Få den bedste opskrift på squashkage i springform eller bradepande. En lækker og svampet kage med squash, der er meget simpel og nem at bage.
Squashkage er en klassisk kage, der dog er mange varianter af. Nogle bruger olie, andre foretrækker smør.
Her er det min opskrift, hvor jeg altid bruger lidt smagsneutral olie, og i det hele taget er fremgangsmåden nem og simpel.
Mængden af squash kan varieres, og nogle foretrækker squashkagen med ostecreme - andre vil have kagen som den er. Den kan også pyntes med glasur og lidt hakkede valnødder.
Her er mit bud på den lækre kage med squash, som mange haveejere har virkelig mange af i haven.
Squashkagen, der er både nem og svampet, bages i en springform med en diameter på ca. 22 centimeter, og der er nok til 8 personer. Kan selvfølgelig også bages i en lille bradepande.
Se også disse opskrifter:
Alletiders mumse chokoladekage
Opskrift på squashkage
Squashkage - nem opskrift
Ingredienser
- 3 æg
- 200 g brun farin
- 225 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 50 g mælk
- 50 g solsikkeolie - eller anden smagsneutral olie
- 300 g squash - groftrevet
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme.
- Til hjemmebagt squashkage starter du med at komme æg og brun farin i en skål, og derefter piskes æggemassen luftig. Brug gerne en elpisker. Massen starter med at være mørkebrun, men den bliver lysere jo mere du pisker. Piskes mindst to minutter, så den bliver næsten lysebrun.
- Vej hvedemel af i en anden skål, og vend melet sammen med kanel og bagepulver.
- Kom det ned til æggemassen sammen med mælk og solsikkeolie.
- Med en dejskraber røres dejen nu sammen, så der ikke er flere lommer af mel tilbage i den. Du skal ikke piske den, men blot bruge en dejskraber.
- Squash rives groft og vendes i dejen til sidst.
- Find en springform med en diameter på ca. 22 centimeter frem, og klem et stykke bagepapir fast i bunden af den. Smør siderne på formen. Fjern overskydende bagepapir udenfor springformen.
- Fprdel dejen i springformen.
- Bag squashkagen i en forvarmet ovn ved 180 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. bagetiden kan variere afhængig af din ovn. Bages på næstnederste rille.
- Stik i den med en kødnål for at tjekke at den er færdig. Der må ikke hænge dej fast. Giv eventuelt kagen nogle få minutter mere i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den bagte squashkage køle lidt af inden udskæring.
Med flødeostecreme
Du kan som sagt nemt pynte den med et lag flødeostecreme.
Her piskes 100 gram blødt smør sammen med 150 gram flormelis og lidt reven citronskal.
Pisk indtil det let og luftigt, og det tager nogle minutter med en elpisker.
Pisk derefter hurtigt 200 gram flødeost i.
Nu har du en lækker flødeostecreme eller frosting, der nemt fordeles på den afkølede squashkage. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sidse Nielsen
Kan man bruge æbler ❓