Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spidskål og kylling

Spidskål og kylling

Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
4.6 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMS

Her er min opskrift på spidskål og kylling i fad, der bla. laves med en lækker karrysovs. En nem opskrift på mad i fad som nem aftensmad.

Spidskål og kylling i fad er en skøn middagsret, der blandt andet også laves med en dejlig karrysovs.

Det er en overkommelig opskrift på mad i fad, hvor du samler hele retten i fadet, og det gælder både gulerødder, spidskål, kylling og karrysovs.

Samlet tager retten ca. en times tid at lave, og mens fadet er i ovnen, kan du få ryddet køkkenet.

Spidskålsfadet med kylling kan sådan set nydes som den er, men jeg synes det er dejligt med kogte ris til. Pasta kan også bruges.

Se også mine opskrifter på:

  • Lynstegt kylling med spidskål
  • Spidskål i fad med kylling
  • Hakket kylling
  • Kylling i fad med spidskål

Opskrift på spidskål og kylling i fad

Spidskål og kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er min opskrift på spidskål og kylling i fad, der bla. laves med en lækker karrysovs. En nem opskrift på mad i fad som nem aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille spidskål (snittet groft)
  • 400 g gulerødder (i mundrette stykker)
  • 1 stort rødløg (hakkes fint)
  • 2 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
Karrysovs
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 2 dl hønsebouillon
  • 3 tsk karry (eller efter smag)
  • 3 tsk majsstivelse (udrøres i en smule koldt vand)
  • Lidt citronsaft (friskpresset)
  • salt og friskkværnet peber
Kylling med karry
  • 1 hel kylling (parteres)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk karry
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft. Smør et ildfast fad med lidt olie.
  2. Fordel spidskål i fadet sammen med gulerødder, rødløg og oregano, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
    grøntsager fordeles i ildfast fad
  3. Karrysovs: Kom madlavningsfløde i en gryde sammen med hønsebouillon og karry. Kog det op og jævn med lidt majsstivelse, der udrøres i en smule koldt vand. Smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Evt. også med mere karry.
    karrysovs til spidskål og kylling i fad
  4. Hæld karrysovs over grøntsagerne i fadet, og vend det rundt.
    karrysovs vendes sammen med grøntsagerne i fadet
  5. Kylling: Kyllingen parteres i henholdsvis underlår, overlår, brystfileter (deles i to stykker hver) og vinger. Lægges ovenpå grøntsager og karrysovs i fadet.
  6. Olivenolie og karry røres sammen og smøres på kyllingestykkerne i fadet,. Krydr også med salt og friskkværnet peber.
    parteret kylling fordeles på spidskål og gulerødder i fadet
  7. Spidskål og kylling i fad skal nu have ca. 40-45 minutter midt i ovnen ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier557kcalKulhydrater18gProtein5gFedt53gMættet fedt30gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt17gKolesterol141mgNatrium305mgKalium496mgKostfibre4gSukker10gVitamin A19546IUVitamin C9mgCalcium150mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Spidskål og kylling i fad serveres straks - evt. sammen med kogte ris.

Et godt stykke madbrød passer også godt til, og her kan du bage disse lækre grovflutes. Du kan bruge søgefeltet og søge opskriften på de lækre flutes frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette Hansen skriver

    september 18, 2025 at 9:33 am

    Suuuuper god opskrift
    Jeg snød og hældte 1 l karrysuppe, købt færdig i Netto, over. Smagte fantastisk og serveret med sprøde røsti blev det et kongemåltid. 7 min. forberedelse!!!

    Svar
  2. Carsten Kristensen skriver

    juni 15, 2024 at 3:21 pm

    Hej
    Hvordan ændre man på opskriften til antal personer

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 15, 2024 at 5:19 pm

      Hej Carsten
      Det kan du nemt gøre i opskriftsboksen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Alex skriver

    november 17, 2022 at 3:25 pm

    Hvordan printer man opskriften ud???

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 17, 2022 at 3:55 pm

      Hej Alex
      Hvis du er på desktop er printknappen ude til højre i en boks øverst i højrespalten.
      Håber det hjælper 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Lisbeth Jensen skriver

    januar 05, 2022 at 9:29 am

    Super lækker og tilmed nem at tilberede.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required