Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Spegepølse

Sådan skal du opbevare spegepølse i køleskabet

opbevaring af spegepølse
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMS
Indhold
  • Opbevaring af spegepølse
  • Pølsepose eller madpapir
  • Holdbarhed
  • Frysning af spegepølse
  • Kommentarer

Kan man bare lægge en spegepølse i en plasticpose i køleskabet, eller er der en bedre måde at opbevare spegepølsen på?

Sådan lød spørgsmålet fra Anne i en mail til mig forleden, og det fik mig til at tænke på, om det egentlig er almindelig kendt hvordan man bedst opbevarer en åbnet spegepølse.

Derfor dykker vi her lidt ned i alt du skal vide om spegepølse og hvordan du får mest ud af den.

Opbevaring af spegepølse

Vi kaster os direkte ud i det med opbevaringen: Nej, en spegepølse skal aldrig opbevares i en plasticpose. Og det er der flere gode grunde til.

En spegepølse indeholder blandt andet en mælkesyrekultur, der er med til at udvikle smagen i kødet.

Og hvis du pakker spegepølsen i en plasticpose, så kan der dannes kondens, hvilket mælkesyrekulturen så omdanner til en fedtet overflade på pølsen. Sådan kort fortalt.

En spegepølse skal nemlig opbevares tørt, og her dur det ikke der kan dannes kondens.

Desuden skal spegepølsen kunne ånde, og derigennem udvikle smagen yderligere mens den ligger på køl.

Og det kan den altså ikke, hvis du pakker den ind i plastic.

Godt nok bliver din spegepølse måske lidt mere tør når du opbevarer den korrekt, men det er altså kun godt for smag og holdbarhed.

Pølsepose eller madpapir

Så hvad gør man så?

Det allerbedste du kan gøre er, at få fat i en af de såkaldte pølseposer. Det er en stofagtig pose, som du kan lægge spegepølsen ned i, og her kan den ånde igennem. Det er smart.

Har du ikke sådan en pølsepose, kan du også blot pakke spegepølsen ind i madpakkepapir.

Under alle omstændigheder skal du smide plasticindpakningen ud, og kun opbevare spegepølsen i skindet, som du så pakker ind i madpakkepapir.

Så kan den nemlig ånde og du har en god spegepølse i længere tid.

En tredje mulighed for opbevaring af spegepølse er i øvrigt, at du vikler den ind i et rent viskestykke.

Her ligger spegepølsen nemlig også godt, og efter brug skal du blot huske at kogevaske viskestykket. Det er også en fin metode,

Holdbarhed

Hvis du opbevarer spegepølsen korrekt som i ovenstående tre muligheder, så holder den også godt.

Min erfaring er, at en spegepølse så sagtens kan holde sig i op mod fire uger, og endda nogle gange lidt længere.

Frysning af spegepølse

Du kan også forlænge holdbarheden på en spegepølse yderligere ved at lægge den i fryseren.

Og her skal spegepølsen blot fryses i vacuum-indpakningen eller i en frysepose.

Holdbarheden på en spegepølse på frost er op til tre måneder.

Se også hvor længe de mest mest brugte fødevarer kan holde sig.

Her er i øvrigt opskriften på smørrebrød med spegepølse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Erik Frantzen skriver

    november 03, 2022 at 9:53 am

    Jeg er fra 1938.
    I min barndom lå alt fremme i spisekammeret. Rugbrødet i brødmaskinen, fedt i en åben skål og spegepølsen lå på skærebrættet.
    Vi havde som de fleste ikke noget køleskab. Spegepølsen blev efterhånden hvidlig fordi saltet trak ud gennem skindet.
    Hilsen fra fortiden

    Svar
  2. Danni Coelet skriver

    marts 03, 2022 at 11:45 am

    Hej Holger & co.
    I skal dæleme have kæmpe ros for “Madens verden” ikke alene er der en masse gode opskrifter, men der er en masse små fif samt gode brugbare oplysninger, som f.eks. spegepølse opbevaring 👍 tusind tak for en god side/block, hvor I også gerne modtager ris & ros.
    Mvh. Danni

    Svar
  3. mjh@sm-computer.dk skriver

    februar 01, 2021 at 11:11 pm

    Hvorfor er den så altid pakket i plastic fra "slagteren"? Jeg køber en økologisk oksespegepølse fra Aalbæk Specialiteter, og den er pakket i en plastikpakning (ikke vakuum, men svejset i begge ender og med luft i).

    Den lader jeg pølsen ligge i, når jeg er begyndt at skære den, og så lukker jeg posen med poseklemme. Der dannes aldrig kondens, og den holder længe.

    Men det bør jeg altså ændre på 🙂

    Svar
  4. Lars skriver

    januar 30, 2021 at 7:32 pm

    Vil det sige at spegepølsen kan "trække" vejret igennem pølseskinnet ???

    Svar
  5. jan skriver

    januar 30, 2021 at 3:47 pm

    Jeg har fået at vide af slagteren at ved opbevaring i f.eks. et viskestykke, kan den sagtens holde et halvt år.
    Den bliver meget mere fast, og får kraftigere smag, og den kan godt få hvide pletter med tiden, men det er bare salt der trækker ud, og det betyder ikke noget.

    Svar
  6. Liselotte Jørgensen skriver

    april 27, 2020 at 12:39 pm

    Med hensyn til opbevaring af spegepølse, så fik jeg engang for mange år siden et råd af en slagter. Pak spegepølsen ind i et stykke køkkenrulle. Det har jeg gjort lige siden og den holder sig godt.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.