• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stuvede hvide asparges

Stuvede hvide asparges

stuvede hvide asparges
Stuvede hvide asparges er nemme at lave, og de passer perfekt til en nystegt frikadelle og andre retter.. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. september 2024 - Udgivet:  3. maj 2022

Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.
  2. Opskrift på stuvede hvide asparges
  3. Stuvede hvide asparges
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.

Stuvede hvide asparges har jeg her lavet af aspargessnitter fra dåse.

De friske, danske og hvide asparges er selvfølgelig de bedste, men de fås desværre kun fra starten af maj og frem til midsommer, så det er en noget kort sæson. Typisk kommer de fra Samsø, hvor de dyrkes i stor stil.

Resten af året kan man ofte købe hvide asparges fra udlandet, men jeg synes de ofte er en lidt kedelig oplevelse til en relativ høj pris.

Derfor bruger jeg de hvide asparges på dåse eller glas til både stuvningen her, men også høns i asparges til tarteletter.

De ligger ofte i let saltholdig lage, og det passer perfekt til den hvide sovs eller stuvning til hvide asparges.

Smagen kommer dog aldrig i nærheden af de nye, danske asparges, men det er bestemt spiseligt.

Og brug meget gerne lagen til opbagningen - det giver en endnu bedre smag af asparges.

Servér gerne stuvede hvide asparges til frikadeller og ovnbagte kartofler.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Sauce Mousseline - den lækre sovs til asparges og fisk
  • Hvide asparges (opskrift, kogetid og behandling)
  • Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

Opskrift på stuvede hvide asparges

stuvede hvide asparges

Stuvede hvide asparges

Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 dåser hvide asparges - snitter med hoved - dåserne er normalt på 430 gram bruttovægt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk - måske lidt mere, fløde kan også anvendes
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Find en tykbundet kasserolle frem, og kom et par spiseskefulde smør i den.
  • Smelt smørret ved en jævn varme, og når det er smeltet kommer du to spiseskefulde hvedemel ved. Pisk det rundt til det bliver glat, og skru ned for varmen.
  • Lad det nu bage af et par minutter, så melsmagen forsvinder. Pisk i det undervejs.
  • Skru lidt op blusset igen. Hæld så gradvist vandet fra de hvide asparges ned i opbagningen, og pisk imens. Du skal bruge lagen fra lidt over en dåse asparges, og når det er pisket i, begynder du at piske mælken ind i den hvide sovs/stuvning.
  • Normalt passer det med en deciliter mælk, udover lagen, men hvis sovsen stadig er for tyk, kommer du selvfølgelig lidt mere i. Men pas på den ikke bliver for tynd. Du kan også bruge fløde for en endnu mere cremet aspargessovs.
  • Kom så de hvide asparges i, og rør rundt. Smag de stuvede hvide asparges til med citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber. De hvide asparges skal blot lige varmes med.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
111
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
11
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
18
mg
6
%
Natrium
 
57
mg
2
%
Kalium
 
282
mg
8
%
Kulhydrater
 
11
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
977
IU
20
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
64
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De stuvede hvide asparges serveres straks sammen kød og kartofler.

Hvide kartofler passer også fint til en aspargesstuvning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required