• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Stegte sild - nem opskrift paneret med rugmel

Stegte sild - nem opskrift paneret med rugmel

stegte sild
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 16. november 2023 - Udgivet: 23. august 2019

Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.

Stegte sild er nemme at lave, og selvom sild måske deler vandene, så er der altså mange, for hvem de saltstegte sild er en lækkerbisken og specialitet.

Og så er sild jo særdeles sunde med blandt andet et meget højt indhold af D-vitamin.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor du steger tre sild til hver person. Det plejer at være rigeligt.

Under opskriften finder du en opskrift på en nem og hurtig løgsovs, som du kan servere til silden sammen med kogte aspargeskartofler.

Opskrift på sprøde, stegte sild

stegte sild
Holger Rørby Madsen

Stegte sild - nem opskrift på sild paneret med rugmel

4.79 fra 32 stemmer
Se her, hvordan du nemt laver stegte sild. Sildene rengøres og paneres i rugmel, inden de steges færdige på panden i smør og olie.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 184
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 stk sildefileter - klargjorte
  • 1 spsk sennep
  • 1 dl rugmel
  • salt og friskkværnet peber
  • Smør og olie - til stegning

Fremgangsmåde
 

  1. Sildefileterne klargøres, og det kan du eventuelt bede fiskehandleren om. Normalt er sildefileter rengjorte ved indkøb.
  2. Åbn sildefileterne op og smør dem på indersiden med lidt sennep. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
  3. Fold fileterne sammen på langs, så de igen fremstår som hele sild.
  4. Kom en god slat rugmel i en dyb tallerken, hvorefter sildefileterne forsigtigt paneres i rugmelet.
  5. Varm en pande op ved god varme, og tilsæt en god klat smør og en god sjat olie.
  6. Steg de stegte sild i cirka tre minutter på hver side, hvor du igen krydrer sildene på hver side med lidt salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier: 184kcalKulhydrater: 19gProtein: 4gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 29mgNatrium: 706mgKalium: 112mgKostfibre: 3gSukker: 0.3gVitamin A: 318IUVitamin C: 0.04mgCalcium: 13mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opskrift på en god løgsovs til silden

En populær sovs til stegte sild er i øvrigt en hjemmelavet løgsovs, som du laver sådan her:

  • Tre store løg pilles og halveres, hvorefter de snittes i tynde skiver. Sauteres i lidt smør i en gryde indtil løgene er helt bløde.
  • Kom derefter en spiseskefuld hvedemel i, og sauter videre et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt en halv liter hønsebouillon, og lad det jævne mens det koges 8-10 minutter ved svag varme.
  • Smag din løgsovs til med salt, peber og gerne lidt æblecidereddike eller anden eddike.

Du kan også servere sildene med en god kartoffelsalat. Her er et par opskrifter til inspiration: Kartoffelsalat med asparges og sennepsdressing. Og den lune: Varm sur-sød kartoffelsalat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Bek

    november 21, 2024 at 7:53 pm

    Indrømmer blankt at jeg er nået 54 leveår, og jeg har aldrig før smagt eller stegt panerede sild😍 Men det bliver absolut ikke sidste gang. Det var både nemt og hurtigt. Og så smagte det helt fantastisk🐟
    Jeg erstattede sennep med hvid balsamico spray, og uden at have smagt den originale opskrift, så elskede vi et stykke rugbrød med den skønneste panerede sild med capers og rødløg👍🏼
    Tak for dejlige, velsmagende og altid overskuelige opskrifter.

    Svar
  2. Grazyna. Janina Christensen

    oktober 23, 2022 at 6:20 am

    Dine opskrifter det er nemme og smager fantastisk tak for det vh janina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 23, 2022 at 6:47 am

      Tusind tak, Janina - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Peter Jensen

    oktober 09, 2022 at 7:09 pm

    Giver dejlige sild, sovsen er skøn. Jeg spiste 3 sildefilet med kartofler og ble. Rigeligt mæt.

    Tak for mad 😘
    Vh. Peter

    Svar
  4. pidj@vordingborg.dk

    september 15, 2020 at 9:00 am

    Og så er der jo også stegte sild i eddike 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required