• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Tottenhamkage

Tottenhamkage

En Tottenhamkage består af en lys sponge cake med lyserød glasur og har altså ikke meget med fodbold at gøre. Foto: Charlotte Mithril
4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  14. marts 2021

Tottenhamkage er en klassiker i den engelske version af Den Store Bagedyst. Her får du opskriften på den lækre og lette sponge cake.

Du behøver absolut ikke at være fan af hverken fodbold eller Tottenham for at elske en Tottenhamkage.

Kagen er en klassiker i den engelske version af Den Store Bagedyst, simpelthen fordi den er så lækker. Og så er den dejlig nem at gå til.

Den består af en hvid såkaldt sponge cake overtrukket med lyserød glasur og er en let og sød kage, der er nem at elske.

Hvorfor hedder den Tottenhamkage?

Tottenhamkage er en lokal delikatesse i Tottenham og har altså intet med fodboldklubben Tottenham Hotspur at gøre, selvom den er blevet serveret ved særlige lejligheder for fodboldklubben.

Kagen stammer oprindeligt fra 1800-tallet, hvor kvækeren Henry Chalkley bagte den lyserøde kage og solgte den for 1 penny per stykke.

Den lyserøde glasur stammer efter sigende fra saften fra morbær - der voksede nemlig morbærtræer i kvækernes mødehus i Tottenham.

Lyserød glasur

Den karakteristiske lyserøde glasur behøves dog ikke at laves med saft fra morbær.

Nogle få dråber rødbedesaft giver den samme flotte farve.

Selvom der er tradition for den lyserøde farve, er der dog ingen regler for, hvilken farve glasuren skal have. Du kan derfor lave den lige som du vil.

Se også de populære bageopskrifter på:

  • Strawberry shortcake
  • Fodboldkage
  • English muffins
  • Sandkage

Hvad er sponge cake?

Direkte oversat betyder sponge cake en ”svampet kage”.

En sponge cake er typisk en fast kage med en svampet konsistens - navnet referer altså primært til kagens konsistens.

Ordet bruges ofte i engelske og amerikanske opskrifter og dækker altså ikke over en specifik opskrift på en kage. Det er nærmere en fællesbetegnelse, der dækker over flere typer kager, der alle har den svampede konsistens til fælles.

Ofte er kagen dog baseret på ingredienser som mel, sukker, æg og smør og kan sammenlignes med en sandkage.

Opskrift på Tottenhamkage

En Tottenhamkage består af en lys sponge cake med lyserød glasur og har altså ikke meget med fodbold at gøre. Foto: Charlotte Mithril
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Nem Tottenham kage

4.84 fra 18 stemmer
Tottenhamkage er en klassiker i den engelske version af Den Store Bagedyst. Her får du opskriften på den lækre og lette sponge cake.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 20 minutter min
Antal: 9 personer
Ret: Kager
Køkken: Engelsk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 170 g smør
  • 170 g sukker
  • 3 æg
  • 230 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl sødmælk
Glasur
  • 100 g flormelis
  • få dråber rødbedesaft - eller rød frugtfarve
  • 1 tsk citronsaft
  • vand

Fremgangsmåde
 

  1. Tag smørret ud af køleskabet lidt tid før, så det er blødt.
  2. Bland smør og sukker sammen.
  3. Rør æggene i et ad gangen.
  4. Rør hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen og sigt det i dejen. Rør det forsigtigt sammen.
  5. Tilsæt mælk, så den får en mere flyende konsistens, der kan dryppe af en ske.
  6. Kom dejen i en firkantet form, der er smurt med smør og drysset med sukker. Kom sølvpapir over kagen i den første bagetid. Det holder på fugten, så du får en lækker saftig og svampet kage og sørger desuden for, at kagen bliver flad og jævn på toppen.
  7. Bag kagen ved 150 grader i cirka 1 time, tjek med en stegenål eller gaffel om der hænger dej på. Kagen er færdig, når der ikke er dej på.
  8. Tag evt. sølvpapiret af efter 40 minutter, hvis du vil have lidt farve på kagen. Vil du have endnu mere farve på kagen, kan du skrue ovnen op på 200 grader de sidste minutter af bagetiden.
  9. Lad kagen køle helt af, inden du kommer glasur på.
  10. Lav glasuren ved at røre flormelis med nogle få dråber rødbedesaft, citronsaft og en smule vand. Pas på, du ikke får for meget farve i – start med en lille smule.
  11. Fordel glasuren over den kolde kage.
  12. Når glasuren er tør, skæres din Tottenhamkage ud i firkantede stykker.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Vil du lave en ægte fodboldkage, kan du bage en Tottenhamkage og pynte den med grøn glasur med kokos og lave en hel fodboldbane oven på af slik og glasur.

Den er et kæmpe hit for alle fodboldfans!

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required