Hvordan laver man sprødt kyllingeskind? Her er svaret, og det findes i den særlige krydderiblanding til kylling med en hemmelig ingrediens.
Hvad er næsten bedre end en stegt kylling med sprødt kyllingeskind?
Faktum er desværre bare, at kyllingen ofte ender op med et kyllingeskind, der er alt andet end sprødt, og det er en skam.
For netop det sprøde kyllingeskind gør ofte netop forskellen på en lidt kedelig kylling - og så den kylling, du bare gerne vil lave igen og igen.
Den hemmelige ingrediens
Du kan dog sagtens gøre noget ved det - og sikre et perfekt resultat hver gang. Altså altid ende op med en kylling, der har et super sprødt kyllingeskind.
Den hemmelige ingrediens er nemlig bagepulver. Jo, du læste rigtigt: Bagepulver.
Bagepulver er nemlig basisk, og det får PH-værdien til at stige, og det gør igen, at de såkaldte peptidbindinger i skindet bliver nedbrudt. Sådan rent kemisk fortalt.
Og hvad betyder det for dig? Det giver netop det helt sprøde skind på kyllingen. Simpelthen.
Med andre ord, så gør bagepulveret det, at skindet på kyllingen udtørres, og dermed bliver stegt helt sprødt. Uanset om du tilbereder kyllingen i ovnen eller på grillen.
Se også mine opskrifter på:
Krydderiblanding til kylling
Og med den viden om, at bagepulver altid sikrer det sprøde kyllingeskind, har jeg udviklet en særlig krydderiblanding, som jeg bruger hver gang jeg steger en hel kylling.
Den er selvfølgelig med bagepulver, og den passer til en god kylling på ca. 1,4 kilo.
Opskrift til sprødt skind på kylling
Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Ingredienser
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk oregano - tørret
Fremgangsmåde
- Helt simpelt. Alle krydderierne kommes i en lille skål og vendes godt sammen. Som sagt er det bedst at anvende friskkværnet peber.
- Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle.
- Massér krydderiblandingen godt ind i skindet, og det gælder både på vingerne, over- og underlår og brystkødet. Og spar ikke på krydderiet.
- Tilbered kyllingen i ovn eller grill. På grillen er det godt at sætte kyllingen på en dåse eller den særlige kyllingeholder. Du kan selvfølgelig også sætte kyllingen på et rotisserie.
- Stegetiden er som normalt - cirka en time - afhængig af varmen i ovnen eller grillen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Sådan laver du sprødt skind til hønsesalat
Sprøde kyllingeskind bagt i ovnen er eminente på en lækker anretning med hønse- eller kyllingesalat.
Du kan både bruge skind fra en hel kylling eller blot en pakke overlår eller bryst med skind. Der er ikke forskel, blot er skindet fra de små dele som vinger og lår meget tyndt. Sådan gør du:
- Skær og riv kyllingeskindet af den kylling eller de kyllingestykker, du skal bruge skindet fra.
- Skrab fedtet af bagsiden med en skarp kniv. Hvis du ikke kan få fedtet skrabet helt af, betyder det ikke noget. De bliver stadig sprøde.
- Bred skindene ud på en bageplade med bagepapir.
- Drys med flagesalt. Eventuelt også krydderier. Læg endnu en bradepande ovenpå, så skindene ligger i pres.
- Bag på 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
- Nu har du sprøde kyllingeskind, du kan servere som pynt til hønsesalaten eller andre retter.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Allan Jørgensen
Hej Holger,
Kan de tørre krydderier godt binde på en aftørret kylling?
Jesper
Skal der ikke noget olie, eller andet væske i krydderiblandingen eller er det virkelig bare tørre krydderier som rubbes ind i kyllingen?
Pia
Tak for tippet med bagepulveret, så lækkert 🙂
Lise Strand
Jeg kan ikke forstå hvorfor der ikke står hvor mange grader i ovnen og om det er varmluft eller alm. Ovn den skal steges på ?
Henrik Hummel
Det virker også på flæskesteg, and og sågar fedtet på culottesteg og lignende.
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
Alt det bedste
Holger
Mette Larsen
Kan det bruges til andesteg og blot salt og peber
Glædelig jul !
Mange hilsener Mette
Steve
Hej
Vil det trick virke på sværene på en flæskesteg ?