Speltkerner er et godt alternativ til kartofler og pasta. Denne opskrift er på lækkert tilbehør til alt fra grillkød til grøntsagstærter.
De her speltkerner er en god erstatning for kartofler, ris eller pasta. Faktisk er de gode til de kødfrie aftener sammen med en lidt grov salat. Og så mætter de for vildt.
Vi laver for det meste de her speltkerner om sommeren som tilbehør til vores grillaftener.
Jeg synes dog, at mængden af parmesanost kan svinge lidt, så jeg vil råde dig til at smage til med osten.
Opskrift på speltkerner med parmesan og spinat
Speltkerner med parmesanost og spinat
Ingredienser
- 200 gram speltkerner
- 1 tsk salt
- 100 gram spinat
- 30 gram pinjekerner
- 50 gram parmesanost - friskrevet
Sådan gør du
- Skyl speltkerner godt i koldt vand.
- Kog kernerne efter anvisningen på pakken med 1 tsk. salt.
- Når speltkernerne er kogt færdige, hældes vandet fra. Lad de kogte kerner blive i gryden.
- Sæt gryden tilbage på kogepladen ved lav varme.
- Tilsæt frisk spinat.
- Når spinaten er faldet lidt sammen, tilsæt så parmesanost.
- Smag evt. mere til med parmesanost.
- Top med pinjekerner og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Hvis du vil have mere grønt i retten, kan du sagtens fordoble spinatens vægt. Du kan også presse et hvidløg og blande i sammen med parmesanosten.
Du kan også riste pinjekernerne, før du blander dem i dine kogte speltkerner.
Se også nogle af vores andre opskrifter på tilbehør til din grillaften:
Del dine ideer og tanker med os andre her: