Her får du min opskrift på steak med rodfrugter og hjemmelavet hvidløgssmør. En skøn ret med bøf og tilbehør, og det er lækker gæstemad.
Er du til bøf, ja så skal du prøve denne opskrift på steak med rodfrugter en hjemmelavet hvdiløgssmør.
Retten er nem at lave, og anrettes fint inden servering. Med steak ovenpå de ovnbagte rodfrugter, og naturligvis med hvidløgssmør som den store finale øverst.
Det er egentlig meget simpelt - men det smager himmelsk godt!
Her har jeg lavet steak med rodfrugter af to gode bøffer af krogmodnet Sashi marmoreret oksefilet, der har en perfekt fedtmarmorering, og derfor bliver mørt som smør.
Men du kan selvfølgelig bruge de bøffer, som du bedst kan lide. Lad dog være med at stege bøfferne tørre.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på steak med rodfrugter
Opskriften er beregnet til fire personer med en halv af de store bøffer til hver, men både mængde af kød og rodfrugter justeres som ønsket.
Steak med rodfrugter
Ingredienser
- 2 steak - bøf, ca. 300 gram/stk.
- flagesalt
Rodfrugter
- 200 g kartofler - små, i kvarte
- 0,5 knoldselleri - i mundrette stykker
- 4 gulerødder - i mundrette stykker
- 2 mellemstore persillerødder - i mundrette stykker
- 1 potte timian
- 1 potte persille
- 3 spsk balsamico
- 5 spsk olivenolie
- 1 citron
- 50 g rucola
- friskkværnet peber
Hvidløgssmør
- 150 g smør
- 2 tsk hvidløgspulver
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Jo, vi lægger varmt ud.
- Start med hvidløgssmør, hvor koldt smør i tern kommes i en skål sammen med hvidløgspulver, lidt finthakket persille og lidt citronsaft.
- Ælt det godt sammen, form en lille pølse, læg den på et stykke bagepapir, som rulles sammen og vrides i enderne som en nytårsknallert. Stilles på køl.
- Bøfferne tages ud af køleskabet og saltes grundigt. Hviler indtil de skal steges.
- Rodfrugterne klargøres og kommes i et ildfast fad eller bradepande. Kom lidt timian og persille ved.
- Vendes med balsamico, olivenolie og lidt citronsaft. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Bages i ovnen i ca. 30 minutter- Først i 10 minutter med 250 grader varmluft, og de sidste 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend gerne rodfrugterne rundt en gang eller to undervejs,
- Bøfferne grilles ved direkte og høj varme - eller steges på en varm pande med lidt smør. Afhængig af tykkelse er stegetiden 2-3 minutter på hver side. Efter stegning krydres dine steaks med lidt mere salt og friskkværnet peber. Hviler fem minutter.
- Tag de færdigstegte rodfrugter ud af ovnen og vend dem straks med groftplukket rucola. Anret på tallerken.
- Skær steaks i strimler og fordel ovenpå rodfrugterne.
- Skær tynde skiver hvidløgssmør, som lægges over kødet, og giv lige en lille ekstra tur med peberkværnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Steak med rodfrugter og hvidløgssmør serveres straks.
Gerne med et stykke hjemmebagt flutes til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: