• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sommergryde

Sommergryde

sommergryde med kartofler og asparges
Lækker og nem sommergryde med nye kartofler og grønne asparges. En dejlig gryderet med masser af smag af sommer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  2. november 2023 - Udgivet:  16. juli 2023

Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
  2. Opskrift på nem sommergryde
  3. Sommergryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.

Sommergryde er mit bud på en nem gryderet, der ikke er tung eller besværlig at lave.

Faktisk laves den med ret få ingredienser, og den er allerbedst når vi har kartofler og asparges i sæson.

Den kan dog laves året rundt, og så er det altså sommermad, som du kan lave på en halv times tid.

Med masser af danske råvarer og smagen af sommer - og det er aftensmad, som jeg tror alle vil elske.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan med fordel servere et stykke hjemmebagt grydebrød til.

Se også mine lækre opskrifter på:

  • Sommermad
  • Forårsgryde
  • Amagergryde
  • Italiensk kødgryde

Opskrift på nem sommergryde

sommergryde med kartofler og asparges

Sommergryde

Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Bedømmelse
4.8 fra 67 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g kartofler - gerne nye danske kartofler - og ellers de små og nemme kartofler
  • 500 g kyllingebryst - skæret i mindre tern
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 terning bouillon - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 bundt grønne asparges - i mundrette stykker
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 citron - lidt citronsaft af en halv citron

Fremgangsmåde

  • Kartofler kommes i en gryde, og der fyldes vand ved så kartoflerne netop er dækket. Tilsæt også salt og kog kartoflerne møre. Det tager ca. 10-12 minutter.
  • Imens skæres kyllingebryst fileterne i mindre tern, der brunes godt af i en gryde med lidt smør. Steges 4-5 minutter.
  • Forårsløg snittes i skiver og svitses med kyllingekødet i et minuts tid.
  • Knæk roden af de grønne asparges og smid rodstykkerne ud. Asparges skæres i mundrette stykker, der kommes i gryden.
  • Hæld så madlavningsfløden i og smuldr en bouillonterning i.
  • Lad det koge op og kom finthakket persille i.
  • De kogte kartofler skæres i mundrette stykker. Er det små og nye kartofler, kan du blot halvere dem. Eller komme dem i som de er.
  • Varm igennem et par minutter og smag til med salt og friskkværnet peber. Klem også lidt citronsaft i.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
411
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
95
mg
32
%
Natrium
 
959
mg
42
%
Kalium
 
1472
mg
42
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
874
IU
17
%
Vitamin C
 
54
mg
65
%
Calcium
 
216
mg
22
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige sommergryde serveres straks, og nydes blot som den er.

Du kan i øvrigt sagtens udskifte de grønne asparges med ærter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    april 14, 2025 at 1:53 pm

    Dejlig ret. Jeg lavede den sidste år med kalvekød. Den skal bestemt laves igen.

    Svar
  2. John Friis

    juli 19, 2024 at 10:10 pm

    Rigtig skønt godt m citron tog. dog længere tid

    Svar
  3. Anita Marker

    juni 24, 2024 at 10:10 am

    Smager fantastisk og er en dejlig let ret

    Svar
  4. Frieda

    juni 24, 2024 at 8:57 am

    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
  5. Inge Weinoldt

    juni 23, 2024 at 5:55 pm

    Super dejligt / smagen af sommer 👍🤗

    Svar
  6. Ida

    juni 23, 2024 at 11:36 am

    Hvor stort bundt asparges skal man bruge. Nogen gange er bundterne 250g og andre gange 500g?

    Svar
  7. Merete Grubbe

    juni 18, 2024 at 12:09 pm

    Rigtig god og nem ret, kan laves i god tid.

    Men men …????? Kan man fryse rette ?????

    Svar
  8. Keld Aagesen

    juni 15, 2024 at 10:34 am

    Fin og nem ret at tilberede, flot,flot.

    Svar
  9. Jan Bomholt Kristensen

    juni 04, 2024 at 6:55 pm

    Lækkert. Jeg kom lidt karry i gryden. Perfekt

    Svar
  10. Pia Hebsgaard

    august 06, 2023 at 10:26 pm

    Det er en hel fantastisk ret! Det smagte pragtfuld. Jeg brugte nye asparges kartofler! Det bliver ikke sidste gang jeg laver retten! Tak

    Svar
  11. Christina

    juni 07, 2023 at 3:48 pm

    Stemmer ernæringsindhold virkelig det ser meget voldsomt ud fx ift fedt? Mvh Christina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 07, 2023 at 4:12 pm

      Hej Christina
      Tak for det, og nej, der var lagt en forkert fløde ind. Det skulle nu være rettet 🙂
      Der er anvendt en 8% madlavningsfløde, men man kan jo bruge hvad man synes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  12. Anna Mette

    maj 12, 2023 at 12:05 pm

    Kan retten fryses??

    Svar
  13. Jette

    juli 11, 2021 at 6:01 pm

    Enkelt, nemt og hurtigt. Forsvandt som dug for solen her hjemme. Eneste ændring: kom først asparges i til sidst så de bare nåede at blive varme. Vi kan godt lide at de er helt sprøde.

    Svar
  14. Helle

    juli 09, 2021 at 11:36 pm

    Så lækker og velsmagende ret, den er allerede lavet 3 gange, tak for det👍🏻

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required