Her får du den bedste opskrift på spinatlasagne, der er lasagne med masser af spinat og bacon, men helt uden hakket oksekød og tomatsovs.
Spinatlasagne er en super lækker lasagne, der ikke indeholder hverken oksekød eller tomatsovs.
I stedet er den lavet med en stor mængde frisk spinat og en skøn bechamelsauce.
Både spinat og den hvide sovs er fremragende sammen med pastaplader, og dertil kommes lige nogle sprøde bacontern i lasagnen.
Du kan dog sagtens også undlade bacon, og dermed har du en lækker vegetarlasagne helt uden kød.
Opskriften på spinatlasagne er beregnet som hovedret til mindst fire personer.
Rester køles ned og varme i mikroovn dagen efter til frokost.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på spinatlasagne
Spinatlasagne
Ingredienser
- 200 g bacon - i tern
- 4 spsk smør
- 4 spsk hvedemel
- 1 l mælk - ca. mængde
- muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
- 2 rødløg
- 4 fed hvidløg
- 500 g spinat - frisk
- lasagneplader
- Lidt ost - friskreven
Fremgangsmåde
- Start med at stege bacontern sprøde på en varm pande. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle.
- I en gryde smeltes smør, hvorefter hvedemel piskes i. Pisk derefter gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens på din bechamelsauce, hvor den hverken er for tynd eller for tyk.
- Riv lidt muskatnød i og smag til med salt og peber. Lad nu bechamelsaucen simre mens du laver næste trin.
- Kom lidt olie på panden, hvorefter finthakkede rødløg og hvidløg sauteres bløde uden at tage farve. Giv dem 3-4 minutter ved middel varme.
- Tilsæt så skyllet spinat (køb eventuelt spinat, der både er skyllet og klar til brug), og kom spinaten ved lidt ad gangen, så den når at falde sammen.
- Når al spinat er brugt og faldet sammen på panden, krydres med en smule salt og peber.
- Vend derefter spinatblandingen i den hvide sovs.
- Smør et ildfast fad på cirka 20 gange 25 centimeter med lidt olivenolie, og læg et lag spinatsauce nederst.
- Drys med nogle bacontern og læg et lag pastaplader på.
- Fortsæt så med et lag spinatsovs, bacontern og et lag pastaplader, og bliver ved så du har fire lag pasta.
- Slut af med et lag spinatsovs og eventuelt lidt revet ost (kan dog undlades).
- Bag din spinatlasagne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tag den færdige spinatlasagne ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering. En lasagne må gerne lige sætte sig.
Serveres med en god salat og
Del dine ideer og tanker med os andre her: