S'more eller s'mores er grillede skumfiduser med kiks og chokolade. En form for lækker sandwich, der bruges som slik eller en hurtig dessert.
S'more eller s'mores er uimodståelige små hapsere, der oprindeligt stammer fra USA.
Her er de meget populære, og en s'more består i al sin enkelthed af en grillet skumfidus og et stykke chokolade, der er lagt mellem to kiks.
S'mores er en perfekt afslutning på en grillaften eller mad over bål, hvor du kan anvende eftervarmen til at grille skumfiduserne.
Der findes forskellige varianter af opskriften, og nogle er med grahamskiks, men brug hvad du har af kiks. Jeg plejer at bruge firkantede vaniljekiks fra Karen Volf, men almindelige Mariekiks eller Digestive kan også bruges.
Oprindeligt blev s'mores muligvis opfundet af amerikanske pigespejdere tilbage i 1920erne, så det er en hapser, der har nogle år på bagen.
Hvorfor hedder det s'mores?
Hvis du undrer dig over navnet på s'mores, så skal vi finde forklaringen i det amerikanske.
S'more er nemlig blot en sammentrækning af sætningen "give me some more" (frit oversat til gi' mig en mere). Og det kan da også være svært at nøjes med en, når man først er kommet i gang.
Opskriften er beregnet til fire personer med en s'more til hver.
Se mere indhold:
Opskrift på s'more og s'mores
S'mores opskrift
Ingredienser
- 8 kiks - her har jeg brugt firkantede vaniljekiks fra Karen Volf
- 4 skumfiduser - sat på pind, grillet
- 4 stykker mørk chokolade
Sådan gør du
- Træk skumfiduser på træspyd, og gril dem ved direkte varme. Du kan sagtens lave s'mores over varmen fra såvel en grill som et bål. Skumfiduserne er klar, når de begynder at få lidt farve.
- Læg en grillet skumfidus på en kiks, og her har jeg brugt firkantede vaniljekiks fra Karen Volf, men du kan anvende til fleste slags kiks til en s'more.
- Læg derefter et stykke mørk chokolade ovenpå den grillede skumfidus.
- Og til sidst toppes med endnu en kiks, hvorefter du klemmer din s'more let sammen. Fjern så grillspyddet.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
De færdige s'mores nydes straks, men vær opmærksom på, at de grillede skumfiduser kan være meget varme i midten.
Så nyd dem med forsigtighed.
Her kan du se flere opskrifter på fristende, søde sager.
Del dine ideer og tanker med os andre her: