Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Tomattærte med hytteost, svampe og timian

Tomattærte med hytteost, svampe og timian

Tomattærte
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Tomattærte med fyld af svampe, timian og løg samt en top af æg, hytteost og cheddar smager virkelig dejligt både til frokost og aftensmad.

Tomattærte er en dejlig madtærte, som både kan serveres til brunch, frokost og aftensmad.

Tærtedejen her er hjemmelavet og indeholder blandt andet havregryn, men du kan bruge en færdiglavet tærte, hvis du har travlt.

Fyldet er skønt: Portobello-svampe skåret i små tern og ristet med timian, hvid- og rødløg. Til sidst hældes en blanding af hytteost, æg og revet cheddarost udover tærten, som dekoreres med små, halve tomater.

Opskrift på tomattærte med hytteost

Tomattærte med hytteost, svampe og timian

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Tomattærte med fyld af svampe, timian og løg samt en top af æg, hytteost og cheddar smager virkelig dejligt både til frokost og aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Tærtedej
  • 120 g hvedemel
  • 40 g havregryn
  • 120 g smør koldt i tern
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk salt
Tærtefyld
  • 1 stk rødløg i tern
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 2 stk Portobellosvampe i små tern
  • 1 spsk olivenolie til stegning af løg
  • 3-5 kviste timian friske eller 1,5 teskefuld tørret
  • 200 g hytteost
  • 3 stk æg
  • 80 g cheddar eller revet mozarella
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tærtedej
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vej af og saml dejen hurtigt med hænderne. Den skal ikke æltes, så bliver den lidt sej i konsistensen.
  3. Kom dejen i en tærteform ca. 24 cm i diameter, prik huller i den og forbag i et kvarter.
Tomattærte
  1. Skær rødløg i små tern, finhak hvidløg og skær svampene i små tern.
  2. Varm en halv til en hel spiseskefuld olivenolie op på en pande og svits løg i et par minutter. Tilsæt derefter svampe og en kvist timian. Steg til svampene har fået farve.
  3. Hæld løg og svampe ud på et køkkenrulle, der kan suge væden.
  4. Pisk æggene med salt og peber samt resten af timianen. Bland hytteost i æggemassen.
  5. Når dejen er forbagt, kommer du løg og svampe i bunden, tilsætter æggemassen, drysser revet ost henover og til sidst placerer du halve cherrytomater - eller lignende små tomater.
  6. Bag tærten i 30 minutter og lad den køle af i fem minutter, før I spiser den.

Næringsindhold

Kalorier482kcalKulhydrater26gProtein15gFedt36gMættet fedt20gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt11gTransfedt1gKolesterol89mgNatrium1207mgKalium114mgKostfibre1gSukker2gVitamin A1010IUVitamin C1mgCalcium189mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Tomattærte med hytteost og timian serveres med en frisk salat bestående af sprøde grøntsager.

Vil du servere en madtærte, der indeholder kød, kan du finde opskriften på porretærte med skinke og spinat her.

Se lignende opskrifter

  • Figentærte med gedeost
    Figentærte med gedeost
  • hjemmelavet tærte med asparges og tomater aspargestærte
    Hjemmelavet tærte med asparges (nem aspargestærte)
  • madtærte
    Madtærte - nem opskrift på tærte til aftensmad
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nils la Cour skriver

    august 18, 2024 at 12:27 pm

    Meget lækker tærte. Jeg doblede op med portobello, hvilket den ikke tog skade af. Billedet illustrerer fint hvordan den kommer til at se ud og på den måde, kan man selv regne ud, hvor mange tomater der skal bruges (fremgår ikke af opskriften 😅).

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required