Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller

Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller

billederesultat for spaghetti & meatballs
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS

En lækker opskrift på klassikeren spaghetti & meatballs. Her med ovnbagte kødboller, der vendes i den lækre tomatsovs med grøntsager.

Spaghetti & meatballs (spaghetti med kødboller) får dig sikkert ret hurtigt til at tænke på Lady og Vagabonden, og det her er da også lige en ret for de to romantiske Disney-figurer.

En klassisk, italiensk pastaret med kødboller og tomatsovs, og her har jeg tilberedt kødbollerne i ovnen, for det synes jeg de bliver endnu bedre af.

Det har også den fordel, at du kan koncentrere dig om at lave den lækre tomatsovs med grøntsager, mens kødbollerne passer sig selv i ovnen. Det er nemt og godt.

Spaghetti & meatballs er selvfølgelig med en traditionel tynd pasta som spaghetti eller den friske tagliatelle. Sådan skal det være.

Opskrift på spaghetti & meatballs

Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
En lækker opskrift på klassikeren spaghetti & meatballs. Her med ovnbagte kødboller, der vendes i den lækre tomatsovs med grøntsager.
Antal: 4
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Meatballs (kødboller)
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver (eller et stort og meget finthakket løg)
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 spsk rasp
  • 2 dl mælk (måske mere)
Tomatsovs
  • 1 løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 3 stængler bladselleri (i små tern)
  • 0,5 squash (i små tern)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning (grøntsag)
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 tsk basilikum (tørret)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Spaghetti
  • 400 g spaghetti (eller en hjemmelavet tagliatelle)

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Ælt det hakkede kød sammen med salt, og ælt derefter de øvrige ingredienser til kødbollerne i. Tilsæt mælk indtil du har en lind fars, der hverken er for tyk eller tynd.
  3. Med en teske sættes nu små kødboller på bagepladen. Spray kødbollerne med olivenolie - eller pensl dem med olie.
  4. Sæt kødbollerne i ovnen, og her skal de nu bages i 20 minutter.
  5. Så laver du tomatsovs. Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie uden at tage farve. Kom derefter bladselleri og squash ved. Lad det sautere et par minutter.
  6. Tilsæt hakkede tomater sammen med vand, en smuldret bouillonterning, tørret oregano og basilikum. Lad det simre fem minutter.
  7. Spaghetti koges som anvist på pakken. Er det en frisk tagliatelle, er kogetiden blot et par minutter.
  8. Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Tag de ovnbagte kødboller ud og læg dem i tomatsovsen. Nu begynder det at ligne en rigtig omgang spaghetti & meatballs. Og det er lige hvad det er.

Næringsindhold

Kalorier420kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige spaghetti & meatballs serveres straks sammen med den kogte pasta.

Serveres gerne med et godt stykke italiensk ciabatta til.

Se også disse skønne pastaretter:

Nem pastaret med bacon og broccoli i flødesovs
Her får du min opskrift på en lækker pastaret med bacon og broccoli. En lækker flødesovs med masser af smag, og retten tager ikke så lang tid at lave.
Se opskriften her
billederesultat for pastaret med bacon
Pasta med kødsovs
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Se opskriften her
billede med pasta med kødsovs
Pasta med kylling
Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Se opskriften her
billede til pasta med kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required