• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Tzatziki opskrift: Klassisk, græsk og hjemmelavet

Tzatziki opskrift: Klassisk, græsk og hjemmelavet

tzatziki græsk agurkesalat
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Få en nem opskrift på tzatziki. Hjemmelavet græsk agurkesalat med græsk yoghurt, agurk og hvidløg. Kan også laves med alm. yoghurt.

I denne opskrift på hjemmelavet tzatziki er der anvendt græsk yoghurt, og det er smart. Så slipper du nemlig for at sigte yoghurten gennem et kaffefilter.

Du kan dog også anvende en almindelig yoghurt naturel, og så skal du bruge fire deciliter. Den lader du sive gennem et kaffefilter, men vær forberedt at det tager op mod en times tid. Så start i god tid.

Tzatziki er populær i køkkenerne på Balkan og i Mellemøsten, og de fleste har vist især nydt den på ferier i Grækenland og på de græske øer.

Her kan det næsten være svært at opdrive et godt måltid mad uden denne vidunderlige græske agurkesalat.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Græsk kylling

Græsk gyros

Dolmades

Moussaka

Opskrift på tzatziki

tzatziki græsk agurkesalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tzatziki

4.77 fra 13 stemmer
Få en nem opskrift på tzatziki. Hjemmelavet græsk agurkesalat med græsk yoghurt, agurk og hvidløg. Kan også laves med alm. yoghurt.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Trækketid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Kalorier: 58
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 agurk - rives groft
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 3 fed hvidløg - pressede
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tzatziki er meget nem at lave selv. Så er det sagt. Start med at vaske 1 agurk, og del den så på langs. Med en teske skraber du så kernerne (midten af agurken) ud, og kasserer dem.
  2. Riv agurk på den grove side af et rivejern, og drys med en smule salt. Kom de saltede agurkestrimler i et dørslag eller si, og lad dem trække i en halv times tid. Saltet trækker væden ud af agurken.
  3. Hæld 3 deciliter græsk yoghurt op i en pæn skål, og kom så de saltede agurkestrimler (pres evt. lidt mere væde ud af agurken) i. Pres 3 fed hvidløg ned i den græske agurkesalat, og vend den rundt.
  4. Smag den hjemmelavede tzatziki til med en smule salt og friskkværnet peber, og så er den klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier: 58kcalKulhydrater: 5gProtein: 8gFedt: 0.4gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.04gTransfedt: 0.01gKolesterol: 4mgNatrium: 29mgKalium: 217mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 57IUVitamin C: 3mgCalcium: 98mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jo, dennne opskrift på tzatziki er mindst lige så god, som den du muligvis har fået serveret på ferien på de græske øer.

Den smager af Grækenland, sommer og alt det gode fra Middelhavets køkkener. Tzatzikien passer perfekt til retter med kød.

TIP: Du kan i øvrigt også smage den til med enten dild eller mynte.

Tzatziki med spidskål

Tzatziki med spidskål og ærter er græsk mad, der møder det nordiske køkken.

Tzatzikien laves med græsk yoghurt, og den er lækkert tilbehør. Denne opskrift med spidskål er lavet af Maiken Krøjgaard.

Du skal bruge

200 gram græsk yoghurt 2%.
1 fed hvidløg stort fed
100 gram agurk
300 gram spidskål
200 gram ærter
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom græsk yoghurt i en skål og pres hvidløgsfed i.
  2. Smag yoghurten til med salt og peber.
  3. Riv agurken og vrid væsken ud.
  4. Snit spidskål meget fint.
  5. Vend så ærter, spidskål og agurken i yoghurtblandingen og lad det hvile en halv time.
  6. Pynt evt. din tzatziki med spidskål med frisk purløg og agurk inden servering.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin Rønning

    juni 17, 2021 at 6:14 am

    Etter utallige reiser til Grekenland har jeg spist og laget mye Tzatziki. Og aldri har agurken vært ternet. Den skal grovrives!

    Svar
  2. Malene

    januar 17, 2020 at 11:43 am

    Man kunne ikke bare bruge en creme fraich på 18% istedet for græsk yoghurt? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 17, 2020 at 11:47 am

      Hej Malene
      Jo da - det kan du sikkert sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Jolanda

        juni 19, 2022 at 7:04 pm

        Så er det ikke Tzatziki men en crème fraîche dressing.

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Forsiden lige nu

nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften
Billede af sød kartoffelgryde.
Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler→ Se opskriften
Torsk - sunde retter
10 gode bud på sunde retter→ Se opskriften
Bobler
Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester→ Se opskriften
spaghetti med gulerødder
Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret→ Se opskriften
Hjemmebagte knækbrød
Hjemmebagte knækbrød med masser af kerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required