Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.
Softkerne rugbrød er et af de populære rugbrød, som både børn og voksne godt kan lide.
Her er en nem opskrift, hvor du ikke skal bruge for mange forskellige slags kerner, men hvor rugbrødet udelukkende er bagt med knækkede rugkerner.
Opskriften giver ét rugbrød, men du kan jo nemt gange den op.
Opskrift på softkerne rugbrød
Opskrift udviklet af:
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 200 gram vand
- 75 gram knækkede rugkerner
- 300 gram vand
- 8 gram gær
- 200 gram surdej
- 100 gram hvedemel
- 100 gram knækkede rugkerner
- 200 gram rugmel - groft
- 13 gram salt
- 7 gram maltmel
- 2 spiseskefulde citronsaft
Fremgangsmåde
- Vej 200 gram vand og 75 gram knækkede rugkerner af i en lille gryde, og kog cirka 5 minutter. Køles af.
- Sæt spartel på din røremaskine.
- Rør 8 gram gær ud i 300 gram vand i skålen på røremaskinen.
- Tilsæt 200 gram surdej, 100 gram hvedemel, 100 gram knækkede rugkerner, 200 gram rugmel, 13 gram salt, 7 gram maltmel og 2 spiseskefulde citronsaft. Kom også de kogte rugkerner ved. Æltes 5 minutter ved lav hastighed.
- Det kan være svært at ramme den præcise konsistens på rugbrødsdejen, men hvis dejer bliver trykket op langs skålens kant, skal du tilsætte en smule mere vand. Ælt nu ved hurtigere hastighed i 7-8 minutter.
- Lad dejen til dit softkerne rugbrød hvile cirka 10 minutter i skålen.
- Fordel dejen i en rugbrødsform på 2 liter og drys med majsdrys eller andet drys.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve i en time.
- Forvarm ovnen til 250 grader almindelig over- og undervarme
- Stil det hævede rugbrød ind i ovnen, luk lågen og skru ned på 200 grader. Nu skal softkerne rugbrødet bages i cirka en time. Kernetemperatur i færdigbagt rugbrød skal være 96 grader. Det sidste kvarters tid lukkes dampen ud af ovnen et par gange.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Se hvad opskriften indeholder.
Tips
Det færdigbagte softkerne rugbrød køles helt af inden det skæres i skiver! Lad det gerne stå et par timer inden du begynder at bruge det.
Gitte Berzanth
Jeg mangler oplysning om størrelse på bageform til softkernerugbrød. Hilsen Gitte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Rugbrødet bages i en 2-liters form.
Alt det bedste
Holger
Anette
Hvor stor er formen du bager i?