En lækker opskrift på klassikeren spaghetti & meatballs. Her med ovnbagte kødboller, der vendes i den lækre tomatsovs med grøntsager.
Spaghetti & meatballs (spaghetti med kødboller) får dig sikkert ret hurtigt til at tænke på Lady og Vagabonden, og det her er da også lige en ret for de to romantiske Disney-figurer.
En klassisk, italiensk pastaret med kødboller og tomatsovs, og her har jeg tilberedt kødbollerne i ovnen, for det synes jeg de bliver endnu bedre af.
Det har også den fordel, at du kan koncentrere dig om at lave den lækre tomatsovs med grøntsager, mens kødbollerne passer sig selv i ovnen. Det er nemt og godt.
Spaghetti & meatballs er selvfølgelig med en traditionel tynd pasta som spaghetti eller den friske tagliatelle. Sådan skal det være.
Opskrift på spaghetti & meatballs
Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller
Ingredienser
Meatballs (kødboller)
- 400 gram hakket svine- og kalvekød
- 1 teskefuld salt
- friskkværnet peber
- 2 teskefulde løgpulver - eller et stort og meget finthakket løg
- 1 æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 3 spiseskefulde rasp
- 2 deciliter mælk - måske mere
Tomatsovs
- 1 løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 3 stængler bladselleri - i små tern
- 0,5 squash - i små tern
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - grøntsag
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 1 teskefuld basilikum - tørret
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Spaghetti
- 400 gram spaghetti - eller en hjemmelavet tagliatelle
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Ælt det hakkede kød sammen med salt, og ælt derefter de øvrige ingredienser til kødbollerne i. Tilsæt mælk indtil du har en lind fars, der hverken er for tyk eller tynd.
- Med en teske sættes nu små kødboller på bagepladen. Spray kødbollerne med olivenolie - eller pensl dem med olie.
- Sæt kødbollerne i ovnen, og her skal de nu bages i 20 minutter.
- Så laver du tomatsovs. Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie uden at tage farve. Kom derefter bladselleri og squash ved. Lad det sautere et par minutter.
- Tilsæt hakkede tomater sammen med vand, en smuldret bouillonterning, tørret oregano og basilikum. Lad det simre fem minutter.
- Spaghetti koges som anvist på pakken. Er det en frisk tagliatelle, er kogetiden blot et par minutter.
- Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Tag de ovnbagte kødboller ud og læg dem i tomatsovsen. Nu begynder det at ligne en rigtig omgang spaghetti & meatballs. Og det er lige hvad det er.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige spaghetti & meatballs serveres straks sammen med den kogte pasta.
Serveres gerne med et godt stykke italiensk ciabatta til.
Se også disse skønne pastaretter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: