Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Kager › Svenske chokoladesnitter - småkager

Svenske chokoladesnitter - småkager

Svenske chokoladesnitter
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. marts 2023 - Udgivet: 13. december 2021

Svenske chokoladesnitter også kaldet chokoladebrød har længe været et julehit i mange hjem. Småkagerne er sprøde udenpå og bløde indeni.

Svenske chokoladesnitter, chokoladebrød eller på svensk: Chokladsnittar. Kært barn har mange navne, således også disse småkager.

Og de er virkelig velsmagende. Småkagerne er bagt i flade "brød", som skæres ud, så snart de er ude af ovnen.

Det giver dem et blødt indre og et sprødt ydre. Traditionelt pensles de med æg og pyntes med perlesukker, men jeg nu godt lide hakkede mandler på toppen. De kan dog udskiftes eller kombineres med sukker.

Opskrift på svenske chokoladesnitter

Karen SenecaKaren Seneca

Svenske chokoladesnitter

5 fra 3 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 60 stk
Ret: Kager
Køkken: Svensk
Kalorier: 43
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 175 g smør
  • 100 g sukker
  • 1,5 spsk kakao
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 æg
  • appelsin - fintrevet skal
Pensling
  • 0,5 æg
  • 20 mandler - smuttede, hakkede
  • perlesukker
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Riv appelsinskal fint, du skal bruge ca. en teskefuld.
  2. Skold mandlerne, smut dem og hak dem efter ønsket størrelse.
  3. Bland alle de tørre ingredienser samt appelsinskal. Skær smør i tern og fordel det med fingrene i de tørre ingredienser.
  4. Slå et æg ud i en kop. Pisk det godt sammen, så du har et halvt æg til dejen og et halvt æg til at pensle med.
  5. Saml nu dejen med det halve æg, den bliver ret klæg, men det er meningen. Kom dejen i køleskabet i en halv times tid eller rul den med det samme ud i to flade (1,5 cm) brød på en bageplade.
  6. Pensl med det halve, sammenpiskede æg og drys med hakkede mandler og eventuelt perlesukker.
  7. Bag de to chokoladebrød i ti minutter ved 180 grader.
  8. Så snart de er ude af ovnen, skal du skære dem ud til småkager. Og så er de svenske chokoladesnitter klar til at blive spist.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 43kcalKulhydrater: 5gProtein: 0.5gFedt: 3gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 9mgNatrium: 29mgKalium: 9mgKostfibre: 0.2gSukker: 3gVitamin A: 77IUCalcium: 3mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Fakta

Ligesom sønderjyderne har deres kaffebord med alskens kager, har svenskerne også haft en tradition for kaffeborde - eller fika.

Tidligere skulle der serveres syv forskellige slags bagværk på et ordentligt, svensk kaffebord.

Disse svenske chokoladesnitter kunne være en af dem. Kagerne er siden gået hen og blevet en populær julesmåkage i mange, danske hjem. prøv også at bage de lækre kaffesnitter, som minder om disse småkager.

Opskrifter på småkager

  • Appelsinsmåkager
    Appelsinsmåkager
  • Ingenting småkager
    Ingenting - sønderjyske småkager med marengs
  • spiralsmåkager med pebermynte
    Spiralsmåkager med pebermynte
  • billederesultat for fedtebrød
    Sønderjyske fedtebrød (med kokos og glasur)
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emma Beckneir skriver

    december 16, 2021 at 5:54 pm

    Der skal vel smør i Svenske chokoladesnitter😜

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required