Indhold
Spidskålssuppe
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 8 dl vand
- 2 bouillonterninger (- gerne grøntsagsbouillon)
- ingefær (frisk eller pulver, den friske skrælles og rives )
- 1 spidskål
- 2 tsk majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær bunden fra 1 bundt forårsløg og fjern også det øverste af toppene. Vask dem og skær dem derefter i tynde skiver. 3 fed hvidløg pilles og mases flade med siden af kniven, hvorefter de hakkes fint.
- Varm lidt olie op i en tykbundet gryde og svits forårsløg og hvidløg i 2-3 minutter uden de tager farve. Hold blusset på en middel varme.
- Kom så 8 dl vand og 2 bouillonterninger ved sammen med lidt ingefær og lad det koge op, hvorefter du skruer lidt ned igen og lader din spidskålssuppe småkoge i fem minutter. Imens gør du 1 spidskål klar.
- Spidskålen snittes i mindre tern ved at skære kølen ud i 1-2 centimeter tykke skiver, som du derefter deler i mindre stykker den anden vej.
- Kom spidskålen i suppen og lad den nu småkoge et par minutter mere.
- Rør 2 tsk majsstivelse ud i en smule koldt vand, og jævn suppen en smule. Suppe med spidskål skal hverken være for tyk eller tynd.
- Smag til med salt og friskkværnet peber og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på spidskålssuppe
Spidskålssuppe er en klassisk kålsuppe, der laves med snittes spidskål, forårsløg og hvidløg.
Suppen smages til med ingefær, så du den helt rigtige smag.
Selve grundsuppen koges først op, hvorefter spidskålen tilsættes til sidst. Jeg synes ikke du skal koge kålen med i mere end to minutter, for så har den stadig friskhed og sprødhed i smag og konsistens.
Og helt udkogt spidskål bliver altså også mere fesen i både udseende og smag, så nøjes med max. et par minutter i suppen. Opskriften er til fire personer.
Se også mine opskrifter på disse supper:
Tips
Spidskålssuppe kan sagtens serveres som en aftensmad, hvor du serverer et godt stykke brød til.
Evt. min opskrift på mini grovflutes.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Comments
No Comments