Her er en nem opskrift på softkerne rugbrød, som laves med knækkede rugkerner. Fremgangsmåden er ret simpel, så du nemt kan bage dit eget rugbrød.
Softkerne rugbrød er et af de populære rugbrød, som både børn og voksne godt kan lide.
Her er en nem opskrift, hvor du ikke skal bruge for mange forskellige slags kerner, men hvor rugbrødet udelukkende er bagt med knækkede rugkerner.
Opskriften giver ét rugbrød, men du kan jo nemt gange den op.
Ingredienser til softkerne rugbrød
200 gram vand
75 gram knækkede rugkerner
300 gram vand
8 gram gær
200 gram surdej
100 gram hvedemel
100 gram knækkede rugkerner
200 gram groft rugmel
13 gram salt
7 gram maltmel
2 spiseskefulde citronsaft
Fremgangsmåde
- Vej 200 gram vand og 75 gram knækkede rugkerner af i en lille gryde, og kog cirka 5 minutter. Køles af.
- Sæt spartel på din røremaskine.
- Rør 8 gram gær ud i 30 gram vand i skålen på røremaskinen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, inklusiv de kogte rugkerner. Æltes 5 minutter ved lav hastighed.
- Det kan være svært at ramme den præcise konsistens på rugbrødsdejen, men hvis dejer bliver trykket op langs skålens kant, skal du tilsætte en smule mere vand. Ælt nu ved hurtigere hastighed i 7-8 minutter.
- Lad dejen til dit softkerne rugbrød hvile cirka 10 minutter i skålen.
- Fordel dejen i en rugbrødsform og drys med majsdrys eller andet drys.
- Overdæk med husholdningsfilm og lad dejen hæve i en time.
- Forvarm ovnen til 250 grader almindelig over- og undervarme
- Stil det hævede rugbrød ind i ovnen, luk lågen og skru ned på 200 grader. Nu skal softkerne rugbrødet bages i cirka en time. Kernetemperatur i færdigbagt rugbrød skal være 96 grader. Det sidste kvarters tid lukkes dampen ud af ovnen et par gange.
Det færdigbagte softkerne rugbrød køles helt af inden det skæres i skiver! Lad det gerne stå et par timer inden du begynder at bruge det.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Softkerne rugbrød
Hvor stor er formen du bager i?