• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Tuc kage - opskrift på lækker kage med Tuc saltkiks

Tuc kage - opskrift på lækker kage med Tuc saltkiks

billede med Tuc kage
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
207
SHARES
FacebookMessenger207PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. november 2023 - Udgivet: 3. februar 2021

Opskrift på lækker Tuc kage med TUC saltkiks. Bunden er en marengs med mandelmel, chokolade og kiks, og den toppes med flødeskum og frugt.

Tuc kage er en populær kage, der nemt laves med marengs, chokolade, mandelmel og selvfølgelig de knasende sprøde TUC saltkiks.

Tuc-kagen er meget nem at lave, og når den bagte marengsbund er kølet af, kan du pynte kagen med flødeskum og friske bær.

Det er som sagt en populær kage, som kan bruges til fødselsdag og mange andre lejligheder.

Her har jeg lavet Tuc-kagen med jordbær og vindruer, men anvend blot de bær eller frugter som du synes eller har liggende.

Du kan eks. sagtens anvende blåbær, hindbær, brombær, banan, kiwi og mange andre bær og frugter.

Den lækre kage med Tuc saltkiks med marengs er beregnet til ca. seks personer, men det afhænger selvfølgelig af hvor kagesultne I er.

Opskrift på TUC kage

billede med Tuc kage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tuc kage med marengs

4.74 fra 23 stemmer
Opskrift på lækker Tuc kage med Tuc saltkiks. Bunden er en marengs med mandelmel, chokolade og kiks, og den toppes med flødeskum og frugt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 426
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider - svarende til 3 æggehvider
  • 190 g sukker
  • 10 g vaniljesukker
  • 50 g mørk chokolade - hakket
  • 50 g mandelmel
  • 1 pakke Tuc saltkiks - svarende til 100 gram
Pynt
  • 2,5 dl piskefløde - pisket til flødeskum
  • jordbær
  • vindruer - grønne
  • chokolade

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen varmes op til 150 grader varmluft.
  2. De pasteuriserede æggehvider piskes stive. Brug gerne en røremaskine med påsat piskeris - men en håndmikser er også fin.
  3. Sukker og vaniljesukker vejes af og piskes ind i den luftige marengs.
  4. Hak chokoladen nogenlunde fint, og kom chokoladen i en skål sammen med mandelmel.
  5. Knus Tuc saltkiks ned i skålen og vend det let sammen. Til min Tuc kage kan jeg godt lide at kiksene ikke er knust fuldstændigt til pulver, men ønsker du det, kan du komme dine Tuc kiks i en frysepose og knuse dem i den.
  6. Tag skålen med den luftige marengs af røremaskinen, og vend nu blandingen af chokolade, mandelmel og Tuc saltkiks ind i marengsen. Brug gerne en dejskraber, og vend blandingen forsigtigt sammen.
  7. Find en springform med en diameter på ca. 23 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden på den. Det gør du ved at lægge bagepapir på bunden, og derefter klemme ringen ned over bunden og lukke soringformen til. Det flagrende bagepapir udenom ringen kan nemt fjernes.
  8. Fordel nu din marensmasse med Tuc i bunden af springformen. Fordel den ud i en nogenlunde jævn masse, men forsøg at undgå massen røres ringen rundt. Så er det nemmere at få den bagte marengsbund ud af formen.
  9. Bunden til din Tuc kage bages ca. 25 minutter ved 150 grader varmluft.
  10. Når marengsbunden er gylden, tages den ud af ovnen og køles af.
  11. Pisk fløden til en stiv skum, som sprøjtes eller fordeles på marengsbunden. Jeg plejer at anvende en stor stjernetyl.
  12. Den lækre Tuc kage pyntes med friske bær og evt. lidt chokolade. Her har jeg anvende jordbær og vindruer, og orangestænger fra Toms. Chokoladekringler er også gode.

Næringsindhold

Kalorier: 426kcalKulhydrater: 50gProtein: 6gFedt: 24gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.002gKolesterol: 47mgNatrium: 94mgKalium: 137mgKostfibre: 2gSukker: 40gVitamin A: 616IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 62mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige Tuc kage kan sagtens nydes med det samme, men den kan også godt klare nogle timer på køl.

Vild med kage? Så prøv også disse:

Drømmekage

Alletiders mumse chokoladekage

Banankage

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rose Nielsen

    juli 22, 2022 at 6:40 pm

    Hej Holger, kan chokoladen udelades uden at det ødelægger kagen? Jeg kan desværre ikke tåle det.
    Mvh Rose

    Svar
  2. Nancy Rask

    marts 26, 2021 at 10:09 am

    hej
    jeg har i går lavet gastrik
    men den er for tynd , kan jeg koge
    videre på den i dag ???
    mvh Nancy

    Svar
  3. Jasmin

    marts 21, 2021 at 12:30 am

    Hvorfor putter du mandelmel i tuc kage ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 21, 2021 at 8:38 am

      Hej Jasmin
      Der er mandelmel i min Tuc kage fordi det dels giver en lækker konsistens og smag, og så er mandelmel jo fri for gluten 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required