• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Speltkerner med parmesanost og spinat

Speltkerner med parmesanost og spinat

Speltkerner med spinat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. juni 2023 - Udgivet: 29. maj 2021

Speltkerner er et godt alternativ til kartofler og pasta. Denne opskrift er på lækkert tilbehør til alt fra grillkød til grøntsagstærter.

De her speltkerner er en god erstatning for kartofler, ris eller pasta. Faktisk er de gode til de kødfrie aftener sammen med en lidt grov salat. Og så mætter de for vildt.

Vi laver for det meste de her speltkerner om sommeren som tilbehør til vores grillaftener. 

Jeg synes dog, at mængden af parmesanost kan svinge lidt, så jeg vil råde dig til at smage til med osten.  

Opskrift på speltkerner med parmesan og spinat

Speltkerner med spinat
Maiken Krøjgaard

Speltkerner med parmesanost og spinat

5 fra 1 stemme
Speltkerner er et godt alternativ til kartofler og pasta. Denne opskrift er på lækkert tilbehør til alt fra grillkød til grøntsagstærter.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g speltkerner
  • 1 tsk salt
  • 100 g spinat
  • 30 g pinjekerner
  • 50 g parmesanost - friskrevet

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl speltkerner godt i koldt vand.
  2. Kog kernerne efter anvisningen på pakken med 1 tsk. salt.
  3. Når speltkernerne er kogt færdige, hældes vandet fra. Lad de kogte kerner blive i gryden.
  4. Sæt gryden tilbage på kogepladen ved lav varme.
  5. Tilsæt frisk spinat.
  6. Når spinaten er faldet lidt sammen, tilsæt så parmesanost.
  7. Smag evt. mere til med parmesanost.
  8. Top med pinjekerner og server.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du vil have mere grønt i retten, kan du sagtens fordoble spinatens vægt. Du kan også presse et hvidløg og blande i sammen med parmesanosten.

Du kan også riste pinjekernerne, før du blander dem i dine kogte speltkerner.

Se også nogle af vores andre opskrifter på tilbehør til din grillaften:

Grillet asparges med parmaskinke

4.6 fra 5 stemmer
Sådan laver du grillet asparges, der er omviklet med en god skive parmaskinke. Grilles ved direkte varme i få minutter til skinken er sprød.
Gå til opskrift
billede med grillet asparges med parmaskinke

Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg

5 fra 6 stemmer
Min nemme opskrift på en lækker grillsalat. En rustik salat, der laves med nye kartofler, grønne asparges, radiser og en lækker olie- og eddikedressing.
Gå til opskrift
billede med grillsalat
Om Maiken
Maiken Krøjgaard.
Maiken Krøjgaard

Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required