Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød (nem opskrift på grød med stikkelsbær)

billede med stikkelsbær til stikkelsbærgrød
4.7 fra 15 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Stikkelsbærgrød - nem opskrift
  • Opskrift på nem stikkelsbærgrød
  • Tips
  • Kommentarer

Stikkelsbærgrød - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 15 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Sådan laver du en lækker og hjemmelavet stikkelsbærgrød. Grød med stikkelsbær er både sundt og nemt, og den jævnes med lidt kartoffelmel udrørt i vand.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 300 g vand svarende til 3 deciliter
  • 250 g sukker
  • 800 g stikkelsbær rengjorte
  • 2 tsk kartoffelmel
  • vand til udrøring af kartoffelmel

Fremgangsmåde

  1. Stikkelsbær klargøres ved at de nippes og skylles. Du bruger de hele stikkelsbær til stikkelsbærgrød.
  2. Vej vand og sukker af i en lille gryde.
  3. Kom stikkelsbærrene i gryden og lad det nu langsomt koge op.
  4. Stikkelsbærgrød skal koges i ca. 8-10 minutter, men grøden skal ikke bulderkoge, da det smadrer bærrene fuldstændigt. Så med lidt forsigtighed koges stikkelsbærrene møre.
  5. Imens røres kartoffelmel ud i lidt ekstra vand.
  6. Tag stikkelsbærgrøden af kogepladen når bærrene er møre, og rør jævningen i. Grøden må nu ikke længere koge.
  7. Smag stikkelsbærgrøden til med sukker, så den får den helt rigtige sødme - uden at blive hvinende sød. Den angivne mængde sukker plejer at passe nogenlunde, men der er forskel på stikkelsbær. Og måske ønsker du grøden sødere end jeg gør.

Næringsindhold

Kalorier332kcalKulhydrater83gProtein2gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.1gNatrium7mgKalium407mgKostfibre9gSukker62gVitamin A580IUVitamin C55mgCalcium54mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nem stikkelsbærgrød

Stikkelsbærgrød husker jeg fra min barndom i Glejbjerg i Sydjylland, hvor vi havde de lækre stikkelsbærbuske i haven.

Hver sommer stod den på plukning af de syrlige (men også stikkende bær). Det er ikke for sjovt, at de bærer et navn med stik i. Dog kan man i dag få mere tornefrie arter af stikkelsbærrene, og det hjælper jo lidt.

Stikkelsbær og stikkelsbærgrød er ikke så udbredt i Danmark, men det er faktisk en skam, da bær (og grød) er super sundt.

Her er min opskrift på en klassisk grød af stikkelsbær, og den er altså nem at lave. Husk blot, at grøden ikke må koge efter at jævningen er kommet i, da den så kan blive lang i det.

Se også disse opskrifter:

  • Jordbærgrød
  • Sveskegrød
  • Rabarbergrød
  • Stikkelsbærkage

Tips

Den færdige stikkelsbærgrød køles ned - gerne i køleskab.

Drys eventuelt lidt sukker over grøden, da det hindrer dannelse af skind.

Hjemmelavet grød af stikkelsbær serveres med fløde eller mælk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required