Her får du en opskrift på sønderjysk nytårsmenu. Den sønderjyske specialitet med brunede kartofler, hamburgerryg, grønlangkål og kålpølse.
Sønderjysk nytårsmenu indeholder naturligvis noget af det bedste fra det sønderjyske køkken, og det er blandt andet den sønderjyske grønlangkål og kålpølser.
Selvom det er en nytårsmenu, så kan den selvfølgelig sagtens spises på andre tider af året også.
Nydes gerne med en kold øl til.
Opskrift på sønderjysk nytårsmenu
Sønderjysk nytårsmenu
Fremgangsmåde
- Start med at koge hamburgerryg. Se evt. her hvordan du laver kogt hamburgerryg.
- Mens hamburgerryggen koges, kan du gøre de øvrige ingredienser til en sønderjysk nytårsmenu klar.
- Grønlangkål laves som i denne opskrift på sønderjysk grønlangkål med kartofler.
- Kålpølser varmes enten i vandet fra den kogte hamburgerryg, eller mens du koger grønkål. Og nej, der er ikke kål i kålpølser.
- Så er du klar til at anrette den sønderjyske nytårsmenu. På lune tallerkner anrettes brunede kartofler nederst, derefter lægges en skive hamburgerryg på. Top derefter med sønderjyske grønlangkål og en kålpølse - som du kan se på billedet.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Sønderjysk nytårsmenu serveres naturligvis straks.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Oluf Lausen
Drikker man ikke
øl og snaps til grønlangkål det er jeg vokset op med.
Tove Matthiesen
Jo man gør. Vi er begyndt at drikke sekt (champagne) i stedet. Føler ikke at grønkålen ligger så tungt i maven ved at drikke sekt. Hilsen Tove
Solveig Christensen
Hvorfor kommer E- numre frem når jeg søger på hamburgryg?