Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat

Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat

sprød kyllingesalat med kartofler
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en sprød kyllingesalat med kartofler og tomat. De panerede stykker af kylling passer perfekt i denne salat.

Sprød kyllingesalat er en lækker, nem og sommeragtigt salat, der kan spises som et let måltid til aftensmad.

Her laves salaten med sprøde stykker af paneret kylling og kartofler, og det giver en både sprød salat, men også en god fylde.

Både de panerede kyllingestykker og kartoflerne friteres i solsikkeolie i en dyb pande, og de er nemme at lave.

Se også: Kyllingesalat med karry og bacon

Paneringen er uden æg, og mængden af de enkelte ingredienser kan sagtens justeres.

I forhold til paneringen er pankorasp bedst, da det giver de sprødeste kyllingestykker. Knust cornflakes kan også anvendes.

Opskrift på sprød kyllingesalat

Sprød kyllingesalat med kartofler og tomat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på en sprød kyllingesalat med kartofler og tomat. De panerede stykker af kylling passer perfekt i denne salat.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Sprød kylling
  • 400 g kyllingebryst
  • 100 g hvedemel
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g mælk
  • 75 g hvedemel
  • 2 tsk paprika ca. 10 gram
  • 150 g rasp skal helst være pankorasp!
  • 5 dl solsikkeolie til stegning
Kartofler
  • 400 g kartofler små, skæres i mindre stykker
  • flagesalt
Tomater
  • 250 g tomater små, halveret
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico
Desuden
  • 10 soltørrede tomater kan evt. halveres
  • 1 crisp salat eller anden salat, gerne sprød
  • 8 radiser i tynde skiver
  • 1 håndfuld ærteskud

Fremgangsmåde

  1. Til sprød kyllingesalat starter du med, at lave de sprøde stykker kylling. Bland 100 gram hvedemel i en tallerken sammnen med salt og peber, pisk 150 gram mælk sammen med 75 gram hvedemel og paprika i en skål, og kom 150 gram pankorasp i en anden tallerken.
  2. Kyllingebrystfileter skæres ud i passende stykker, og jeg plejer at dele hvert stykke brystfilet i kvarte, altså i fire. Vend dem først i hvedemel, derefter i den våde blanding og endelig i pankorasp.
  3. Kom fritureolie i en dyb pande, varm det op og steg de panerede stykker kylling i den varme olie i ca. 3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
  4. De små kartofler skæres i mindre stykker, og steg dem sprøde i den samme olie, som du netop har stegt kyllingestykkerne i. Kartoflerne skal steges i ca. 10 minutter, men tjek om de er møre i midten. Tages til side og saltes let.
  5. De små tomater halveres, og i en skål vendes de med olie og balsamico. Også gerne et nip salt.
  6. Salat brækkes i passende stykker og radiser skæres i tynde skiver. De soltørrede tomater an eventuelt halveres eller skæres i mindre stykker.
  7. Anret nu din sprøde kyllingesalat i et passende fad, hvor du pænt fordeler de enkelte ingredienser. Slut af med ærteskud.

Næringsindhold

Kalorier728kcalKulhydrater87gProtein36gFedt26gMættet fedt4gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt17gTransfedt0.01gKolesterol69mgNatrium1590mgKalium1338mgKostfibre7gSukker10gVitamin A2124IUVitamin C37mgCalcium159mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Sprød kyllingesalat serveres straks som den er.

Et godt stykke madbrød passer godt til salaten, som også er ganske mættende.

Se også: Kyllingesalat med bacon og spidskål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required