Indhold
Spidskål i fad med kylling og kartofler
Ingredienser
- rapsolie (til stegning og smørring af fad)
- 600 g kartofler
- BBQ Spice (krydderi fra Santa Maria - eller lignende barbecue krydderi)
- 500 g kyllingebryst (skåret i grove tern)
- 2 rødløg (grofthakket)
- 5 dl Cremefine (eller madlavningsfløde)
- 1 bouillonterning (høns)
- citronsaft
- 1 lille spidskål (snittet i stimler)
- 1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket)
Fremgangsmåde
- Ovnen tændes og forvarmes til 200 grader varmluft.
- Et ildfast smøres med rapsolie.
- 600 g kartofler skæres i små både. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot deles i kvarte. Kommes i fadet og krydres med BBQ Spice eller tilsvarende krydderi. Du kan også blot anvende salt og friskkværnet peber.
- Kom kartoflerne i fadet, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
- Imens laver du resten klar. 500 g kyllingebryst fileter skæres i grove stykker, der brunes godt af i lidt rapsolie en pande.
- Tilsæt derefter 2 rødløg, der er hakket groft, og lad det sautere et minuts tid mere.
- Tilsæt 5 dl Cremefine (eller madlavningsfløde) og 1 bouillonterning, og krydr med lidt BBQ Spice krydderi. Pres også en smule friskpresset citronsaft i. Lad det lige koge op og tag derefter panden af kogepladen.
- Tag fadet med kartofler ud af ovnen og hæld indholdet fra panden over. Tilsæt også 1 lille spidskål i strimler.
- Vend det sammen med 1 håndfuld bredbladet persille, der er grofthakket, og stil din ret med spidskål i fad tilbage i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Opskrift på spidskål i fad
Spidskål i fad er en af de der retter, som så er så utrolig god at tilberede på hverdage.
Det hele samles i et fad, som til sidst steges 20 minutter i ovnen, og i imens kan man lige nå at rydde køkkenet og dække bord. Det er ret nemt.
Spidskål i fad laves med kylling og kartofler - og selvfølgelig spidskål - og derudover skal du faktisk ikke bruge så mange ingredienser.
Jeg har krydret retten med BBQ Spice krydderi fra Santa Maria, men du kan frit anvende andre krydderier efter egen smag - eller brug give den lidt salt og friskkværnet peber.
Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.
Se flere opskrifter:
- Hakket oksekød og spidskål i ovn
- Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
- Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
- Kål i fad med ris og porrer
Tips
Spidskål i fad serveres straks, og kan nydes som den er.
Et godt stykke hjemmebagt brød passer dog godt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Jørgen Brandt skriver
havde et spidskål, som skulle bruges, kylling i fryseren, kartofler,løg,persille i haven. en rød peber gjorde ingen skade, opskriften var selvfølgelig fra Madens verden.