• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på spinatvafler med frisk spinat

Opskrift på spinatvafler med frisk spinat

spinatvafler
Spinatvafler er vafler med masser af spinat, som giver vaflerne den flotte farve. Samtidig er spinatvaflerne helt uden sukker, så derfor er de rimelig sunde. Foto: iStock.com/Lilechka75.

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  17. januar 2022

Del gerne:
462
SHARES
FacebookMessenger462PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.
  2. Bagning af spinatvafler
  3. Opskrift på spinatvafler
  4. Spinatvafler
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Servering
Gå til opskrift

Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.

Spinatvafler er et sundt alternativ til de almindelige vafler, og så er disse vafler med spinat helt uden sukker.

Jeg har i denne opskrift brugt 100 gram frisk spinat, fordi jeg godt kan lide, at vaflerne indeholder masser af spinat.

Det ser da også ud som en ret stor mængde spinat inden du går i gang med at blende dejen, men efterfølgende fylder spinaten altså ikke så meget. Så vær ikke forskrækket her.

Du kan dog sagtens nøjes med en mindre mængde spinat i dine spinatvafler, hvis du hellere vil have det. Det er op til dig.

Bagning af spinatvafler

Vaflerne kan enten bages som de klassiske hjertevafler, eller som jeg har gjort her, som de firkantede og lidt større belgiske vafler.

De almindelige hjertevafler er typisk noget mindre, og derfor er tilberedningstiden kortere end de belgiske vafler, der er er større i formen.

Begge metoder giver dog gode vafler med masser af spinat, så brug det vaffeljern du har.

Perfekt tilbehør til vaflerne er skiver af røget laks og avocado - det kan du se mere om længere nede.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor spinatvaflerne serveres sammen med røget laks og avocado.

Se også disse opskrifter:

Æbleskiver

Pandekager

Belgiske vafler

Opskrift på spinatvafler

spinatvafler

Spinatvafler

Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.
Bedømmelse
4.8 fra 24 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g mælk
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
  • 5 g salt
  • 5 g bagepulver
  • 100 g spinat - frisk

Fremgangsmåde

  • Find blenderen frem og hæld mælken i.
  • I en skål vejes hvedemel af sammen med salt og bagepulver, hvorefter det tilsættes.
  • Slå tre æg ud i en skål og hæld dem ned i blenderen.
  • Blend dejen sammen.
  • Skyl spinaten og slyng den helt tør for vand. Eller køb en pose frisk spinat, der er skyllet og klar til brug.
  • Gradvist blendes den friske spinat nu ind i dejen, og jeg plejer at gøre det ad 3-4 gange, så du hver gang blender en del af spinaten ind i dejen, hvorefter du tilsætter lidt mere spinat.
  • Lad den færdigblendede dej til dine spinatvafler hvile 15 minutter i køleskabet. Hæld eventuelt dejen i en skål.
  • Imens varmer du vaffeljernet op.
  • Bag dine spinatvafler så de bliver lækre og spændstige. I mit vaffeljern tager det cirka 10 minutter, men afhænger selvfølgelig at størrelsen på vaflerne, og hvor effektivt dit vaffeljern varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
185
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
127
mg
42
%
Natrium
 
906
mg
39
%
Kalium
 
265
mg
8
%
Kulhydrater
 
26
g
9
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
2573
IU
51
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
87
mg
9
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De færdigbagte spinatvafler serveres med skiver af røget laks eller et spejlæg, der passer perfekt til spinaten og de sprøde vafler.

Anret også gerne med tynde skiver af avocado.

På den måde kan spinatvaflerne bruges som et sundt hovedmåltid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne

    marts 27, 2024 at 11:36 am

    Meget lækre vafler!
    Kan de fryses?

    Svar
  2. Signe K

    juli 17, 2021 at 6:06 pm

    Rigtigt vellykkede vafler - jeg brugte groft speltmel, og det fungerede fint.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required