Speltsalat er en både nem og mættende salat, som du laver med perlespelt, peberfrugt og lidt asparges. Speltsalaten vendes sammen med en sennepsdressing.
Speltsalat er en af mine favoritter, når vi taler om sundt tilbehør til retter med kød.
I stedet for kartofler og sovs, kan det være lækkert med noget tilbehør, der ligger knapt så tungt i maven.
Speltsalaten laves med speltkerner, der koges som anvist på pakken, og derefter blandes med grøntsager. Du kan sammensætte din egen speltsalat - eller blot følge denne opskrift, som virkelig smager godt.
Selvfølgelig også med den nemme sennepsdressing til - men du kan også nøjes med at komme lidt olie og citronsaft i, og derefter vende det rundt. Det fungerer også fint.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er rigeligt til alle.
Opskrift på speltsalat
Speltsalat - nem salat med speltkerner og peberfrugt
Ingredienser
- 200 g perlespelt
- 1 bouillonterning - grøntsags
- 1 lille rødløg - finthakket
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 bundt grønne asparges - i mundrette stykker
- 1 håndfuld bredbladet persille - hakket
Sennepsdressing
- 4 spsk rapsolie
- 1 spsk honning - flydende
- 1 tsk sennep - en stor teskefuld
- 2 spsk citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Speltkerner kommes i en gryde med vand og en bouillonterning. Se mængde af vand og kogetid på posen, men de speltkerner jeg har brugt her, skal koges i cirka 12 minutter.
- Rødløg hakkes fint og den røde peberfrugt snittes i små tern. Til denne speltsalat kan der også anvendes et finthakket skalotteløg i stedet for rødløg.
- Asparges kan vælge enten af dampe i 30 sekunder - eller give en hurtig tur på panden eller grillen. Blot et minuts tid. Deles i mundrette stykker.
- Bredbladet persille skylles fri for evt. jord, og den hakkes derefter groft.
- Rør alle ingredienser til din sennepsdressing sammen i en lille skål, så dressingen bliver samlet og blank. Smag til med salt og friskkværnet peber - evt. også med lidt mere sennep.
- Hæld vandet fra de kogte speltkerner og kom dem i en skål.
- Tilsæt de øvrige ingredienser sammen med sennepsdressing, og vend speltsalaten forsigtigt sammen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige speltsalat kan serveres straks.
Brug den som tilbehør til alt fra parteret kylling i ovn til bøffer, eller nyd den som blot en sund vegetarret, for den er både mættende og skøn.
Se også min opskrift på perlespelt med spidskål:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: