Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges – en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Tarteletter med høns i asparges – så bliver det næsten ikke mere dansk. Det her er nemlig en vaskeægte klassiker fra det danske køkken, og tarteletterne vækker altid stor glæde.
De er et stort hit på mange jule- og påskeborde og andre festlige lejligheder, men kan også sagtens bruges som et godt, solidt måltid til aftensmad.
Følger du opskriften her på siden – og har lidt tålmodighed – så er retten ret nem at lave fra bunden. Høns i asparges bruges primært som fyld i tarteletter, men retten kan også serveres som den er. Altså uden tarteletter. Server for eksempel med kogte kartofler til. Det er en skøn spise.
Denne opskrift er beregnet til 4 personer. Jeg har beregnet to tarteletter med fyld til hver, men det kan du jo selv justere, så det passer til anledningen. Se også fremgangsmåde i min video.
Se også disse opskrifter:
- Tarteletter med kylling og knoldselleri
- Tarteletter med ærter og gulerødder
- Vegetariske tarteletter med asparges
- Hjemmelavet hønsesalat
Opskrift på tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Ingredienser
- 1,4 kg kylling - eller høne
- 1,5 l vand
- 2 små gulerødder - i mindre stykker
- 1 persillerod - i mindre stykker
- 1 stykke knoldselleri - i mindre stykker
- 1 porre - i skiver, inkl. lidt af toppen
- 20 sorte peberkorn
Høns i asparges
- 2 spsk smør - store
- 2 spsk hvedemel
- lage - fra de hvide asparges
- 2 dl suppe - fra den kogte kylling
- 1 dl fløde - måske lidt mere
- 1 tsk sukker
- citronsaft - friskpresset
- 250 g hvide asparges - fra dåse eller glas, også vandet
- 4 forårsløg - i 1 cm. tykke skiver
- salt og friskkværnet peber
Tarteletter
- 8 tarteletter - lunes i ovn
Fremgangsmåde
- Kom kyllingen i en gryde og hæld kogende vand ved, så vandet netop dækker kyllingen. Se også fremgangsmåde til tarteletter med høns i asparges i min video.
- Gulerødder, persillerod, knoldselleri og porre snittes og kommes ved. Lad det koge op, og salt og sorte peberkorn.
- Skru lidt ned for varmen, læg låget på og lad nu suppen med kyllingen (eller hønen) koge i en time og 15 minutter, så den er helt mør.
- Tag kyllingen op, lad den køle lidt af og pil derefter al kødet af den. Skroget kommes retur i gryden, som nu koges yderligere 15 minutter.
- Sigt suppen og du skal bruge ca. et par deciliter til stuvningen. Resten kan evt. fryses ned eller anvendes som en skøn kyllingesuppe dagen efter.
- Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Pisk derefter lage fra dåsen med de hvide asparges i, og derefter suppe. Slut af med fløde. Stuvningen til tarteletter med høns i asparges skal ikke være for tynd, men heller ikke for tyk. Så gå langsomt frem.
- Smag stuvningen til med salt og friskkværnet peber, sukker og citronsaft. Lad stuvningen simre fem minutter for at fjerne smagen af mel. Pas på den ikke brænder på!
- Kyllingekødet plukkes eller skæres i mundrette stykker, mens forårsløg i tyndere skiver på ca. 1 centimeters tykkelse.
- Kom hvide asparges i stuvningen sammen med forårsløg og kylling, og varm det hele igennem i et par minutter.
- Tarteletter lunes i ovnen ved 200 grader almindelig over- og undervarme, og her skal de have cirka fem minutter. Giv dem ikke for lang tid, da tarteletterne så risikerer at blive lidt tørre i det.
- Fordel fyldet i de lune tarteletter, og pynt med lidt persille på toppen. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips til opskriften
Servér straks dine tarteletter med høns i asparges, så retten serveres varm.
Laver du retten i sæsonen for hvide asparges, anbefaler jeg at du bruger friske hvide asparges i stedet for dem på glas.
Er der rester af tarteletfyldet kan det med fordel fryses ned, så du har til en anden gang. Det kan også sagtens klare et par dage i køleskabet.
Tarteletfyld: Høne eller kylling?
Det er ikke afgørende for retten om du bruger høne eller kylling til dit tarteletfyld. Vægt hellere at købe en god høne eller kylling, som så koges med forskellige suppeurter.
Derefter pilles kødet fra og vendes i en hvid sovs med asparges og et par andre lækre ingredienser – det kan du se i selve opskriften længere nede på siden.
Bag dine egne tarteletter
De fleste ville nok vælge at købe selve tarteletterne for så selv at lave fyldet.
Ønsker du i stedet at bage hjemmelavede tarteletter har vi den perfekte opskrift her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Louise Willerslev-Olsen
Smager lige præcis, som man håber 🙂
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Louise - dejligt at høre 🙂
Og rigtig god weekend
Holger
Thomas
kald det nu det det er! du kan ikke lave høns i asparges med en kylling ! du kan lave kylling i asparges. Høns i asparges laves af den høne man har kogt suppe på! kan du så også lave risengrød med cornflakes ?Det er synd i ødelægge de gamle opskrifter så de til sidst er glemt !
Holger Rørby Madsen
Hej Thomas
Jeg tror mere det er tiderne der skifter. Der koges ikke så mange høns som tidligere, og forskellen i smagen er altså ikke den store.
Så høne eller kylling er lidt tomato-tomato 🙂
Måske skal den hedde tarteletter med fjerkræ i asparges.
Alt det bedste
Holger
Birthe Ellen Rasmussen
Skal friske grønne asparges lige koges op, inden de kommes sovsen. Tak for gode opskrifter.
Rie Hedrich
Hej Holger ! Tak for de bedste tarteletter jeg har smagt. At følge din opskrift er nemt og smager fantastisk !!
Holger Rørby Madsen
Hej Rie
Mange tak for din tilbagemelding, og det er godt at høre.
Og så er tarteletter med høns i asparges jo altid godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Hans
Hvorfor skal skroget koges 2 gange?
Lars Bredgaard
1 stykke Knoldselleri? Hvor meget er det ? Jeg har brugt en halv men jeg aner ikke om det er for meget eller for lidt
Holger Rørby Madsen
Hej Lars
Det kommer sig ikke så nøje, men jeg bruger gerne en tyk skive selleri på ca. 2 cm, som skæres i tern.
BH Holger
Henrik
Jævningen af sovsen gik helt galt med kun 2 tsk Maizena - skulle have meget mere for at opnå “normal” tykkelse ? Alt andet super - forårsløg fungerer rigtig godt 👍
Bjarne Jensen
God inspirerende tekst. Tak for det