Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spidskål i fad

Spidskål i fad med kylling og kartofler

spidskål i fad
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
446
SHARES
FacebookMessenger446PinterestEmailSMS
Indhold
  • Spidskål i fad med kylling og kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på spidskål i fad
  • Tips
  • Kommentarer

Spidskål i fad med kylling og kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 64 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min lækre opskrift på spidskål i fad, der laves med blandt andet kylling og kartofler. En sund og nem aftensmad med masser af spidskål.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • rapsolie (til stegning og smørring af fad)
  • 600 g kartofler
  • BBQ Spice (krydderi fra Santa Maria - eller lignende barbecue krydderi)
  • 500 g kyllingebryst (skåret i grove tern)
  • 2 rødløg (grofthakket)
  • 5 dl Cremefine (eller madlavningsfløde)
  • 1 bouillonterning (høns)
  • citronsaft
  • 1 lille spidskål (snittet i stimler)
  • 1 håndfuld bredbladet persille (grofthakket)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Ovnen tændes og forvarmes til 200 grader varmluft.
  2. Et ildfast smøres med rapsolie.
  3. 600 g kartofler skæres i små både. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot deles i kvarte. Kommes i fadet og krydres med BBQ Spice eller tilsvarende krydderi. Du kan også blot anvende salt og friskkværnet peber.
  4. Kom kartoflerne i fadet, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
  5. Imens laver du resten klar. 500 g kyllingebryst fileter skæres i grove stykker, der brunes godt af i lidt rapsolie en pande.
  6. Tilsæt derefter 2 rødløg, der er hakket groft, og lad det sautere et minuts tid mere.
  7. Tilsæt 5 dl Cremefine (eller madlavningsfløde) og 1 bouillonterning, og krydr med lidt BBQ Spice krydderi. Pres også en smule friskpresset citronsaft i. Lad det lige koge op og tag derefter panden af kogepladen.
  8. Tag fadet med kartofler ud af ovnen og hæld indholdet fra panden over. Tilsæt også 1 lille spidskål i strimler.
  9. Vend det sammen med 1 håndfuld bredbladet persille, der er grofthakket, og stil din ret med spidskål i fad tilbage i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier506kcalKulhydrater50gProtein37gFedt19gMættet fedt5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gKolesterol95mgNatrium415mgKalium1926mgKostfibre10gSukker10gVitamin A614IUVitamin C132mgCalcium299mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på spidskål i fad

Spidskål i fad er en af de der retter, som så er så utrolig god at tilberede på hverdage.

Det hele samles i et fad, som til sidst steges 20 minutter i ovnen, og i imens kan man lige nå at rydde køkkenet og dække bord. Det er ret nemt.

Spidskål i fad laves med kylling og kartofler - og selvfølgelig spidskål - og derudover skal du faktisk ikke bruge så mange ingredienser.

Jeg har krydret retten med BBQ Spice krydderi fra Santa Maria, men du kan frit anvende andre krydderier efter egen smag - eller brug give den lidt salt og friskkværnet peber.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.

Se flere opskrifter:

  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
  • Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
  • Kål i fad med ris og porrer

Tips

Spidskål i fad serveres straks, og kan nydes som den er.

Et godt stykke hjemmebagt brød passer dog godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Brandt skriver

    september 16, 2024 at 6:35 pm

    havde et spidskål, som skulle bruges, kylling i fryseren, kartofler,løg,persille i haven. en rød peber gjorde ingen skade, opskriften var selvfølgelig fra Madens verden.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required