• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Opskrift på nem spinatlasagne med bacon

Opskrift på nem spinatlasagne med bacon

billederesultat for spinatlasagne
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. oktober 2024 - Udgivet: 15. oktober 2020

Her får du den bedste opskrift på spinatlasagne, der er lasagne med masser af spinat og bacon, men helt uden hakket oksekød og tomatsovs.

Spinatlasagne er en super lækker lasagne, der ikke indeholder hverken oksekød eller tomatsovs.

I stedet er den lavet med en stor mængde frisk spinat og en skøn bechamelsauce.

Både spinat og den hvide sovs er fremragende sammen med pastaplader, og dertil kommes lige nogle sprøde bacontern i lasagnen.

Du kan dog sagtens også undlade bacon, og dermed har du en lækker vegetarlasagne helt uden kød.

Opskriften på spinatlasagne er beregnet som hovedret til mindst fire personer.

Rester køles ned og varme i mikroovn dagen efter til frokost.

Se også disse opskrifter:

Italiensk lasagne

Lasagnette

Gulerodslasagne

Lasagne med spidskål

Opskrift på spinatlasagne

billederesultat for spinatlasagne
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spinatlasagne

5 fra 13 stemmer
Her får du den bedste opskrift på spinatlasagne, der er lasagne med masser af spinat og bacon, men helt uden hakket oksekød og tomatsovs.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 684
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 g bacon - i tern
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 l mælk - ca. mængde
  • muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g spinat - frisk
  • lasagneplader
  • Lidt ost - friskreven

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at stege bacontern sprøde på en varm pande. Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle.
  2. I en gryde smeltes smør, hvorefter hvedemel piskes i. Pisk derefter gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens på din bechamelsauce, hvor den hverken er for tynd eller for tyk.
  3. Riv lidt muskatnød i og smag til med salt og peber. Lad nu bechamelsaucen simre mens du laver næste trin.
  4. Kom lidt olie på panden, hvorefter finthakkede rødløg og hvidløg sauteres bløde uden at tage farve. Giv dem 3-4 minutter ved middel varme.
  5. Tilsæt så skyllet spinat (køb eventuelt spinat, der både er skyllet og klar til brug), og kom spinaten ved lidt ad gangen, så den når at falde sammen.
  6. Når al spinat er brugt og faldet sammen på panden, krydres med en smule salt og peber.
  7. Vend derefter spinatblandingen i den hvide sovs.
  8. Smør et ildfast fad på cirka 20 gange 25 centimeter med lidt olivenolie, og læg et lag spinatsauce nederst.
  9. Drys med nogle bacontern og læg et lag pastaplader på.
  10. Fortsæt så med et lag spinatsovs, bacontern og et lag pastaplader, og bliver ved så du har fire lag pasta.
  11. Slut af med et lag spinatsovs og eventuelt lidt revet ost (kan dog undlades).
  12. Bag din spinatlasagne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 684kcalKulhydrater: 79gProtein: 35gFedt: 27gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.5gKolesterol: 103mgNatrium: 1950mgKalium: 1349mgKostfibre: 6gSukker: 16gVitamin A: 12603IUVitamin C: 40mgCalcium: 543mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag den færdige spinatlasagne ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering. En lasagne må gerne lige sætte sig.

Serveres med en god salat og et stykke brød af nem dej.

Vinforslag

Billede med Fontanafredda hvidvin Langhe Chardonnay
Et godt vinforslag til denne opskrift er en italiensk hvidvin fra Fontanafredda i Piemonte. Hvidvinen er en Langhe, der er lavet på chardonnay-druen, og det er en let og frisk hvidvin, der smager af æble, lidt citron og en anelse fersken. Kan blandt andet købes i SuperBrugsen og Kvickly. Foto: Madensverden.dk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required