• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinemørbrad med spidskål, blomkål og lækker sovs

Svinemørbrad med spidskål, blomkål og lækker sovs

svinemørbrad med spidskål
4.7 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  11. oktober 2023

Her er min opskrift på svinemørbrad med spidskål og blomkål. En nem og lækker omgang mad i fad med en super skøn sovs. God som nem aftensmad.

Svinemørbrad med spidskål er en skøn ret til aftensmad, og det er opskriften på populær mad i fad.

Her omvikles en svinemørbrad nemt med skiver af bacon, hvorefter kødet lægges på en bund af spidskål, gulerødder, blomkål og porrer.

Dertil kommer en lækker sovs, der blandt andet smages til med en smule sennep, og så skal retten blot have 30-35 minutter i ovnen. Imens kan du klare opvasken og rydde køkkenet.

Du kan naturligvis variere mængden af de forskellige grøntsager som du synes, og svinemørbraden kan også krydres dit yndlingskrydderi. Jeg bruger blandt andet indimellem roasted garlic and pepper, som du kan købe i diverse supermarkeder.

Se også disse opskrifter:

  • Fyldt svinemørbrad med mozzarella og bacon
  • Svinemørbrad med pasta, salvie og fløde
  • Mørbradgryde med ris - nem opskrift på god aftensmad

Opskrift på svinemørbrad med spidskål

svinemørbrad med spidskål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinemørbrad med spidskål

4.67 fra 24 stemmer
Her er min opskrift på svinemørbrad med spidskål og blomkål. En nem og lækker omgang mad i fad med en super skøn sovs. God som nem aftensmad.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 404
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 0,5 spidskål - eller mere, snittet fint
  • 0,5 blomkål - i mindre stykker
  • 1 bundt gulerødder - i tynde skiver
  • 2 porrer - i skiver
  • 1 håndfuld timian
  • 1 håndfuld persille
  • 1 svinemørbrad - afpudses
  • 7-8 skiver bacon
  • 5 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
  • 1 tsk sennep
  • 2 dl vand
  • 2 bouillonterninger - høns eller grøntsag
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • 3 tsk majsstivelse

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem. Smør det med lidt olie.
  2. Gør grøntsagerne klar som anvist, og fordel dem i fadet sammen med finthakket timian og persille. Krydr med salt og friskkværnet peber.
    grøntsager fordeles i fadet
  3. Læg baconskiverne ved siden af hinanden i svinemørbradens længde, og baconskiverne skal netop overlappe hinanden. Krydr med salt og peber. Læg den afpudsede svinemørbrad på og vikl baconskiverne op om mørbraden, så kødet pakkes ind i bacon.
  4. Læg den baconsvøbte mørbrad ovenpå grøntsagerne i fadet.
    svinemørbrad med spidskål klar til at komme i ovnen
  5. Kog madlavningsfløde op i en gryde sammen med sennep, vand og to bouillonterninger. Smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
  6. Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Rør det i sovsen, så den får den rigtige konsistens.
  7. Fordel sovsen over grøntsagerne i fadet. Ikke over kødet!
  8. Svinemørbrad med spidskål, grøntsager og sovs skal nu have ca. 30-35 minutter i ovnen, så grøntsagerne er møre og baconen lidt sprød.
    anretning af mørbrad i fad med spidskål

Næringsindhold

Kalorier: 404kcalKulhydrater: 32gProtein: 46gFedt: 11gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 113mgNatrium: 1450mgKalium: 1594mgKostfibre: 7gSukker: 13gVitamin A: 11384IUVitamin C: 107mgCalcium: 291mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Svinemørbrad med spidskål serveres straks, og du kan blot stille fadet på bordet.

Men tag lige først svinemørbraden over på et skærebræt, hvor kødet skæres i passende skiver. Lægges derefter tilbage på grøntsager.

Retten kan spises som den er, men du kan også servere en god salat til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mette Jørgensen

    november 02, 2024 at 7:16 pm

    Fantastisk ret

    Svar
  2. Maddie

    juli 15, 2024 at 3:04 pm

    Hold op hvor ser det lækkert ud! Det skal jeg prøve at lave idag 😍 Er dog i tvivl om hvilken sennep jeg skal bruge? Sød eller stærk? Jeg håber du når at svare 😊 Mvh Maddie

    Svar
  3. Anne Marie Vestrup

    januar 18, 2024 at 12:53 pm

    Kan jeg bruge rosenkål i stedet for blomkål i retten “ mørbrad med spidskål”
    Venlig hilsen Anne Marie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 18, 2024 at 6:00 pm

      Hej Anne Marie
      Det kan du tro - og rosenkål er jo super sunde og lækre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mette Larsen

    marts 25, 2023 at 11:56 am

    Hej Holger.
    Hvad mener du med et Bundt gulerødder??? Det ville være rart med antal gram.
    De bedste mad hilsener
    Mette

    Svar
    • Matias

      april 12, 2023 at 4:09 pm

      500g vil jeg sige 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required