• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat

Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat

sprød kyllingesalat med kartofler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. juni 2023 - Udgivet: 22. juni 2023

Her får du min opskrift på en sprød kyllingesalat med kartofler og tomat. De panerede stykker af kylling passer perfekt i denne salat.

Sprød kyllingesalat er en lækker, nem og sommeragtigt salat, der kan spises som et let måltid til aftensmad.

Her laves salaten med sprøde stykker af paneret kylling og kartofler, og det giver en både sprød salat, men også en god fylde.

Både de panerede kyllingestykker og kartoflerne friteres i solsikkeolie i en dyb pande, og de er nemme at lave.

Se også: Kyllingesalat med karry og bacon

Paneringen er uden æg, og mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens justeres.

I forhold til paneringen er pankorasp bedst, da det giver de sprødeste kyllingestykker. Knust cornflakes kan også anvendes.

Opskrift på sprød kyllingesalat

sprød kyllingesalat med kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på en sprød kyllingesalat med kartofler og tomat. De panerede stykker af kylling passer perfekt i denne salat.
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 728
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Sprød kylling
  • 400 g kyllingebryst
  • 100 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g mælk
  • 75 g hvedemel
  • 2 tsk paprika - ca. 10 gram
  • 150 g rasp - skal helst være pankorasp!
  • 5 dl solsikkeolie - til stegning
Kartofler
  • 400 g kartofler - små, skæres i mindre stykker
  • flagesalt
Tomater
  • 250 g tomater - små, halveret
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
Desuden
  • 10 soltørrede tomater - kan evt. halveres
  • 1 crisp salat - eller anden salat, gerne sprød
  • 8 radiser - i tynde skiver
  • 1 håndfuld ærteskud

Fremgangsmåde
 

  1. Til sprød kyllingesalat starter du med, at lave de sprøde stykker kylling. Bland 100 gram hvedemel i en tallerken sammnen med salt og peber, pisk 150 gram mælk sammen med 75 gram hvedemel og paprika i en skål, og kom 150 gram pankorasp i en anden tallerken.
  2. Kyllingebrystfileter skæres ud i passende stykker, og jeg plejer at dele hvert stykke brystfilet i kvarte, altså i fire. Vend dem først i hvedemel, derefter i den våde blanding og endelig i pankorasp.
  3. Kom fritureolie i en dyb pande, varm det op og steg de panerede stykker kylling i den varme olie i ca. 3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. De små kartofler skæres i mindre stykker, og steg dem sprøde i den samme olie, som du netop har stegt kyllingestykkerne i. Kartoflerne skal steges i ca. 10 minutter, men tjek om de er møre i midten. Tages til side og saltes let.
  5. De små tomater halveres, og i en skål vendes de med olie og balsamico. Også gerne et nip salt.
  6. Salat brækkes i passende stykker og radiser skæres i tynde skiver. De soltørrede tomater an eventuelt halveres eller skæres i mindre stykker.
  7. Anret nu din sprøde kyllingesalat i et passende fad, hvor du pænt fordeler de enkelte ingredienser. Slut af med ærteskud.

Næringsindhold

Kalorier: 728kcalKulhydrater: 87gProtein: 36gFedt: 26gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 17gTransfedt: 0.01gKolesterol: 69mgNatrium: 1590mgKalium: 1338mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 2124IUVitamin C: 37mgCalcium: 159mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Sprød kyllingesalat serveres straks som den er.

Et godt stykke madbrød passer godt til salaten, som også er ganske mættende.

Se også: Kyllingesalat med bacon og spidskål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required