lignende. Nu vender blåbær og bund opad.

Sigt lidt flormelis over og nyd en fantastisk kage.

Se flere kageopskrifter

  • billede med blåbærcrumble kage
    Blåbærcrumble - lækker crumblekage med blåbær
  • billederesultat for blåbærkage med frosne blåbær
    Blåbærkage med friske eller frosne blåbær
  • billederesultat for æble- og blåbærkage
    Æble- og blåbærkage med crumble og kanel
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tina skriver

    maj 25, 2025 at 7:37 pm

    Min dreng er stor fan af jordbær, så vil bytte bærene ud.
    Men kan jeg bage kagen dagen før? 😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 25, 2025 at 7:45 pm

      Hej Tina
      Ja, det bør I sagtens kunne. Og også bage kagen dagen før. Det ville jeg ikke være nervøs for at prøve.
      God bagelyst - og hils din søm.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Annette skriver

    oktober 18, 2022 at 9:42 am

    Kan man bruge frosne blåbær??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 18, 2022 at 10:56 am

      Hej Annette
      Ja, det tror jeg sagtens du kan. Frosne bær giver ofte lidt mere væde, men det bør kunne gå. Lad mig gerne høre hvordan resultat blev 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required