• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Tyrkisk pizza - opskrift på lækker, krydret pide

Pide - tyrkisk pizza
En oksefars rørt sammen med krydderier og finthakkede grøntsager som paprikapeber og tomater på e sprød bånd serveret med bredbladet persille og citron. Det er lykken. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  1. august 2024 - Udgivet:  11. februar 2021

Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Tyrkisk pizza, pide, er delikate og fristende. Godt krydret oksekød på en sprød pizzabund, som serveres med persille og citron.
  2. Opskrift på pide - tyrkisk pizza med oksekød
  3. Tyrkisk pizza - opskrift på lækre, krydrede pide
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift

Tyrkisk pizza, pide, er delikate og fristende. Godt krydret oksekød på en sprød pizzabund, som serveres med persille og citron.

Tyrkisk pizza, pide, er mindre fed og mere sprød end en typisk italiensk pizza.

Dejen rulles meget tyndt ud, toppes med et lag godt krydret oksekød, og serveres med bredbladet persille og citron.

Et friskt og velsmagende alternativ til den pizza, vi alle kender. Og et alternativ, der kildrer smagsløgene.

Det tyrkiske køkken regnes for et af de fineste køkkener i verden. Og med rette. Krydderier og konsistens er altid nøje afstemt.

Opskrift på pide - tyrkisk pizza med oksekød

Pide - tyrkisk pizza

Tyrkisk pizza - opskrift på lækre, krydrede pide

Tyrkisk pizza, pide, er delikate og fristende. Godt krydret oksekød på en sprød pizzabund, som serveres med persille og citron.
Bedømmelse
4.9 fra 13 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 10 minutter minutter
Antal 3 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2.5 dl vand - lunkent
  • 0.5 dl olivenolie
  • 8-9 dl hvedemel
  • ½ tsk salt

Kødfyld

  • 500 g hakket oksekød - el. lammekød
  • 2 paprikapeber
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 2 tomater
  • 1 spsk tomatpure
  • 2 cm frisk rød chili
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk syrnet fløde - el yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æggeblomme
  • 1 citron - i både
  • bredbladet persille - som drys

Fremgangsmåde

Dej

  • Lun vandet og rør gæren ud i det.
  • Hæld olivenolie og salt i og rør rundt.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører. Ælt. Dejen skal være blød og lettere klistret. Når den er det, sætter du den til hævning i ca. 40 minutter.

Farsblanding

  • Hak alle grøntsagerne inkl. persille fint. Jeg bruger en minihakker, men pas på, at de ikke bliver for finthakkede.
  • Bland dem med det rå, hakket oksekød (el. lammekød) samt alle krydderierne.
  • Sæt kødet på køl, indtil dejen er hævet færdig og du har rullet den ud.

Tyrkisk pizza

  • Ælt dejen, men undgå at komme for meget mel i. Den må hellere blive lettere klistret end melet.
  • Del dejen i tre kugler og rul dem ud i aflange felter. Du kan eventuelt rulle direkte på bagepapiret, da det godt kan klistre lidt fast til bordet, når de fyldes med kød. Gør du det på bagepapir, er det let lige at hive bagepapir med pide over på bagepladen.
  • Fyld farsen på den udrullede dej, men lad et par cm. gå fri - det er dem, der skal bukkes op om farsen, som du kan se på fotoet under denne opskrift.
  • Buk hele vejen rundt om kødet, i enderne laver du en snoning, så du får dannet en bådform.
  • Pensl med en blanding af æggeblomme, olie og syrnet fløde - det sidste kan erstattes af yoghurt eller ymer.
  • Bages i 15 minutter ved 225 grader og serveres med frisk persille og citronbåde. NB: Nogle gange kan der danne sig en lille sø af væde ved kødets kant - jeg hælder det fra, når jeg oplever det. Men det betyder ikke noget at lade det være.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1686
% Daglig værdi*
Fedt
 
60
g
92
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
36
g
Kolesterol
 
175
mg
58
%
Natrium
 
1688
mg
73
%
Kalium
 
1229
mg
35
%
Kulhydrater
 
216
g
72
%
Kostfibre
 
10
g
42
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
64
g
128
%
Vitamin A
 
955
IU
19
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
112
mg
11
%
Jern
 
18
mg
100
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Ubagt pide
Her ses en pide, hvor dejen er foldet op over lidt af farsen. Når du har gjort det, skal piden pensles med en blanding af olie, syrnet fløde og æg, Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Der findes to slags "pizzaer" i det tyrkiske køkken, den bådformede pide og lahmacun, der er ultratynde nærmest som pandekager.

Selve navnet lahmacun stammer fra det arabiske ord for dej med kød, så det kan ikke være mere passende. For det er præcis det, det er.

Man kan selvfølgelig lave vegetarudgaver af tyrkisk pizza, men lige netop denne ret synes jeg ikke, at der findes en bedre udgave end den med hakket kød.

Du kan erstatte oksefarsen med lammefars, men uanset hvad du bruger, skal det hakkede kød ikke indeholde mere end 10 procent fedt.

Se andre lækre opskrifter

  • Fetadip haydari
    Fetadip med peberfrugt - opskrift på haydari
  • Sigara börek, ruller med fate
    Sigara börek - sprøde, tyrkiske filoruller med feta
  • Simit - tyrkiske brød
    Simit - tyrkiske brød med sesamfrø
  • Kisir - Tyrkisk bulgursalat
    Tyrkisk bulgursalat - mættende og fuld af smag
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Imi

    juni 04, 2023 at 8:43 pm

    Dejlig opskrift, de smagte skønt! Brødet blev virkelig lækkert, og fyldet er super delikat.
    Jeg har lavet pider et par gange før, så jeg tilføjede lidt hist og pist af mine favoritter. En teske koriander kom oveni, 3 ekstra fede hvidløg og 8 blommetomater i stedet for to almindelige - og helt sikkert godt med væde presset fra.

    Sidst men ikke mindst elsker jeg at dryppe en creme fraiche dressing på med 9% creme fraiche, en teske honning, en teske sennep og lidt salt.
    Kan varmt anbefales.

    Svar
    • Karen Seneca

      juni 06, 2023 at 10:29 am

      Hvor dejligt, at du kan bruge opskriften. Og super tip med cremefraiche-blandingen, det vil jeg prøve næste gang.
      Med venlig hilsen Karen

      Svar
  2. Anne-Grethe

    maj 15, 2022 at 6:45 pm

    Lyder lækkert, og skal helt sikkert prøves.
    Jeg går ud fra at de bages i ovnen.. Men ved hvilken temperatur?
    Pft
    Anne-Grethe

    Svar
    • Karen Seneca

      maj 16, 2022 at 9:38 am

      Ja, prøv at lave dem. De smager virkelig godt. Temperatur: 225 grader. Godt, du skrev, så jeg kunne skrive det ind i opskriften 🙂 Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required