• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tærte med torsk

Tærte med torsk

torsk i tærte med spidskål og porrer opskrift
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
184
SHARES
FacebookMessenger184PinterestEmailSMSSubscribe

Tærte med torsk er en skøn fiskeret, og her er den nemme opskrift. En lækker fisketærte med spidskål, porrer og låg af butterdej.

Tærte med torsk er en lækker fisketærte fyldt med torsk, spidskål og porre.

Torsketærten beklædes med et låg af butterdej, og bages ca. en halv time i ovnen.

Det er en nem fiskeret, og i denne opskrift er der nok til seks personer.

Torsk kan i øvrigt udskiftes med andre fisk, eks. kuller eller mørksej.

Se også disse opskrifter på tærte:

  • Blomkålstærte
  • Broccolitærte med bacon
  • Grundopskrift på nem tærtedej

Opskrift på nem tærte med torsk

torsk i tærte med spidskål og porrer opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tærte med torsk, spidskål og porre - nem opskrift

4.75 fra 4 stemmer
Tærte med torsk er en skøn fiskeret, og her er den nemme opskrift. En lækker fisketærte med spidskål, porrer og låg af butterdej.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 341
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g torsk - uden skind og ben
  • 0,5 spidskål
  • 1 porre - 2 hvis de er små
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 tsk salt
  • 1 plade butterdej
  • friskkværnet peber
  • smør - til stegning
  • 1 æg - sammenpisket, til pensling af butterdej

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave den grove fiskefars. Tjek at der ikke er ben i torskefileterne, og skær derefter torsken ud i så fine tern som muligt med en skarp kniv. Hak eventuelt fiskestykkerne med kniven.
  2. Kom det op i en skål, og tilsæt salt. Rør det godt rundt, og tilsæt løgpulver, æg og mælk. Rør den grove fars grundigt, og sæt på køl i ti minutter.
  3. Fjern det yderste blad på spidskålen, og snit kålen helt fint.
  4. Fjern også top og bund fra porren, og snit den i helt fine skiver.
  5. Kom en god klat smør på panden, svits spidskål og porre ved middel varme i fem minutter, så kålen bliver blød.
  6. Find en tærteform frem, og læg den sauterede spidskål og porre nederst.
  7. Fordel så tokefarsen ud over kålen, og luk din fisketærte med butterdej. Sørg for, at butterdejen lukker helt til i siden hele vejen rundt.
  8. Stik i butterdejen med en gaffel (så dampen kan trænge ud), og pensl med en sammenpisket æg.
  9. Stil din tærte med torsk ind i forvarmet ovn på 200 grader varmluft, og bag den i 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 341kcalKulhydrater: 25gProtein: 20gFedt: 18gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gKolesterol: 88mgNatrium: 571mgKalium: 584mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 466IUVitamin C: 34mgCalcium: 80mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdigbagte tærte med torsk tages ud og køles lidt af inden servering.

Du kan spise din fisketærte som den er, eller servere lidt godt brød og en god salat til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. klaus volquartzen

    februar 02, 2025 at 4:23 pm

    Der står løg i opskriften men ikke hvorledes den anvendes

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 02, 2025 at 5:09 pm

      Hej Klaus
      Jeg beklager - den var smuttet. Er opdateret nu - det skal i farsen.
      BH Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

jordbærkage med kransekage
Jordbærkage→ Se opskriften
Billede med rabarberbrud.
Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan→ Se opskriften
Hyldeblomstsirup
Hyldeblomstsirup til drinks og desserter→ Se opskriften
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår
Kartoffelavlerens kyllingefad med hele kyllingelår→ Se opskriften
Italiensk gris i airfryer
Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg→ Se opskriften
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required