• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Squashkage - nem, lækker og simpel kage med squash

Squashkage - nem, lækker og simpel kage med squash

squashkage
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.6k
SHARES
FacebookMessenger1.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. august 2024 - Udgivet:  12. august 2024

Squashkage er en klassisk kage, der dog er mange varianter af. Nogle bruger olie, andre foretrækker smør. Her er det min opskrift, hvor jeg altid bruger smagsneutral olie, og i det hele taget er fremgangsmåden nem og simpel.

Mængden af squash kan varieres, og nogle foretrækker kagen med ostecreme - andre vil have kagen som den er. Den kan også pyntes med glasur og lidt hakkede valnødder.

Kagen, der er både nem og svampet, bages i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og der er nok til 8 personer. Kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande.

Oversigt
  • Squashkage - nem opskrift
  • Tips
  • Med flødeostecreme
  • Squashmuffins
  • Gulerodskage
  • Verdens bedste chokoladekage
  • Verdens bedste banankage
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Æblekage med kanel, remonce og creme
  • FAQ
  • Kommentarer
squashkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Squashkage - nem opskrift

4.63 fra 16 stemmer
Få den bedste opskrift på squashkage i springform eller bradepande. En lækker og svampet kage med squash, der er meget simpel og nem at bage.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 289
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 200 g brun farin
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g mælk
  • 50 g solsikkeolie - eller anden smagsneutral olie
  • 300 g squash - groftrevet

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme.
  2. Til hjemmebagt squashkage starter du med at komme æg og brun farin i en skål, og derefter piskes æggemassen luftig. Brug gerne en elpisker. Massen starter med at være mørkebrun, men den bliver lysere jo mere du pisker. Piskes mindst to minutter, så den bliver næsten lysebrun.
  3. Vej hvedemel af i en anden skål, og vend melet sammen med kanel og bagepulver.
  4. Kom det ned til æggemassen sammen med mælk og solsikkeolie.
  5. Med en dejskraber røres dejen nu sammen, så der ikke er flere lommer af mel tilbage i den. Du skal ikke piske den, men blot bruge en dejskraber.
  6. Squash rives groft og vendes i dejen til sidst.
    den revne squash vendes sammen med dejen
  7. Find en springform med en diameter på ca. 22 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden af den. Smør siderne på formen. Fjern overskydende bagepapir udenfor springformen.
    bagepapir sættes i klemme i bunden af springformen
  8. Fprdel dejen i springformen.
  9. Bag squashkagen i en forvarmet ovn ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. bagetiden kan variere afhængig af din ovn. Bages på næstnederste rille.
    squashkagen bages på næstnederste rille
  10. Stik i den med en kødnål for at tjekke at den er færdig. Der må ikke hænge dej fast. Giv eventuelt kagen nogle få minutter mere i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier: 289kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.01gKolesterol: 62mgNatrium: 303mgKalium: 163mgKostfibre: 1gSukker: 26gVitamin A: 176IUVitamin C: 7mgCalcium: 32mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad den bagte squashkage køle lidt af inden udskæring.

Med flødeostecreme

Du kan som sagt nemt pynte den med et lag flødeostecreme. Her piskes 100 gram blødt smør sammen med 150 gram flormelis og lidt reven citronskal.

Pisk indtil det let og luftigt, og det tager nogle minutter med en elpisker. Pisk derefter hurtigt 200 gram flødeost i. Nu har du en lækker flødeostecreme eller frosting, der nemt fordeles på den afkølede kage. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Squashmuffins

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på lækre squashmuffins bagt med kanel og hakkede valnødder og hasselnødder. Skønne muffins med revet squash.
Gå til opskrift
Squashmuffins

Gulerodskage

4.8 fra 118 stemmer
Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden ostecreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Gå til opskrift
billede med gulerodskage med frosting af flødeost

Verdens bedste chokoladekage

4.8 fra 1026 stemmer
Opskrift på en nem chokoladekage. Alletiders mumse chokoladekage er med en lækker glasur, har god holdbarhed og den kan sagtens fryses ned.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Verdens bedste banankage

4.7 fra 250 stemmer
Få opskriften på en lækker banankage med fyldig smag og blød konsistens. Hemmeligheden er modne bananer og forsigtig omrøring.
Gå til opskrift
billede med banankage

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Æblekage med kanel, remonce og creme

4.7 fra 46 stemmer
Få verdens bedste æblekage opskrift. En uimodståelig kage i springform med æbler, kanel, remonce og creme, og den smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
verdens bedste æblekage

FAQ

Hvor længe holder en squashkage?

Squashkagen har en rigtig fin holdbarhed, hvor den sagtens kan holde sig frisk i 3-4 dage ved stuetemperatur.

Kan man bage squashkage dagen før?

Det kan du sagtens, da den har en rigtig god holdbarhed. Og den har kun godt af at sætte sig et døgns tid inden servering.

Kan man fryse squashkage?

Squashkagen er fryseegnet, så det kan du sagtens. Tø gerne kagen op ved stuetemperatur.

Hvor mange kalorier er der i squashkage?

Kalorieindholdet i en squashkage afhænger selvfølgelig af opskriften, men du skal forvente at der er 250-300 kalorier i et pænt stykke af kagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sidse Nielsen

    september 11, 2024 at 1:15 pm

    Kan man bruge æbler ❓

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required