• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spidskål i fad med kylling og kartofler

Spidskål i fad med kylling og kartofler

spidskål i fad
4.8 fra 64 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
437
SHARES
FacebookMessenger437PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. december 2023 - Udgivet:  12. marts 2023

Her får du min lækre opskrift på spidskål i fad, der laves med blandt andet kylling og kartofler. En sund og nem aftensmad med masser af spidskål.

Spidskål i fad er en af de der retter, som så er så utrolig god at tilberede på hverdage.

Det hele samles i et fad, som til sidst steges 20 minutter i ovnen, og i imens kan man lige nå at rydde køkkenet og dække bord. Det er ret nemt.

Spidskål i fad laves med kylling og kartofler - og selvfølgelig spidskål - og derudover skal du faktisk ikke bruge så mange ingredienser.

Jeg har krydret retten med BBQ Spice krydderi fra Santa Maria, men du kan frit anvende andre krydderier efter egen smag - eller brug give den lidt salt og friskkværnet peber.

Prøv også de populære opskrifter på:

  • Hakket oksekød og spidskål i ovn
  • Alt i et fad med oksekød, spidskål og kartofler
  • Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
  • Kål i fad med ris og porrer

Opskrift på spidskål i fad

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.

spidskål i fad
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spidskål i fad med kylling og kartofler

4.80 fra 64 stemmer
Her får du min lækre opskrift på spidskål i fad, der laves med blandt andet kylling og kartofler. En sund og nem aftensmad med masser af spidskål.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 506
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler
  • 500 g kyllingebryst - skåret i grove tern
  • BBQ Spice - krydderi fra Santa Maria - eller lignende barbecue krydderi
  • 1 lille spidskål - snittet i stimler
  • 2 rødløg - grofthakket
  • 5 dl Cremefine - eller madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon - høns
  • Lidt citronsaft
  • 1 håndfuld bredbladet persille - grofthakket
  • rapsolie - til stegning og smørring af fad

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen tændes og forvarmes til 200 grader varmluft.
  2. Et ildfast smøres med rapsolie.
  3. Kartoflerne skæres i små både. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot deles i kvarte. Kommes i fadet og krydres med BBQ Spice eller tilsvarende krydderi. Du kan også blot anvende salt og friskkværnet peber.
  4. Kom kartoflerne i fadet, og steg dem i ovnen i 20 minutter.
  5. Imens laver du resten klar. Kyllingebryst fileterne skæres i grove stykker, der brunes godt af i lidt rapsolie en pande.
  6. Tilsæt derefter de grofthakkede rødløg, og lad det sautere et minuts tid mere.
  7. Tilsæt cremefine (eller madlavningsfløde) og en smuldret bouillonterning, og krydr med lidt BBQ Spice krydderi. Pres også en smule friskpresset citronsaft i. Lad det lige koge op og tag derefter panden af kogepladen.
  8. Tag fadet med kartofler ud af ovnen og hæld indholdet fra panden over. Tilsæt også den strimlede spidskål.
  9. Vend det sammen med grofthakket bredbladet persille, og stil din ret med spidskål i fad tilbage i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier: 506kcalKulhydrater: 50gProtein: 37gFedt: 19gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 95mgNatrium: 415mgKalium: 1926mgKostfibre: 10gSukker: 10gVitamin A: 614IUVitamin C: 132mgCalcium: 299mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spidskål i fad serveres straks, og kan nydes som den er.

Et godt stykke hjemmebagt brød passer dog godt til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Brandt

    september 16, 2024 at 6:35 pm

    havde et spidskål, som skulle bruges, kylling i fryseren, kartofler,løg,persille i haven. en rød peber gjorde ingen skade, opskriften var selvfølgelig fra Madens verden.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required