Her får du min opskrift på en sprød kyllingesalat med kartofler og tomat. De panerede stykker af kylling passer perfekt i denne salat.
Sprød kyllingesalat er en lækker, nem og sommeragtigt salat, der kan spises som et let måltid til aftensmad.
Her laves salaten med sprøde stykker af paneret kylling og kartofler, og det giver en både sprød salat, men også en god fylde.
Både de panerede kyllingestykker og kartoflerne friteres i solsikkeolie i en dyb pande, og de er nemme at lave.
Se også: Kyllingesalat med karry og bacon
Paneringen er uden æg, og mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens justeres.
I forhold til paneringen er pankorasp bedst, da det giver de sprødeste kyllingestykker. Knust cornflakes kan også anvendes.
Opskrift på sprød kyllingesalat
Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat
Ingredienser
Sprød kylling
- 400 gram kyllingebryst
- 100 gram hvedemel
- salt og friskkværnet peber
- 150 gram mælk
- 75 gram hvedemel
- 2 teskefulde paprika - ca. 10 gram
- 150 gram rasp - skal helst være pankorasp!
- 5 deciliter solsikkeolie - til stegning
Kartofler
- 400 gram kartofler - små, skæres i mindre stykker
- flagesalt
Tomater
- 250 gram tomater - små, halveret
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
Desuden
- 10 soltørrede tomater - kan evt. halveres
- 1 crisp salat - eller anden salat, gerne sprød
- 8 radiser - i tynde skiver
- 1 håndfuld ærteskud
Sådan gør du
- Til sprød kyllingesalat starter du med, at lave de sprøde stykker kylling. Bland 100 gram hvedemel i en tallerken sammnen med salt og peber, pisk 150 gram mælk sammen med 75 gram hvedemel og paprika i en skål, og kom 150 gram pankorasp i en anden tallerken.
- Kyllingebrystfileter skæres ud i passende stykker, og jeg plejer at dele hvert stykke brystfilet i kvarte, altså i fire. Vend dem først i hvedemel, derefter i den våde blanding og endelig i pankorasp.
- Kom fritureolie i en dyb pande, varm det op og steg de panerede stykker kylling i den varme olie i ca. 3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
- De små kartofler skæres i mindre stykker, og steg dem sprøde i den samme olie, som du netop har stegt kyllingestykkerne i. Kartoflerne skal steges i ca. 10 minutter, men tjek om de er møre i midten. Tages til side og saltes let.
- De små tomater halveres, og i en skål vendes de med olie og balsamico. Også gerne et nip salt.
- Salat brækkes i passende stykker og radiser skæres i tynde skiver. De soltørrede tomater an eventuelt halveres eller skæres i mindre stykker.
- Anret nu din sprøde kyllingesalat i et passende fad, hvor du pænt fordeler de enkelte ingredienser. Slut af med ærteskud.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sprød kyllingesalat serveres straks som den er.
Et godt stykke madbrød passer godt til salaten, som også er ganske mættende.
Se også: Kyllingesalat med bacon og spidskål
Del dine ideer og tanker med os andre her: