Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stuvede hvide asparges

Stuvede hvide asparges (nem stuvning med asparges)

stuvede hvide asparges
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stuvede hvide asparges
  • Opskrift på stuvede hvide asparges
  • Tips
  • Kommentarer

Stuvede hvide asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dåser hvide asparges snitter med hoved - dåserne er normalt på 430 gram bruttovægt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk måske lidt mere, fløde kan også anvendes
  • 1 citron lidt friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og kom et par spiseskefulde smør i den.
  2. Smelt smørret ved en jævn varme, og når det er smeltet kommer du to spiseskefulde hvedemel ved. Pisk det rundt til det bliver glat, og skru ned for varmen.
  3. Lad det nu bage af et par minutter, så melsmagen forsvinder. Pisk i det undervejs.
  4. Skru lidt op blusset igen. Hæld så gradvist vandet fra de hvide asparges ned i opbagningen, og pisk imens. Du skal bruge lagen fra lidt over en dåse asparges, og når det er pisket i, begynder du at piske mælken ind i den hvide sovs/stuvning.
  5. Normalt passer det med en deciliter mælk, udover lagen, men hvis sovsen stadig er for tyk, kommer du selvfølgelig lidt mere i. Men pas på den ikke bliver for tynd. Du kan også bruge fløde for en endnu mere cremet aspargessovs.
  6. Kom så de hvide asparges i, og rør rundt. Smag de stuvede hvide asparges til med citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber. De hvide asparges skal blot lige varmes med.

Næringsindhold

Kalorier111kcalKulhydrater11gProtein4gFedt7gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol18mgNatrium57mgKalium282mgKostfibre3gSukker5gVitamin A977IUVitamin C20mgCalcium64mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på stuvede hvide asparges

Stuvede hvide asparges har jeg her lavet af aspargessnitter fra dåse.

De friske, danske og hvide asparges er selvfølgelig de bedste, men de fås desværre kun fra starten af maj og frem til midsommer, så det er en noget kort sæson. Typisk kommer de fra Samsø, hvor de dyrkes i stor stil.

Resten af året kan man ofte købe hvide asparges fra udlandet, men jeg synes de ofte er en lidt kedelig oplevelse til en relativ høj pris.

Derfor bruger jeg de hvide asparges på dåse eller glas til både stuvningen her, men også høns i asparges til tarteletter.

De ligger ofte i let saltholdig lage, og det passer perfekt til den hvide sovs eller stuvning til hvide asparges.

Smagen kommer dog aldrig i nærheden af de nye, danske asparges, men det er bestemt spiseligt.

Og brug meget gerne lagen til opbagningen - det giver en endnu bedre smag af asparges.

Servér gerne stuvede hvide asparges til frikadeller og ovnbagte kartofler.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Sauce Mousseline - den lækre sovs til asparges og fisk
  • Hvide asparges (opskrift, kogetid og behandling)
  • Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

Tips

De stuvede hvide asparges serveres straks sammen kød og kartofler.

Hvide kartofler passer også fint til en aspargesstuvning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat
  • Billede af squashsalat af rå squash.
    Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required