• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Tunmousse uden smør - perfekt til sandwich

Tunmousse uden smør - perfekt til sandwich

Tunmousse med citron
4.7 fra 54 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
782
SHARES
FacebookMessenger782PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. marts 2024 - Udgivet:  7. april 2020

Indhold

  1. Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
  2. Opskrift på tunmousse
  3. Verdene bedste tunmousse
  4. Til dem der bedre kan lide laks

Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.

Tunmousse uden smør ville være utænkeligt i begyndelsen af 80'erne. Her blev en dåse tun blandet godt op med 100 gram blødt smør og serveret som forret i mange hjem.

Smagen var der såmænd ikke noget i vejen med, men kalorieindholdet var lige i overkanten. Især når man kan lave en fantastisk lækker tunmousse helt uden smør.

Denne opskrift egner sig godt til at komme i en sandwich til skovturen eller spise med flute og avocadoskiver.

Den kan både laves i løghakkeren, hvor tun og grøntsager vil blive helt findelte, eller du kan hakke forårsløg og peberfrugt med en kniv og blande det hele sammen med en gaffel. Jeg har valgt den sidste model.

Se også disse opskrifter:

Skinkesalat

Æggesalat

Hønsesalat

Opskrift på tunmousse

Tunmousse med citron
Karen SenecaKaren Seneca

Verdene bedste tunmousse

4.73 fra 54 stemmer
Tunmousse uden smør med kapers, forårsløg og peberfrugt er en sund lækkerbisken, som selv de argeste fiskeforagtere vil spise. Her er en nem opskrift.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk, Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 206
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dåser tun
  • 3 forårsløg - skiver
  • 2 spsk rød peberfrugt - hakket
  • 1,5 spsk kapers
  • 2 spsk creme fraiche - 9%
  • 1,5 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Hak peberfrugt og forårsløg fint. Gem det yderste af forårsløgets grønne top til drys.
  2. Bland mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, salt og peber sammen med kapers.
  3. Brug en gaffel til at fordele tunen og vend den med forårsløg og paprikapeber.
  4. Rør dressing og tunblanding sammen.
  5. Smag din tunmousse til og tilføj eventuelt mere citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 206kcalKulhydrater: 0.5gProtein: 25gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 18mgNatrium: 1052mgKalium: 184mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.2gVitamin A: 81IUVitamin C: 2mgCalcium: 14mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Til dem der bedre kan lide laks

Du kan sagtens erstatte dåsetun med varmrøget laks, hvis du vil have mere smag i din mousse. I så fald skal du skippe peberfrugten og kapers, da deres smag kolliderer lidt med laksens.

Du kan også lave en lakserilette, som er lige så nem og hurtig at lave som tunmousse. Eller prøve Madens Verdens opskrift på en lækker laksemousse.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dorte

    maj 29, 2025 at 2:02 pm

    Er det tun i vand eller olie?

    Svar
  2. Lise Knigaard Hansen

    april 11, 2025 at 12:38 pm

    Rigtig dejlig lækker ret, som gæsterne er helt vilde med

    Svar
  3. Lars Juul Ramon Johansen

    september 09, 2024 at 5:32 pm

    Når der nævnes paprikapeber i opskriften, menes der så en almindelig rød peber, eller hvad er forskellen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 10, 2024 at 3:58 pm

      Hej Lars
      Jeg har præciseret opskriften - du skal bruge peberfrugt 🙂
      Tak for det.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jane Jensen

    februar 01, 2021 at 5:44 pm

    Man kan også ‘snyde’ lidt ... jeg har fx brugt en bøtte færdig tunsalat af den billige slags - hvor jeg så har tilsat en dåse tun, hakkede rødløg, majs og hakket, rød peber, evt lidt mayonnaise/creme fraiche samt salt og peber. Det fungerer fint ...

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 02, 2021 at 12:32 pm

      God ide 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required