Tomattærte med fyld af svampe, timian og løg samt en top af æg, hytteost og cheddar smager virkelig dejligt både til frokost og aftensmad.
Tomattærte er en dejlig madtærte, som både kan serveres til brunch, frokost og aftensmad.
Tærtedejen her er hjemmelavet og indeholder blandt andet havregryn, men du kan bruge en færdiglavet tærte, hvis du har travlt.
Fyldet er skønt: Portobello-svampe skåret i små tern og ristet med timian, hvid- og rødløg. Til sidst hældes en blanding af hytteost, æg og revet cheddarost udover tærten, som dekoreres med små, halve tomater.
Opskrift på tomattærte med hytteost
Tomattærte med hytteost, svampe og timian
Ingredienser
Tærtedej
- 120 g hvedemel
- 40 g havregryn
- 120 g smør - koldt i tern
- 1 spsk vand
- 1 tsk salt
Tærtefyld
- 1 stk rødløg - i tern
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 2 stk Portobellosvampe - i små tern
- 1 spsk olivenolie - til stegning af løg
- 3-5 kviste timian - friske eller 1,5 teskefuld tørret
- 200 g hytteost
- 3 stk æg
- 80 g cheddar - eller revet mozarella
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tærtedej
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vej af og saml dejen hurtigt med hænderne. Den skal ikke æltes, så bliver den lidt sej i konsistensen.
- Kom dejen i en tærteform ca. 24 cm i diameter, prik huller i den og forbag i et kvarter.
Tomattærte
- Skær rødløg i små tern, finhak hvidløg og skær svampene i små tern.
- Varm en halv til en hel spiseskefuld olivenolie op på en pande og svits løg i et par minutter. Tilsæt derefter svampe og en kvist timian. Steg til svampene har fået farve.
- Hæld løg og svampe ud på et køkkenrulle, der kan suge væden.
- Pisk æggene med salt og peber samt resten af timianen. Bland hytteost i æggemassen.
- Når dejen er forbagt, kommer du løg og svampe i bunden, tilsætter æggemassen, drysser revet ost henover og til sidst placerer du halve cherrytomater - eller lignende små tomater.
- Bag tærten i 30 minutter og lad den køle af i fem minutter, før I spiser den.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Tomattærte med hytteost og timian serveres med en frisk salat bestående af sprøde grøntsager.
Vil du servere en madtærte, der indeholder kød, kan du finde opskriften på porretærte med skinke og spinat her.
Se lignende opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Nils la Cour
Meget lækker tærte. Jeg doblede op med portobello, hvilket den ikke tog skade af. Billedet illustrerer fint hvordan den kommer til at se ud og på den måde, kan man selv regne ud, hvor mange tomater der skal bruges (fremgår ikke af opskriften 😅).