Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind (her er det hemmelige trick)

billede med sprødt kyllingeskind
4.7 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
  • Opskrift til sprødt skind på kylling
  • Den hemmelige ingrediens
  • Krydderiblanding til kylling
  • Sådan laver du sprødt skind til hønsesalat
  • Kommentarer

Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 151 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk oregano tørret

Fremgangsmåde

  1. Helt simpelt. Alle krydderierne kommes i en lille skål og vendes godt sammen. Som sagt er det bedst at anvende friskkværnet peber.
  2. Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle.
  3. Massér krydderiblandingen godt ind i skindet, og det gælder både på vingerne, over- og underlår og brystkødet. Og spar ikke på krydderiet.
  4. Tilbered kyllingen i ovn eller grill. På grillen er det godt at sætte kyllingen på en dåse eller den særlige kyllingeholder. Du kan selvfølgelig også sætte kyllingen på et rotisserie.
  5. Stegetiden er som normalt - cirka en time - afhængig af varmen i ovnen eller grillen.

Næringsindhold

Kalorier5kcalKulhydrater1gProtein0.2gFedt0.05gMættet fedt0.01gFlerumættet fedt0.02gEnkelumættet fedt0.01gNatrium856mgKalium21mgKostfibre0.4gSukker0.1gVitamin A50IUVitamin C2mgCalcium13mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift til sprødt skind på kylling

Hvad er næsten bedre end en stegt kylling med sprødt kyllingeskind?

Faktum er desværre bare, at kyllingen ofte ender op med et kyllingeskind, der er alt andet end sprødt, og det er en skam.

For netop det sprøde kyllingeskind gør ofte netop forskellen på en lidt kedelig kylling - og så den kylling, du bare gerne vil lave igen og igen.

Se også: Kylling i ovn (hel ovnstegt kylling med stegetid)

Den hemmelige ingrediens

Du kan dog sagtens gøre noget ved det - og sikre et perfekt resultat hver gang. Altså altid ende op med en kylling, der har et super sprødt kyllingeskind.

Den hemmelige ingrediens er nemlig bagepulver. Jo, du læste rigtigt: Bagepulver.

Bagepulver er nemlig basisk, og det får PH-værdien til at stige, og det gør igen, at de såkaldte peptidbindinger i skindet bliver nedbrudt. Sådan rent kemisk fortalt.

Og hvad betyder det for dig? Det giver netop det helt sprøde skind på kyllingen. Simpelthen.

Med andre ord, så gør bagepulveret det, at skindet på kyllingen udtørres, og dermed bliver stegt helt sprødt. Uanset om du tilbereder kyllingen i ovnen eller på grillen.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling på dåse i ovn eller grill
  • Hønsesalat
  • Grillet kylling på rotisserie
  • Hel kylling i airfryer

Krydderiblanding til kylling

Og med den viden om, at bagepulver altid sikrer det sprøde kyllingeskind, har jeg udviklet en særlig krydderiblanding, som jeg bruger hver gang jeg steger en hel kylling.

Den er selvfølgelig med bagepulver, og den passer til en god kylling på ca. 1,4 kilo.

Sådan laver du sprødt skind til hønsesalat

Sprøde kyllingeskind bagt i ovnen er eminente på en lækker anretning med hønse- eller kyllingesalat.

Du kan både bruge skind fra en hel kylling eller blot en pakke overlår eller bryst med skind. Der er ikke forskel, blot er skindet fra de små dele som vinger og lår meget tyndt. Sådan gør du:

  • Skær og riv kyllingeskindet af den kylling eller de kyllingestykker, du skal bruge skindet fra.
  • Skrab fedtet af bagsiden med en skarp kniv. Hvis du ikke kan få fedtet skrabet helt af, betyder det ikke noget. De bliver stadig sprøde.
  • Bred skindene ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med flagesalt. Eventuelt også krydderier. Læg endnu en bradepande ovenpå, så skindene ligger i pres.
  • Bag på 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  • Nu har du sprøde kyllingeskind, du kan servere som pynt til hønsesalaten eller andre retter.
Sprødt kyllingeskind
Her ses to kyllingeskind fra overlår. De er knasende sprøde og kan brækkes i mindre stykker. Passer perfekt til en hønsesalat. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. frida bak larsen skriver

    september 17, 2025 at 2:39 pm

    Glæder mig til at lave en kylling med sprød skind.mvh Frida

    Svar
  2. Allan Jørgensen skriver

    april 02, 2025 at 2:38 pm

    Hej Holger,
    Kan de tørre krydderier godt binde på en aftørret kylling?

    Svar
  3. Jesper skriver

    februar 11, 2024 at 3:52 pm

    Skal der ikke noget olie, eller andet væske i krydderiblandingen eller er det virkelig bare tørre krydderier som rubbes ind i kyllingen?

    Svar
  4. Pia skriver

    februar 19, 2023 at 7:05 pm

    Tak for tippet med bagepulveret, så lækkert 🙂

    Svar
  5. Lise Strand skriver

    januar 15, 2022 at 3:53 pm

    Jeg kan ikke forstå hvorfor der ikke står hvor mange grader i ovnen og om det er varmluft eller alm. Ovn den skal steges på ?

    Svar
  6. Henrik Hummel skriver

    juni 10, 2021 at 7:00 am

    Det virker også på flæskesteg, and og sågar fedtet på culottesteg og lignende.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 10, 2021 at 8:59 am

      Hej Henrik
      Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Mette Larsen skriver

    december 21, 2020 at 11:58 am

    Kan det bruges til andesteg og blot salt og peber
    Glædelig jul !
    Mange hilsener Mette

    Svar
  8. Steve skriver

    april 20, 2020 at 11:37 pm

    Hej
    Vil det trick virke på sværene på en flæskesteg ?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required