• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Softkerne rugbrød - nem opskrift

Softkerne rugbrød - nem opskrift

softkerne rugbrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. april 2024 - Udgivet:  8. januar 2020

Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.

Softkerne rugbrød er et af de populære rugbrød, som både børn og voksne godt kan lide.

Her er en nem opskrift, hvor du ikke skal bruge for mange forskellige slags kerner, men hvor rugbrødet udelukkende er bagt med knækkede rugkerner.

Opskriften giver ét rugbrød, men du kan jo nemt gange den op.

Opskrift på softkerne rugbrød

softkerne rugbrød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Softkerne rugbrød - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Hævetid 1 time t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 1 brød
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 1868
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g vand
  • 75 g knækkede rugkerner
  • 300 g vand
  • 8 g gær
  • 200 g surdej
  • 100 g hvedemel
  • 100 g knækkede rugkerner
  • 200 g rugmel - groft
  • 13 g salt
  • 7 g maltmel
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Vej 200 g vand og 75 g knækkede rugkerner af i en lille gryde, og kog cirka 5 minutter. Køles af.
  2. Sæt spartel på din røremaskine.
  3. Rør 8 g gær ud i 300 g vand i skålen på røremaskinen.
  4. Tilsæt 200 g surdej, 100 g hvedemel, 100 g knækkede rugkerner, 200 g rugmel, 13 g salt, 7 g maltmel og 2 spsk citronsaft. Kom også de kogte rugkerner ved. Æltes 5 minutter ved lav hastighed.
  5. Det kan være svært at ramme den præcise konsistens på rugbrødsdejen, men hvis dejer bliver trykket op langs skålens kant, skal du tilsætte en smule mere vand. Ælt nu ved hurtigere hastighed i 7-8 minutter.
  6. Lad dejen til dit softkerne rugbrød hvile cirka 10 minutter i skålen.
  7. Fordel dejen i en rugbrødsform på 2 liter og drys med majsdrys eller andet drys.
  8. Overdæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve i en time.
  9. Forvarm ovnen til 250 grader almindelig over- og undervarme
  10. Stil det hævede rugbrød ind i ovnen, luk lågen og skru ned på 200 grader. Nu skal softkerne rugbrødet bages i cirka en time. Kernetemperatur i færdigbagt rugbrød skal være 96 grader. Det sidste kvarters tid lukkes dampen ud af ovnen et par gange.

Næringsindhold

Kalorier: 1868kcalKulhydrater: 403gProtein: 62gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 5076mgKalium: 951mgKostfibre: 52gSukker: 3gVitamin A: 3IUVitamin C: 12mgCalcium: 165mgJern: 17mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det færdigbagte softkerne rugbrød køles helt af inden det skæres i skiver! Lad det gerne stå et par timer inden du begynder at bruge det.

Se også mine populære opskrifter på:

Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej

Rugbrødsdej - sådan skal konsistensen være

Kernerugbrød med surdej på 2 timer

Rugboller - skønne boller med rugmel og hvidtøl

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Berzanth

    marts 14, 2024 at 11:43 am

    Jeg mangler oplysning om størrelse på bageform til softkernerugbrød. Hilsen Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 14, 2024 at 11:46 am

      Hej Gitte
      Rugbrødet bages i en 2-liters form.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anette

    januar 14, 2023 at 5:35 pm

    Hvor stor er formen du bager i?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required