• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sprødt kyllingeskind

Sprødt kyllingeskind

billede med sprødt kyllingeskind
4.7 fra 151 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. december 2023 - Udgivet:  27. marts 2021

Hvordan laver man sprødt kyllingeskind? Her er svaret, og det findes i den særlige krydderiblanding til kylling med en hemmelig ingrediens.

Hvad er næsten bedre end en stegt kylling med sprødt kyllingeskind?

Faktum er desværre bare, at kyllingen ofte ender op med et kyllingeskind, der er alt andet end sprødt, og det er en skam.

For netop det sprøde kyllingeskind gør ofte netop forskellen på en lidt kedelig kylling - og så den kylling, du bare gerne vil lave igen og igen.

Den hemmelige ingrediens

Du kan dog sagtens gøre noget ved det - og sikre et perfekt resultat hver gang. Altså altid ende op med en kylling, der har et super sprødt kyllingeskind.

Den hemmelige ingrediens er nemlig bagepulver. Jo, du læste rigtigt: Bagepulver.

Bagepulver er nemlig basisk, og det får PH-værdien til at stige, og det gør igen, at de såkaldte peptidbindinger i skindet bliver nedbrudt. Sådan rent kemisk fortalt.

Og hvad betyder det for dig? Det giver netop det helt sprøde skind på kyllingen. Simpelthen.

Med andre ord, så gør bagepulveret det, at skindet på kyllingen udtørres, og dermed bliver stegt helt sprødt. Uanset om du tilbereder kyllingen i ovnen eller på grillen.

Se også mine opskrifter på:

  • Kylling på dåse i ovn eller grill
  • Hønsesalat
  • Grillet kylling på rotisserie
  • Hel kylling i airfryer

Krydderiblanding til kylling

Og med den viden om, at bagepulver altid sikrer det sprøde kyllingeskind, har jeg udviklet en særlig krydderiblanding, som jeg bruger hver gang jeg steger en hel kylling.

Den er selvfølgelig med bagepulver, og den passer til en god kylling på ca. 1,4 kilo.

Opskrift til sprødt skind på kylling

billede med sprødt kyllingeskind
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick

4.74 fra 151 stemmer
Sprødt kyllingeskind - her er det hemmelige trick
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet tid 1 time t 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 5
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk oregano - tørret

Fremgangsmåde
 

  1. Helt simpelt. Alle krydderierne kommes i en lille skål og vendes godt sammen. Som sagt er det bedst at anvende friskkværnet peber.
  2. Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle.
  3. Massér krydderiblandingen godt ind i skindet, og det gælder både på vingerne, over- og underlår og brystkødet. Og spar ikke på krydderiet.
  4. Tilbered kyllingen i ovn eller grill. På grillen er det godt at sætte kyllingen på en dåse eller den særlige kyllingeholder. Du kan selvfølgelig også sætte kyllingen på et rotisserie.
  5. Stegetiden er som normalt - cirka en time - afhængig af varmen i ovnen eller grillen.

Næringsindhold

Kalorier: 5kcalKulhydrater: 1gProtein: 0.2gFedt: 0.05gMættet fedt: 0.01gFlerumættet fedt: 0.02gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 856mgKalium: 21mgKostfibre: 0.4gSukker: 0.1gVitamin A: 50IUVitamin C: 2mgCalcium: 13mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sådan laver du sprødt skind til hønsesalat

Sprøde kyllingeskind bagt i ovnen er eminente på en lækker anretning med hønse- eller kyllingesalat.

Du kan både bruge skind fra en hel kylling eller blot en pakke overlår eller bryst med skind. Der er ikke forskel, blot er skindet fra de små dele som vinger og lår meget tyndt. Sådan gør du:

  • Skær og riv kyllingeskindet af den kylling eller de kyllingestykker, du skal bruge skindet fra.
  • Skrab fedtet af bagsiden med en skarp kniv. Hvis du ikke kan få fedtet skrabet helt af, betyder det ikke noget. De bliver stadig sprøde.
  • Bred skindene ud på en bageplade med bagepapir.
  • Drys med flagesalt. Eventuelt også krydderier. Læg endnu en bradepande ovenpå, så skindene ligger i pres.
  • Bag på 180 grader over- og undervarme i 20 minutter.
  • Nu har du sprøde kyllingeskind, du kan servere som pynt til hønsesalaten eller andre retter.
Sprødt kyllingeskind
Her ses to kyllingeskind fra overlår. De er knasende sprøde og kan brækkes i mindre stykker. Passer perfekt til en hønsesalat. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Allan Jørgensen

    april 02, 2025 at 2:38 pm

    Hej Holger,
    Kan de tørre krydderier godt binde på en aftørret kylling?

    Svar
  2. Jesper

    februar 11, 2024 at 3:52 pm

    Skal der ikke noget olie, eller andet væske i krydderiblandingen eller er det virkelig bare tørre krydderier som rubbes ind i kyllingen?

    Svar
  3. Pia

    februar 19, 2023 at 7:05 pm

    Tak for tippet med bagepulveret, så lækkert 🙂

    Svar
  4. Lise Strand

    januar 15, 2022 at 3:53 pm

    Jeg kan ikke forstå hvorfor der ikke står hvor mange grader i ovnen og om det er varmluft eller alm. Ovn den skal steges på ?

    Svar
  5. Henrik Hummel

    juni 10, 2021 at 7:00 am

    Det virker også på flæskesteg, and og sågar fedtet på culottesteg og lignende.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 10, 2021 at 8:59 am

      Hej Henrik
      Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Mette Larsen

    december 21, 2020 at 11:58 am

    Kan det bruges til andesteg og blot salt og peber
    Glædelig jul !
    Mange hilsener Mette

    Svar
  7. Steve

    april 20, 2020 at 11:37 pm

    Hej
    Vil det trick virke på sværene på en flæskesteg ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required