Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.
Stuvede hvide asparges har jeg her lavet af aspargessnitter fra dåse.
De friske, danske og hvide asparges er selvfølgelig de bedste, men de fås desværre kun fra starten af maj og frem til midsommer, så det er en noget kort sæson. Typisk kommer de fra Samsø, hvor de dyrkes i stor stil.
Resten af året kan man ofte købe hvide asparges fra udlandet, men jeg synes de ofte er en lidt kedelig oplevelse til en relativ høj pris.
Derfor bruger jeg de hvide asparges på dåse eller glas til både stuvningen her, men også høns i asparges til tarteletter.
De ligger ofte i let saltholdig lage, og det passer perfekt til den hvide sovs eller stuvning til hvide asparges.
Smagen kommer dog aldrig i nærheden af de nye, danske asparges, men det er bestemt spiseligt.
Og brug meget gerne lagen til opbagningen - det giver en endnu bedre smag af asparges.
Servér gerne stuvede hvide asparges til frikadeller og ovnbagte kartofler.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
- Sauce Mousseline - den lækre sovs til asparges og fisk
- Hvide asparges (opskrift, kogetid og behandling)
- Laks med hvide asparges og lækker citrussauce
Opskrift på stuvede hvide asparges
Stuvede hvide asparges
Ingredienser
- 2 dåser hvide asparges - snitter med hoved - dåserne er normalt på 430 gram bruttovægt
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 dl mælk - måske lidt mere, fløde kan også anvendes
- 1 citron - lidt friskpresset citronsaft
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Find en tykbundet kasserolle frem, og kom et par spiseskefulde smør i den.
- Smelt smørret ved en jævn varme, og når det er smeltet kommer du to spiseskefulde hvedemel ved. Pisk det rundt til det bliver glat, og skru ned for varmen.
- Lad det nu bage af et par minutter, så melsmagen forsvinder. Pisk i det undervejs.
- Skru lidt op blusset igen. Hæld så gradvist vandet fra de hvide asparges ned i opbagningen, og pisk imens. Du skal bruge lagen fra lidt over en dåse asparges, og når det er pisket i, begynder du at piske mælken ind i den hvide sovs/stuvning.
- Normalt passer det med en deciliter mælk, udover lagen, men hvis sovsen stadig er for tyk, kommer du selvfølgelig lidt mere i. Men pas på den ikke bliver for tynd. Du kan også bruge fløde for en endnu mere cremet aspargessovs.
- Kom så de hvide asparges i, og rør rundt. Smag de stuvede hvide asparges til med citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber. De hvide asparges skal blot lige varmes med.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De stuvede hvide asparges serveres straks sammen kød og kartofler.
Hvide kartofler passer også fint til en aspargesstuvning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: