Tzatziki
Ingredienser
- 1 agurk (rives groft)
- 3 dl græsk yoghurt
- 3 fed hvidløg (pressede)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tzatziki er meget nem at lave selv. Så er det sagt. Start med at vaske 1 agurk, og del den så på langs. Med en teske skraber du så kernerne (midten af agurken) ud, og kasserer dem.
- Riv agurk på den grove side af et rivejern, og drys med en smule salt. Kom de saltede agurkestrimler i et dørslag eller si, og lad dem trække i en halv times tid. Saltet trækker væden ud af agurken.
- Hæld 3 dl græsk yoghurt op i en pæn skål, og kom så de saltede agurkestrimler (pres evt. lidt mere væde ud af agurken) i. Pres 3 fed hvidløg ned i den græske agurkesalat, og vend den rundt.
- Smag til med en smule salt og friskkværnet peber, og så er den klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på tzatziki
I denne opskrift på hjemmelavet tzatziki er der anvendt græsk yoghurt, og det er smart. Så slipper du nemlig for at sigte yoghurten gennem et kaffefilter.
Du kan dog også anvende en almindelig yoghurt naturel, og så skal du bruge fire deciliter. Den lader du sive gennem et kaffefilter, men vær forberedt at det tager op mod en times tid. Så start i god tid.
Tzatziki er populær i køkkenerne på Balkan og i Mellemøsten, og de fleste har vist især nydt den på ferier i Grækenland og på de græske øer.
Her kan det næsten være svært at opdrive et godt måltid mad uden denne vidunderlige græske agurkesalat. Opskriften er beregnet til fire personer.
Flere inspirerende opskrifter:
- Græsk kylling
- Græsk gyros
- Moussaka - græsk fadret
- Dolmades - fyldte vinblade
- Græsk grøntsagsfad
- Græskarsalat med feta og granatæble
Tips
Jo, dennne opskrift på tzatziki er mindst lige så god, som den du muligvis har fået serveret på ferien på de græske øer.
Den smager af Grækenland, sommer og alt det gode fra Middelhavets køkkener. Tzatzikien passer perfekt til retter med kød. Herunder også til danske frikadeller.
TIP: Du kan i øvrigt også smage den til med enten dild eller mynte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Karin Rønning skriver
Etter utallige reiser til Grekenland har jeg spist og laget mye Tzatziki. Og aldri har agurken vært ternet. Den skal grovrives!
Malene skriver
Man kunne ikke bare bruge en creme fraich på 18% istedet for græsk yoghurt? 🙂
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Malene
Jo da - det kan du sikkert sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Jolanda skriver
Så er det ikke Tzatziki men en crème fraîche dressing.