Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Steak med rodfrugter

Steak med rodfrugter

billederesultat for steak med rodfrugter
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på steak med rodfrugter og hjemmelavet hvidløgssmør. En skøn ret med bøf og tilbehør, og det er lækker gæstemad.

Er du til bøf, ja så skal du prøve denne opskrift på steak med rodfrugter en hjemmelavet hvdiløgssmør.

Retten er nem at lave, og anrettes fint inden servering. Med steak ovenpå de ovnbagte rodfrugter, og naturligvis med hvidløgssmør som den store finale øverst.

Det er egentlig meget simpelt - men det smager himmelsk godt!

Her har jeg lavet steak med rodfrugter af to gode bøffer af krogmodnet Sashi marmoreret oksefilet, der har en perfekt fedtmarmorering, og derfor bliver mørt som smør.

Men du kan selvfølgelig bruge de bøffer, som du bedst kan lide. Lad dog være med at stege bøfferne tørre.

Se også de populære opskrifter på:

  • Braiserede rodfrugter
  • Laks med rodfrugter
  • Bagte rodfrugter med honning
  • Engelsk bøf

Opskrift på steak med rodfrugter

Opskriften er beregnet til fire personer med en halv af de store bøffer til hver, men både mængde af kød og rodfrugter justeres som ønsket.

Steak med rodfrugter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på steak med rodfrugter og hjemmelavet hvidløgssmør. En skøn ret med bøf og tilbehør, og det er lækker gæstemad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 steak bøf, ca. 300 gram/stk.
  • flagesalt
Rodfrugter
  • 200 g kartofler små, i kvarte
  • 0,5 knoldselleri i mundrette stykker
  • 4 gulerødder i mundrette stykker
  • 2 mellemstore persillerødder i mundrette stykker
  • 1 potte timian
  • 1 potte persille
  • 3 spsk balsamico
  • 5 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • 50 g rucola
  • friskkværnet peber
Hvidløgssmør
  • 150 g smør
  • 2 tsk hvidløgspulver

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 250 grader varmluft. Jo, vi lægger varmt ud.
  2. Start med hvidløgssmør, hvor koldt smør i tern kommes i en skål sammen med hvidløgspulver, lidt finthakket persille og lidt citronsaft.
  3. Ælt det godt sammen, form en lille pølse, læg den på et stykke bagepapir, som rulles sammen og vrides i enderne som en nytårsknallert. Stilles på køl.
  4. Bøfferne tages ud af køleskabet og saltes grundigt. Hviler indtil de skal steges.
  5. Rodfrugterne klargøres og kommes i et ildfast fad eller bradepande. Kom lidt timian og persille ved.
  6. Vendes med balsamico, olivenolie og lidt citronsaft. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  7. Bages i ovnen i ca. 30 minutter- Først i 10 minutter med 250 grader varmluft, og de sidste 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend gerne rodfrugterne rundt en gang eller to undervejs,
  8. Bøfferne grilles ved direkte og høj varme - eller steges på en varm pande med lidt smør. Afhængig af tykkelse er stegetiden 2-3 minutter på hver side. Efter stegning krydres dine steaks med lidt mere salt og friskkværnet peber. Hviler fem minutter.
  9. Tag de færdigstegte rodfrugter ud af ovnen og vend dem straks med groftplukket rucola. Anret på tallerken.
  10. Skær steaks i strimler og fordel ovenpå rodfrugterne.
  11. Skær tynde skiver hvidløgssmør, som lægges over kødet, og giv lige en lille ekstra tur med peberkværnen.

Næringsindhold

Kalorier881kcalKulhydrater34gProtein34gFedt70gMættet fedt31gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt31gTransfedt1gKolesterol172mgNatrium472mgKalium1267mgKostfibre6gSukker9gVitamin A16645IUVitamin C40mgCalcium121mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Steak med rodfrugter og hvidløgssmør serveres straks.

Gerne med et stykke hjemmebagt flutes til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required