• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller

Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller

billederesultat for spaghetti & meatballs
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. august 2020 - Udgivet:  17. august 2020

En lækker opskrift på klassikeren spaghetti & meatballs. Her med ovnbagte kødboller, der vendes i den lækre tomatsovs med grøntsager.

Spaghetti & meatballs (spaghetti med kødboller) får dig sikkert ret hurtigt til at tænke på Lady og Vagabonden, og det her er da også lige en ret for de to romantiske Disney-figurer.

En klassisk, italiensk pastaret med kødboller og tomatsovs, og her har jeg tilberedt kødbollerne i ovnen, for det synes jeg de bliver endnu bedre af.

Det har også den fordel, at du kan koncentrere dig om at lave den lækre tomatsovs med grøntsager, mens kødbollerne passer sig selv i ovnen. Det er nemt og godt.

Spaghetti & meatballs er selvfølgelig med en traditionel tynd pasta som spaghetti eller den friske tagliatelle. Sådan skal det være.

Opskrift på spaghetti & meatballs

billederesultat for spaghetti & meatballs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spaghetti & meatballs med ovnbagte kødboller

4.84 fra 6 stemmer
En lækker opskrift på klassikeren spaghetti & meatballs. Her med ovnbagte kødboller, der vendes i den lækre tomatsovs med grøntsager.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 420
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Meatballs (kødboller)
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver - eller et stort og meget finthakket løg
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 spsk rasp
  • 2 dl mælk - måske mere
Tomatsovs
  • 1 løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 3 stængler bladselleri - i små tern
  • 0,5 squash - i små tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning - grøntsag
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Spaghetti
  • 400 g spaghetti - eller en hjemmelavet tagliatelle

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Ælt det hakkede kød sammen med salt, og ælt derefter de øvrige ingredienser til kødbollerne i. Tilsæt mælk indtil du har en lind fars, der hverken er for tyk eller tynd.
  3. Med en teske sættes nu små kødboller på bagepladen. Spray kødbollerne med olivenolie - eller pensl dem med olie.
  4. Sæt kødbollerne i ovnen, og her skal de nu bages i 20 minutter.
  5. Så laver du tomatsovs. Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie uden at tage farve. Kom derefter bladselleri og squash ved. Lad det sautere et par minutter.
  6. Tilsæt hakkede tomater sammen med vand, en smuldret bouillonterning, tørret oregano og basilikum. Lad det simre fem minutter.
  7. Spaghetti koges som anvist på pakken. Er det en frisk tagliatelle, er kogetiden blot et par minutter.
  8. Smag tomatsovsen til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Tag de ovnbagte kødboller ud og læg dem i tomatsovsen. Nu begynder det at ligne en rigtig omgang spaghetti & meatballs. Og det er lige hvad det er.

Næringsindhold

Kalorier: 420kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige spaghetti & meatballs serveres straks sammen med den kogte pasta.

Serveres gerne med et godt stykke italiensk ciabatta til.

Se også disse skønne pastaretter:

Nem pastaret med bacon og broccoli i flødesovs

4.6 fra 7 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker pastaret med bacon og broccoli. En lækker flødesovs med masser af smag, og retten tager ikke så lang tid at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for pastaret med bacon

Pasta med kødsovs

4.8 fra 138 stemmer
Opskrift på pasta med kødsovs, der er en af de mest populære retter i Danmark. En klassisk spaghetti bolognese til både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med pasta med kødsovs

Pasta med kylling

4.8 fra 108 stemmer
Her er en nem og hurtig opskrift på pasta med kylling, der tilberedes med en lækker flødesovs på bund af rødløg, hvidløg og peberfrugt.
Gå til opskrift
billede til pasta med kylling
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required