Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.
Softkerne rugbrød er et af de populære rugbrød, som både børn og voksne godt kan lide.
Her er en nem opskrift, hvor du ikke skal bruge for mange forskellige slags kerner, men hvor rugbrødet udelukkende er bagt med knækkede rugkerner.
Opskriften giver ét rugbrød, men du kan jo nemt gange den op.
Opskrift på softkerne rugbrød
Softkerne rugbrød - nem opskrift
Ingredienser
- 200 g vand
- 75 g knækkede rugkerner
- 300 g vand
- 8 g gær
- 200 g surdej
- 100 g hvedemel
- 100 g knækkede rugkerner
- 200 g rugmel - groft
- 13 g salt
- 7 g maltmel
- 2 spsk citronsaft
Fremgangsmåde
- Vej 200 g vand og 75 g knækkede rugkerner af i en lille gryde, og kog cirka 5 minutter. Køles af.
- Sæt spartel på din røremaskine.
- Rør 8 g gær ud i 300 g vand i skålen på røremaskinen.
- Tilsæt 200 g surdej, 100 g hvedemel, 100 g knækkede rugkerner, 200 g rugmel, 13 g salt, 7 g maltmel og 2 spsk citronsaft. Kom også de kogte rugkerner ved. Æltes 5 minutter ved lav hastighed.
- Det kan være svært at ramme den præcise konsistens på rugbrødsdejen, men hvis dejer bliver trykket op langs skålens kant, skal du tilsætte en smule mere vand. Ælt nu ved hurtigere hastighed i 7-8 minutter.
- Lad dejen til dit softkerne rugbrød hvile cirka 10 minutter i skålen.
- Fordel dejen i en rugbrødsform på 2 liter og drys med majsdrys eller andet drys.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve i en time.
- Forvarm ovnen til 250 grader almindelig over- og undervarme
- Stil det hævede rugbrød ind i ovnen, luk lågen og skru ned på 200 grader. Nu skal softkerne rugbrødet bages i cirka en time. Kernetemperatur i færdigbagt rugbrød skal være 96 grader. Det sidste kvarters tid lukkes dampen ud af ovnen et par gange.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Det færdigbagte softkerne rugbrød køles helt af inden det skæres i skiver! Lad det gerne stå et par timer inden du begynder at bruge det.
Se også mine populære opskrifter på:
Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej
Rugbrødsdej - sådan skal konsistensen være
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Berzanth
Jeg mangler oplysning om størrelse på bageform til softkernerugbrød. Hilsen Gitte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Rugbrødet bages i en 2-liters form.
Alt det bedste
Holger
Anette
Hvor stor er formen du bager i?