• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Stuvede hvide asparges

Stuvede hvide asparges

stuvede hvide asparges
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. september 2024 - Udgivet:  3. maj 2022

Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.

Stuvede hvide asparges har jeg her lavet af aspargessnitter fra dåse.

De friske, danske og hvide asparges er selvfølgelig de bedste, men de fås desværre kun fra starten af maj og frem til midsommer, så det er en noget kort sæson. Typisk kommer de fra Samsø, hvor de dyrkes i stor stil.

Resten af året kan man ofte købe hvide asparges fra udlandet, men jeg synes de ofte er en lidt kedelig oplevelse til en relativ høj pris.

Derfor bruger jeg de hvide asparges på dåse eller glas til både stuvningen her, men også høns i asparges til tarteletter.

De ligger ofte i let saltholdig lage, og det passer perfekt til den hvide sovs eller stuvning til hvide asparges.

Smagen kommer dog aldrig i nærheden af de nye, danske asparges, men det er bestemt spiseligt.

Og brug meget gerne lagen til opbagningen - det giver en endnu bedre smag af asparges.

Servér gerne stuvede hvide asparges til frikadeller og ovnbagte kartofler.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Sauce Mousseline - den lækre sovs til asparges og fisk
  • Hvide asparges (opskrift, kogetid og behandling)
  • Laks med hvide asparges og lækker citrussauce

Opskrift på stuvede hvide asparges

stuvede hvide asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stuvede hvide asparges

5 fra 6 stemmer
Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 111
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 dåser hvide asparges - snitter med hoved - dåserne er normalt på 430 gram bruttovægt
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk - måske lidt mere, fløde kan også anvendes
  • 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Find en tykbundet kasserolle frem, og kom et par spiseskefulde smør i den.
  2. Smelt smørret ved en jævn varme, og når det er smeltet kommer du to spiseskefulde hvedemel ved. Pisk det rundt til det bliver glat, og skru ned for varmen.
  3. Lad det nu bage af et par minutter, så melsmagen forsvinder. Pisk i det undervejs.
  4. Skru lidt op blusset igen. Hæld så gradvist vandet fra de hvide asparges ned i opbagningen, og pisk imens. Du skal bruge lagen fra lidt over en dåse asparges, og når det er pisket i, begynder du at piske mælken ind i den hvide sovs/stuvning.
  5. Normalt passer det med en deciliter mælk, udover lagen, men hvis sovsen stadig er for tyk, kommer du selvfølgelig lidt mere i. Men pas på den ikke bliver for tynd. Du kan også bruge fløde for en endnu mere cremet aspargessovs.
  6. Kom så de hvide asparges i, og rør rundt. Smag de stuvede hvide asparges til med citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber. De hvide asparges skal blot lige varmes med.

Næringsindhold

Kalorier: 111kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 7gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 18mgNatrium: 57mgKalium: 282mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 977IUVitamin C: 20mgCalcium: 64mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De stuvede hvide asparges serveres straks sammen kød og kartofler.

Hvide kartofler passer også fint til en aspargesstuvning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required