• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Svampestuvning på ristet brød - lækker forret

Svampestuvning på ristet brød - lækker forret

Svampestuvning
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Opdateret:  19. august 2020 - Udgivet:  19. august 2020

Indhold

  1. Svampestuvning med kantareller, shiitake og champignons er cremede lækkerbiskener. Her er opskriften på en hurtig forret eller frokost.
  2. Børst i stedet for at skyl
  3. Opskrift på svampestuvning på ristet brød
  4. Svampestuvning på ristet brød
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Vin til maden
  8. Bruschetta
  9. Lakseroulade

Svampestuvning med kantareller, shiitake og champignons er cremede lækkerbiskener. Her er opskriften på en hurtig forret eller frokost.

Svampestuvning er en usædvanlig cremet og velsmagende ret. På et stykke godt brød, der er ristet i ovnen, går både smag og konsistens op i en højere enhed.

Man kan bruge hvilke som helst svampe til stuvningen, men jeg vil anbefale, at I bruger kantareller sammen med de svampe, I nu vælger. Kantareller har en dyb umami-smag - den femte grundsmag, som du kan læse om her: Alt du skal vide om den femte grundsmag.

Børst i stedet for at skyl

Når du tilbereder svampe til din svampestuvning, hvad enten det er kantareller eller østershatte skal du helst ikke skylle dem. Børst i stedet jord væk med en lille børste, hvis de ikke bliver rene af det, ja, så bliver du nødt til at give dem en hurtigt skyl. Herefter tørrer du dem i køkkenrulle.

Tip: Du kan eventuelt tilsætte en halv deciliter alkohol som Marsala sammen med piskefløden i svampeblandingen.

Opskrift på svampestuvning på ristet brød

Svampestuvning

Svampestuvning på ristet brød

Bedømmelse
4.8 fra 13 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Karen Seneca
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 skiver brød - 8 hvis flutesskiver
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk smør - efter behov
  • 2 skalotteløg - hakket
  • 100 g kantareller
  • 200 g champignons
  • 100 g shiitake
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 2 spsk persille
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Pensel brødskiverne med olivenolie på begge sider. Bag skiverne i en 200 grader varm ovn - varmluft - til de bliver sprøde. Ca. 10 minutter.
  • Rengør alle svampene.
  • Skær alle svampene i tern undtagen kantarellerne, der godt må være hele.
  • Smelt smør på panden og tilsæt de hakkede løg. Steg, til de er klare.
  • Tilsæt svampene og steg, til de er brune og væsken på panden er fordampet. Det tager ca. 15 minutter.
  • Hæld piskefløden ved og lad det simre i 10 minutter, til væsken er fordampet.
  • Smag til med finthakket persille, salt og cayennepeber.
  • Placer en god grydeskefuld svampestuvning på hver brødskive og server med persille og et basilikumsblad som pynt.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Vin til maden

Server svampestuvningen med et glas champagne eller en anden form for mousserende vin for eksempel Cava. Et glas køligt hvidvin kan også bruges, men rødvin er for kraftig og stjæler lidt af opmærksomheden fra svampenes delikate smag.

Prøv også en af vores opskrifter på andre hurtige retter, der kan bruges som appetizer:

Bruschetta

4.9 fra 26 stemmer
Bruschetta er en lækker og enkel forret, der stammer fra det centrale Italien. Ofte daggammelt brød med olie, hvidløg, parmaskinke og ost.
Gå til opskrift
billederesultat for bruschetta

Lakseroulade

4.9 fra 51 stemmer
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Gå til opskrift
lakseroulade
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required