Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spidskål i fad med kylling og kartofler

Spidskål i fad med kylling og kartofler

spidskål i fad
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
444
SHARES
FacebookMessenger444PinterestEmailSMS

Her får du min lækre opskrift på spidskål i fad, der laves med blandt andet kylling og kartofler. En sund og nem aftensmad med masser af spidskål.

Spidskål i fad er en af de der retter, som så er så utrolig god at tilberede på hverdage.

Det hele samles i et fad, som til sidst steges 20 minutter i ovnen, og i imens kan man lige nå at rydde køkkenet og dække bord. Det er ret nemt.

Spidskål i fad laves med kylling og kartofler - og selvfølgelig spidskål - og derudover skal du faktisk ikke bruge så mange ingredienser.

Jeg har krydret retten med BBQ Spice krydderi fra Santa Maria, men du kan frit anvende andre krydderier efter egen smag - eller brug give den lidt salt og friskkværnet peber.

Prøv også de populære opskrifter på:

  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
  • Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
  • Kål i fad med ris og porrer

Opskrift på spidskål i fad

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.

Spidskål i fad med kylling og kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 64 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min lækre opskrift på spidskål i fad, der laves med blandt andet kylling og kartofler. En sund og nem aftensmad med masser af spidskål.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler
  • 500 g kyllingebryst skåret i grove tern
  • BBQ Spice krydderi fra Santa Maria - eller lignende barbecue krydderi
  • 1 lille spidskål snittet i stimler
  • 2 rødløg grofthakket
  • 5 dl Cremefine eller madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon høns
  • Lidt citronsaft
  • 1 håndfuld bredbladet persille grofthakket
  • rapsolie til stegning og smørring af fad

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes og forvarmes til 200 grader varmluft.
  2. Et ildfast smøres med rapsolie.
  3. Kartoflerne skæres i små både. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot deles i kvarte. Kommes i fadet og krydres med BBQ Spice eller tilsvarende krydderi. Du kan også blot anvende salt og friskkværnet peber.
  4. Kom kartoflerne i fadet, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
  5. Imens laver du resten klar. Kyllingebryst fileterne skæres i grove stykker, der brunes godt af i lidt rapsolie en pande.
  6. Tilsæt derefter de grofthakkede rødløg, og lad det sautere et minuts tid mere.
  7. Tilsæt cremefine (eller madlavningsfløde) og en smuldret bouillonterning, og krydr med lidt BBQ Spice krydderi. Pres også en smule friskpresset citronsaft i. Lad det lige koge op og tag derefter panden af kogepladen.
  8. Tag fadet med kartofler ud af ovnen og hæld indholdet fra panden over. Tilsæt også den strimlede spidskål.
  9. Vend det sammen med grofthakket bredbladet persille, og stil din ret med spidskål i fad tilbage i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier506kcalKulhydrater50gProtein37gFedt19gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gKolesterol95mgNatrium415mgKalium1926mgKostfibre10gSukker10gVitamin A614IUVitamin C132mgCalcium299mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Spidskål i fad serveres straks, og kan nydes som den er.

Et godt stykke hjemmebagt brød passer dog godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Brandt skriver

    september 16, 2024 at 6:35 pm

    havde et spidskål, som skulle bruges, kylling i fryseren, kartofler,løg,persille i haven. en rød peber gjorde ingen skade, opskriften var selvfølgelig fra Madens verden.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required