• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Spinatboller - saftige og sunde boller med spinat

Spinatboller - saftige og sunde boller med spinat

billede med spinatboller
4.8 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
71
SHARES
FacebookMessenger71PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  22. juni 2022 - Udgivet:  7. juni 2022

Spinatboller er helt bløde og lækre, så man glemmer næsten helt, at de også er sunde og propfyldt med spinat. En virkelig god sandwichbolle.

Spinatboller er simpelthen så fine og grønne, og så smager de bare super godt. De er helt bløde med en dejlig krumme. Så selvom de er sunde, er der bestemt ikke gået på kompromis med smagen.

Jeg vil sige, at de både er gode som morgenboller med smør og så er de endnu mere ideelle til sandwichs. På grund af spinatens høje næringsindhold, så holder disse boller dig i gang hele dagen.

Jeg synes også, at farven er med til at gøre dem endnu mere tiltrækkende, selv børn vil synes, at det er sjovt at spise "Hulkboller".

Opskrift på saftige spinatboller

billede med spinatboller
Rakel Seneca

Spinatboller - saftige og sunde boller

4.79 fra 14 stemmer
Spinatboller er helt bløde og lækre, så man glemmer næsten helt, at de også er sunde og propfyldt med spinat. En virkelig god sandwichbolle.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
hævning 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t
Antal: 15 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g spinat - frossen
  • 3 dl vand
  • 6 g tørgær - el. 30 gram gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hvedemel
  • 0,5 dl mælk

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme den frosne spinat i en skål. Kog nu tre deciliter vand og hæld over spinaten.
  2. Lad spinaten tø op og brug en blender til at blende spinat og vand sammen, så det bliver helt jævnt.
  3. Tilføj tørgær (eller frisk gær) og sukker til spinatvandet, når det er lunt. Rør det godt sammen og tilføj salt og olivenolie. Rør det sammen.
  4. Tilføj nu hvedemel langsomt, mens du ælter dejen sammen. Ælt dejen i cirka fem til ti minutter.
  5. Tilføj eventuelt mere hvedemel efter behov. Dejen skal være smidig.
  6. Dæk dejen til og lad den hæve i en time.
  7. Gør en bagplade klar med bagepapir.
  8. Tag nu dejen ud på et rent køkkenbord og del den til cirka 15 boller.
  9. Kom bollerne på bagepladen og dæk dem til med et viskestykke. Lad dem nu efterhæve i 30 minutter.
  10. Varm ovnen op til 180 grader almindelig over- og undervarme.
  11. Pensel bollerne med mælk og bag dem i cirka 20 minutter, eller indtil de er hævet flot op og føles gennembagte. Nu er dine spinatboller klar til at blive spist.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan godt bruge frisk spinat til spinatboller, men jeg har altid frossen spinat i fryseren klar til brug.

Derfor synes jeg, at det både er nemmere og hurtigere at bruge spinat fra frost.

Se også andre opskrifter på boller her:

Kærnemælksboller - opskrift på boller med kærnemælk

Broccoliboller - sunde og lækre sandwichboller

Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tenna

    november 04, 2024 at 6:00 am

    Super nemme og lækre boller.
    De bliver helt sikkert bagt igen inden længe.

    Svar
  2. Tina Schøne

    juni 08, 2022 at 10:32 pm

    Kan man ikke bruge noget andet end hvedemel til spinat bollerne ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required