• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Spanakopita - græsk tærte med spinat og feta

Spanakopita - græsk tærte med spinat og feta

Spanakopita
Spanakopita hedder disse lækre filodejs-pakker, som stammer fra Grækenland. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  27. januar 2022

Del gerne:
200
SHARES
FacebookMessenger200PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.
  2. Opskrift på spanakopita
  3. Spanakopita
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.

Spanakopita har en god smag af feta, frisk persille, dild og muskatnød, som gør tærten til en oplevelse at spise.

Den smager af autentisk græsk mad og kan give selv den største spinathader lyst til at smage.

Du kan lave tærten med både butterdej eller filodej. Filodej er faktisk det mest autentiske valg, men jeg vælger at bruge butterdej, da jeg elsker konsistensen.

Selve tærten kan spises både varm eller kold. Jeg laver altid en stor portion, da jeg synes det er lækkert at have rester til dagen efter, hvor jeg kan nyde dem kolde.

Opskrift på spanakopita

Spanakopita

Spanakopita

Spanakopita er den lækreste græske spinattærte med butterdej og feta. Den er super nem at lave, og så smager den bare helt fantastisk.
Bedømmelse
4.9 fra 20 stemmer
RetVegetar
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 8 serveringer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Rakel Seneca

Ingredienser

  • 500 g spinat - frisk
  • 1 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 hel forårsløg
  • 0,5 dl persille - finthakket
  • 2 spsk dild - frisk
  • 2 stk æg
  • 100 g feta
  • 1 knivspids muskatnød - stødt
  • friskkværnet peber
  • salt
  • 275 g butterdej - svare til en pakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at vaske spinaten og put den i en gryde med låg. Skru op for mellem varme og lad vandet koge ud af spinaten, dette tager cirka fem minutter. Hæld derefter vandet fra og lad spinaten køle ned, hak den derefter groft.
  • Skær rødløg og hvidløg i fine stykker. Tag en pande og tilføj olivenolie, rødløg og hvidløg. Steg det nu sammen i fem minutter. Tag panden af varmen og tilføj den kogte spinat og muskatnød.
  • Skær forårsløg, persille og dild fint og tilføj til spinaten. Smag til med salt og peber.
  • Tilføj derefter æggene og brug fingrene til at smuldre fetaen ned i blandingen. Rør det godt sammen.
  • Tænd ovnen på 200 grader og gør et fad klar. Kom halvdelen af butterdejen i bunden af fadet og hæld fyldet henover bunden. Put nu den anden halvdel af butterdej ovenpå fyldet.
  • Bag tærten i cirka 30 minutter, eller indtil dejen er gylden og fyldet virker stift. Lad tærten køle ned og så er din spanakopita klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
245
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
12
mg
4
%
Natrium
 
281
mg
12
%
Kalium
 
415
mg
12
%
Kulhydrater
 
19
g
6
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
6451
IU
129
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
137
mg
14
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens bruge frossen spinat i opskriften, du skal dog bare tø den op og klemme så meget vand ud af det som muligt.

Herefter kan du følge opskriften på græske tærter - spanakopita - som beskrevet.

Se også andre opskrifter med spinat:

Vegetartærte med feta, spinat og kartofler

Spinatvafler

Cannelloni med spinat

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Thomsen

    juni 20, 2024 at 7:06 pm

    Filodejen er ikke sammenhængende, når den er bagt. Mangler noget at binde sammen med.
    Vh Kirsten Thomsen

    Svar
  2. Mette

    august 29, 2023 at 6:59 pm

    Skulle butterdejen ikke have været penslet med lidt æg?

    Svar
  3. Per Værum Mikkelsen

    juni 06, 2022 at 12:19 pm

    Skal butterdejen ikke rules ud?

    Svar
  4. Tut

    maj 27, 2022 at 4:23 pm

    Fin opskrift, dog mangler der info om hvor længe spinaten skal koge. Gram af butterdej mangler ,samt anvisning af størrelse fad. Har dog sjusset mig frem og venter spændt på resultatet .

    Svar
    • Rakel Seneca

      maj 29, 2022 at 4:44 pm

      Hej Tut
      Tak for din besked, jeg har været inde og rette opskriften så nu skulle den gerne være mere præcis.
      Jeg håber at spanakopita stadig smagte skønt, trods manglende info.
      Hav en god dag.
      Vh
      Rakel

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required