Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Spinat- og flødekartofler med frisk spinat

Spinat- og flødekartofler med frisk spinat

billederesultat for spinat- og flødekartofler
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.1k
SHARES
FacebookMessenger1.1kPinterestEmailSMS

Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.

Indhold
  • Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.
  • Opskrift på spinat- og flødekartofler
  • Spinat- og flødekartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer

Spinat- og flødekartofler er lækkert tilbehør til mange retter med kød, og så er der altså tale om traditionelle flødekartofler med et twist.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Opskrift på spinat- og flødekartofler

Spinat- og flødekartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Min opskrift på cremede spinat- og flødekartofler, der er meget nemme at lave. Jeg laver dem med frisk spinat, og de kan bruges som tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 400 g spinat frisk spinat
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 5 dl fløde
  • Lidt muskatnød reven

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Smør et fad med lidt olie eller smør.
  3. Varm en pande op og kom en lille sjat vand på. Tilsæt nu gradvist frisk spinat i takt med at spinaten falder sammen. 400 gram spinat ligner en kæmpe portion, men den fylder ikke meget når den er faldet sammen på panden.
  4. Tilsæt også finthakket løg og hvidløg og lad det svitse med et minuts tid.
  5. Kom fløden ved sammen med lidt reven muskatnød, salt og friskkværnet peber, og lad det simre mens du klarer kartoflerne.
  6. Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, da det er nemmest.
  7. Byg nu lagvist dine spinat- og flødekartofler op med et lag stuvet spinat nederst, derefter kartoffelskiver, så spinat, kartofler og så videre indtil du har brugt det hele.
  8. Slut af med kartofler øverst, og hvis du synes, kan du tilsætte yderligere fløde til sidst. Krydr evt. og med lidt salt og peber et par gange undervejs, men pas på det ikke bliver for saltet.
  9. Bag dine flødekartofler med spinat i cirka en time midt i ovnen.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Spinat- og flødekartofler serveres blandt andet til kogt skinke og kogt hamburgerryg.

Se også disse opskrifter:

Kartoffelkage med bacon
Min opskrift på kartoffelkage med bacon, og det er i virkeligheden en luksus udgave af flødekartofler. Kartoffelkagen bruges som tilbehør.
Se opskriften her
billederesultat for kartoffelkage med bacon
Bearnaisekartofler
Nem opskrift på verdens bedste bearnaisekartofler med bearnaisesmør. Se også hvordan de laves som flødekartofler eller med Knorr' breve.
Se opskriften her
billederesultat for bearnaisekartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Sandell skriver

    november 17, 2023 at 1:00 pm

    Ang spinat- og flødekartofler, hvilke slags fløde er det?
    Håber på hurtigt svar, tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 17, 2023 at 3:58 pm

      Hej Jette
      De bliver bedst med en almindelig piskefløde - men en mere kaloriefattig madlavningsfløde kan også bruges 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mathilde skriver

    marts 24, 2021 at 6:00 pm

    Lekert

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required