Sådan laver du sprøde kartofler med rasp i ovn, hvor de lækre kartoffelbåde paneres blidt med timian og bages en halv times tid.
Sprøde kartofler med rasp i ovn er lækre og let panerede kartofler, der passer godt til stege og gode bøffer.
Paneringen gør kartoflerne super lækre og sprøde, og de er meget nemme at lave.
De drysses let med en god rasp, men pas på med ikke at give dem for meget. Kartoflerne skal blot have en let panering.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på sprøde kartofler med rasp
Sprøde kartofler med rasp
Ingredienser
- 4 bagekartofler - store
- 2 æg
- rasp
- timian - tørret
- salt
Fremgangsmåde
- Bagekartoflerne deles hver i otte kartoffelbåde, og du ikke skrælle kartoflerne først. Dup kartoffelbådene tørre i et rent viskestykke.
- Slå to æg ud i en dyb tallerken, og pisk dem godt sammen med en gaffel.
- Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir.
- Nu vender du forsigtigt hver af kartoffelbådene i æg, og sætter dem enkeltvis på bagepladen med bagepapir.
- Drys dem derefter med lidt rasp, tørret timian og groft salt. Lad dem nu stå og tørre i cirka 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft, og bag kartoflerne i cirka 30 minutter.
- Stik i dem med en kødnål og tjek, at de er blevet helt møre. Giv dem ellers lidt mere tid, men pas på de ikke bliver for svedne.
- Anret forsigtigt de færdigbagte og sprøde kartoffelbåde i et lille fad, og drys dem med lidt mere groft salt. Pynt eventuelt også med lidt frisk timian. Serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Anret forsigtigt de færdigbagte og sprøde kartoffelbåde i et lille fad, og drys dem med lidt mere groft salt.
Pynt eventuelt også med lidt frisk timian. Serveres straks.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.