Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Tunmousse uden smør ville være utænkeligt i begyndelsen af 80'erne. Her blev en dåse tun blandet godt op med 100 gram blødt smør og serveret som forret i mange hjem.
Smagen var der såmænd ikke noget i vejen med, men kalorieindholdet var lige i overkanten. Især når man kan lave en fantastisk lækker tunmousse helt uden smør.
Denne opskrift egner sig godt til at komme i en sandwich til skovturen eller spise med flute og avocadoskiver.
Den kan både laves i løghakkeren, hvor tun og grøntsager vil blive helt findelte, eller du kan hakke forårsløg og peberfrugt med en kniv og blande det hele sammen med en gaffel. Jeg har valgt den sidste model.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på tunmousse
Verdene bedste tunmousse
Ingredienser
- 2 dåser tun
- 3 forårsløg - skiver
- 2 spsk rød peberfrugt - hakket
- 1,5 spsk kapers
- 2 spsk creme fraiche - 9%
- 1,5 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak peberfrugt og forårsløg fint. Gem det yderste af forårsløgets grønne top til drys.
- Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt og peber sammen med kapers.
- Brug en gaffel til at fordele tunen og vend den med forårsløg og paprikapeber.
- Rør dressing og tunblanding sammen.
- Smag din tunmousse til og tilføj eventuelt mere citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Til dem der bedre kan lide laks
Du kan sagtens erstatte dåsetun med varmrøget laks, hvis du vil have mere smag i din mousse. I så fald skal du skippe peberfrugten og kapers, da deres smag kolliderer lidt med laksens.
Du kan også lave en lakserilette, som er lige så nem og hurtig at lave som tunmousse. Eller prøve Madens Verdens opskrift på en lækker laksemousse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lise Knigaard Hansen
Rigtig dejlig lækker ret, som gæsterne er helt vilde med
Lars Juul Ramon Johansen
Når der nævnes paprikapeber i opskriften, menes der så en almindelig rød peber, eller hvad er forskellen.
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
Jeg har præciseret opskriften - du skal bruge peberfrugt 🙂
Tak for det.
Alt det bedste
Holger
Jane Jensen
Man kan også ‘snyde’ lidt ... jeg har fx brugt en bøtte færdig tunsalat af den billige slags - hvor jeg så har tilsat en dåse tun, hakkede rødløg, majs og hakket, rød peber, evt lidt mayonnaise/creme fraiche samt salt og peber. Det fungerer fint ...
Karen Seneca
God ide 🙂