Stromboli er en form for rullet pizza eller nærmest en pizzaroulade. Den smager helt fortrinligt, og er nem at lave. Se opskriften her.
Stromboli kan minde lidt om calzone, men forskellen er, at denne opskrift er rullet fremfor indbagt. Derfor vil jeg mene, at den er endnu bedre, da man får mere smag fra tomatsaucen og osten.
Den er også perfekt til at pakke med i en madpakke eller picnickurv, da det er lettere at spise et stykke roulade uden af få beskidte hænder fremfor en normal pizza.
Du kan tilføje lige præcist det fyld, du bedst kan lide. Jeg har lavet en klassiker med tomatsauce og ost, men tilføj det, du kan lide.
Opskrift på italiensk stromboli
Stromboli - italiensk rullepizza
Ingredienser
Dejen
- 2 dl vand
- 20 g gær
- 300 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
Topping
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk squash
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- salt
- friskkværnet peber
- 100 g mozzarella
Fremgangsmåde
- Start med at tage en stor skål og tilføj stuetempereret vand og smuldr gæret deri. Tilføj derefter hvedemel, olivenolie og salt, i mens du ælter dejen sammen.
- Ælt dejen i fem minutter, dæk den derefter til med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter. Lad nu også ovnen forvarme til 250 grader.
- Når dejen hæver, laves tomatsaucen: Snit løg og hvidløg og riv squash. Tag nu en lille gryde og tilføj olie.
- Kom løg i gryden og steg dem i to minutter, tilføj derefter revet squash og hvidløg, steg det i et minut. Tilføj hakkede tomater, tomatpuré, oregano og basilikum. Lad det nu simre sammen i fem minutter og smag til med salt og sort peber.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og hæld dejen ud, slå den hurtigt sammen og rul den ud til en rektangel med en tykkelse på en halv centimeter.
- Kom tomatsaucen på dejen og smør den jævnt ud, men ikke helt ud til kanterne. Drys derefter med mozzarella. Rul den nu sammen som en roulade fra den lange side af rektanglet.
- Når du har en roulade, så tager du enderne og klemmer sammen og folder ind under rouladen. Lad lukningen være nederst.
- Skær derefter tre snit øverst og flyt forsigtigt din stromboli hen på en bageplade.
- Bag rullepizzaen i 25 minutter, eller indtil den er gylden og færdigbagt.
- Lad den køle en smule ned før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis det skal gå stærkt, kan du også godt bruge færdiglavet tomatsauce.
Jeg foretrækker hjemmelavet, men nogen gange har man ikke så meget tid, og vil stadig gerne nyde sådan en lækker stromboli, så er færdiglavet dej udmærket.
Se også vores andre pizzaopskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: