• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper › Spidskålssuppe - nem suppe med spidskål

Spidskålssuppe - nem suppe med spidskål

spidskålssuppe
Spidskålssuppe er en nem og lækker suppe med spidskål, og suppen er både sund og nærende. Spidskålssuppen kan bruges både som forret og hovedret. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. december 2024 - Udgivet:  2. februar 2021

Del gerne:
133
SHARES
FacebookMessenger133PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Spidskålssuppe er en både lækker og sund suppe med spidskål, der kan laves på ganske få minutter, og den indeholder masser af vitaminer.
  2. Opskrift på spidskålssuppe
  3. Spidskålssuppe - nem suppe med spidskål
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Hvidkålssuppe
  8. Kartoffel porre suppe
  9. Blomkålssuppe
Gå til opskrift

Spidskålssuppe er en både lækker og sund suppe med spidskål, der kan laves på ganske få minutter, og den indeholder masser af vitaminer.

Spidskålssuppe er en klassisk kålsuppe, der laves med snittes spidskål, forårsløg og hvidløg.

Suppen smages til med ingefær, så du den helt rigtige smag.

Selve grundsuppen koges først op, hvorefter spidskålen tilsættes til sidst. Jeg synes ikke du skal koge kålen med i mere end to minutter, for så har den stadig friskhed og sprødhed i smag og konsistens.

Og helt udkogt spidskål bliver altså også mere fesen i både udseende og smag, så nøjes med max. et par minutter i suppen.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på spidskålssuppe

spidskålssuppe

Spidskålssuppe - nem suppe med spidskål

Spidskålssuppe er en både lækker og sund suppe med spidskål, der kan laves på ganske få minutter, og den indeholder masser af vitaminer.
Bedømmelse
4.3 fra 10 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 8 dl vand
  • 2 bouillonterninger - - gerne grøntsagsbouillon
  • 1 spidskål
  • Lidt ingefær - frisk eller pulver, den friske skrælles og rives
  • 2 tsk Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær bunden fra forårsløgene og fjern også det øverste af toppene. Vask dem og skær dem derefter i tynde skiver. Hvidløgsfed pilles og mases flade med siden af kniven, hvorefter de hakkes fint.
  • Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og svits forårsløg og hvidløg i 2-3 minutter uden de tager farve. Hold blusset på en middel varme.
  • Kom så vand og bouillonterninger ved sammen med lidt ingefær og lad det koge op, hvorefter du skruer lidt ned igen og lader din spidskålssuppe småkoge i fem minutter. Imens gør du spidskålen klar.
  • Spidskål snittes i mindre tern ved at skære kølen ud i 1-2 centimeter tykke skiver, som du derefter deler i mindre stykker den anden vej.
  • Kom spidskålen i suppen og lad den nu småkoge et par minutter mere.
  • Rør lidt Maizena ud i en smule koldt vand, og jævn suppen en smule. Suppe med spidskål skal hverken være for tyk eller tynd.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og servér straks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
100
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spidskålssuppe kan sagtens serveres som en aftensmad, hvor du serverer et godt stykke brød til.

Evt. min opskrift på mini grovflutes.

Se også mine opskrifter på disse supper:

Hvidkålssuppe

4.9 fra 29 stemmer
Hvidkålssuppe er en cremet suppe, der laves med hvidkål, kartofler og porre. Hvidkålssuppen blendes med lidt fløde og serveres med sprøde bacontren og hakket persille.
Gå til opskrift
billederesultat for hvidkålssuppe

Kartoffel porre suppe

4.7 fra 331 stemmer
Lav en dejlig kartoffel porre suppe med denne nemme opskrift. Cremet og lækker. Perfekt som forret eller hovedret.
Gå til opskrift
billede med kartoffel porre suppe

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required