Lav en lækker og varm kyllingesalat med masser af grøntsager. Det er den sunde udgave, der både er mættende og hurtig at tilberede.
Varm kyllingesalat er en super nem og lækker ret til aftensmad på travle dage, og den mætter altså godt.
Retten tager omkring en halv time at tilberede, og her får du et sundt måltid som hele familien vil elske. Samtidig med at den indeholder blandt andet broccoli og spidskål.
Har du tid til det, så kan du marinere kyllingebrystfileterne i denne røde slagtermarinade, men du kan også blot krydre kødet med salt, peber, paprika eller andre krydderier.
Mængden af grøntsager kan i øvrigt varieres som du synes.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på varm kyllingesalat
Varm kyllingesalat
Ingredienser
- 500 gram kyllingebryst
- olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber - og/eller andre krydderier
- 1 stort rødløg - halveret og i tynde både
- 6 fed hvidløg - knust og grofthakkert
- 1 lille squash - i små tern
- 200 gram tomater - små, i halve
- 1 lille broccoli - i små buketter
- 0,5 spidskål - snittes groft
- citronsaft - friskpresset
- 2 spiseskefulde rosmarin - eller timian, hakket
- 1 håndfuld persille - hakket
Sådan gør du
- Til varm kyllingesalat starter du med at stege 500 gram kyllingebryst i lidt olivenolie. Som sagt kan du med fordel marinere kyllingekødet inden, men det er ikke nødvendigt. Steg kyllingebrystfileterne i ca. 5 minutter på hver side, og krydr med salt og friskkværnet peber. Også gerne med paprika,, hvidløgspulver eller hvad du synes. Lægges til side.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og sauter hurtigt 1 stort rødløg og 6 fed hvidløg ved en god varme i olivenolie, men uden det tager farve.
- 1 lille squash skæres i tern og kommes ved sammen med 200 gram tomater. Lad det stege et par minutter. Vend rundt undervejs.
- 1 lille broccoli skæres i små buketter og kommes på panden sammen med 0,5 spidskål, der er snittet groft. Tilsæt om nødvendigt lidt mere olie.
- Klem rigeligt med friskpresset citronsaft over, og krydr med salt og peber.
- De stegte stykker kyllingebryst skæres ud i mundrette tern og vendes i sammen med 2 spiseskefulde rosmarin og 1 håndfuld persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den varmekyllingesalat serveres straks og gerne sammen med et stykke groft brød. Velbekomme.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg vil blive glad for din vurdering af den.