Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Stegte sild - nem opskrift paneret med rugmel

Stegte sild - nem opskrift paneret med rugmel

stegte sild
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMS

Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.

Stegte sild er nemme at lave, og selvom sild måske deler vandene, så er der altså mange, for hvem de saltstegte sild er en lækkerbisken og specialitet.

Og så er sild jo særdeles sunde med blandt andet et meget højt indhold af D-vitamin.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du steger tre sild til hver person. Det plejer at være rigeligt.

Under opskriften finder du en opskrift på en nem og hurtig løgsovs, som du kan servere til silden sammen med kogte aspargeskartofler.

Opskrift på sprøde, stegte sild

Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel

Holger Rørby Madsen
4.8 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 12 stk sildefileter klargjorte
  • 1 spsk sennep
  • 1 dl rugmel
  • salt og friskkværnet peber
  • Smør og olie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Sildefileterne klargøres, og det kan du eventuelt bede fiskehandleren om. Normalt er sildefileter rengjorte ved indkøb.
  2. Åbn sildefileterne op og smør dem på indersiden med lidt sennep. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Fold fileterne sammen på langs, så de igen fremstår som hele sild.
  4. Kom en god slat rugmel i en dyb tallerken, hvorefter sildefileterne forsigtigt paneres i rugmelet.
  5. Varm en pande op ved god varme, og tilsæt en god klat smør og en god sjat olie.
  6. Steg de stegte sild i cirka tre minutter på hver side, hvor du igen krydrer sildene på hver side med lidt salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier184kcalKulhydrater19gProtein4gFedt11gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol29mgNatrium706mgKalium112mgKostfibre3gSukker0.3gVitamin A318IUVitamin C0.04mgCalcium13mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på en god løgsovs til silden

En populær sovs til stegte sild er i øvrigt en hjemmelavet løgsovs, som du laver sådan her:

  • Tre store løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Sauteres i lidt smør i en gryde indtil løgene er helt bløde.
  • Kom derefter en spiseskefuld hvedemel i, og sauter videre et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt en halv liter hønsebouillon, og lad det jævne mens det koges 8-10 minutter ved svag varme.
  • Smag din løgsovs til med salt, peber og gerne lidt æblecidereddike eller anden eddike.

Du kan også servere sildene med en god kartoffelsalat. Her er et par opskrifter til inspiration: Kartoffelsalat med asparges og sennepsdressing. Og den lune: Varm sur-sød kartoffelsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Bek skriver

    november 21, 2024 at 7:53 pm

    Indrømmer blankt at jeg er nået 54 leveår, og jeg har aldrig før smagt eller stegt panerede sild😍 Men det bliver absolut ikke sidste gang. Det var både nemt og hurtigt. Og så smagte det helt fantastisk🐟
    Jeg erstattede sennep med hvid balsamico spray, og uden at have smagt den originale opskrift, så elskede vi et stykke rugbrød med den skønneste panerede sild med capers og rødløg👍🏼
    Tak for dejlige, velsmagende og altid overskuelige opskrifter.

    Svar
  2. Grazyna. Janina Christensen skriver

    oktober 23, 2022 at 6:20 am

    Dine opskrifter det er nemme og smager fantastisk tak for det vh janina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 23, 2022 at 6:47 am

      Tusind tak, Janina - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Peter Jensen skriver

    oktober 09, 2022 at 7:09 pm

    Giver dejlige sild, sovsen er skøn. Jeg spiste 3 sildefilet med kartofler og ble. Rigeligt mæt.

    Tak for mad 😘
    Vh. Peter

    Svar
  4. pidj@vordingborg.dk skriver

    september 15, 2020 at 9:00 am

    Og så er der jo også stegte sild i eddike 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required