• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Smørkage - nem opskrift med creme og remonce

Smørkage - nem opskrift med creme og remonce

smørkage
Smørkage eller dagmartærte. Kær kage har mange navne, men den er lige lækker. Smørkagen er bagt med kagecreme og en god remonce. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  18. februar 2021 - Udgivet:  21. oktober 2020

Del gerne:
188
SHARES
FacebookMessenger188PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se hvordan du bager en fantastisk smørkage, der også kaldes dagmartærte. Smørkagen bages med creme og remonce i en springform.
  2. Opskrift på smørkage
  3. Smørkage - nem opskrift med creme og remonce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme
  9. Kanelsneglekage
Gå til opskrift

Se hvordan du bager en fantastisk smørkage, der også kaldes dagmartærte. Smørkagen bages med creme og remonce i en springform.

Smørkage er en klassisk og populær kage, der laves med gærdej.

Smørkagen laves i en springform med en bund, hvorpå du sætter kanelsnegle, som så vokser sammen under bagningen i ovnen.

Kagen er fyldt med creme og remonce, og der er nok til i hvert fald otte personer i denne opskrift.

Opskrift på smørkage

smørkage

Smørkage - nem opskrift med creme og remonce

Se hvordan du bager en fantastisk smørkage, der også kaldes dagmartærte. Smørkagen bages med creme og remonce i en springform.
Bedømmelse
4.6 fra 10 stemmer
RetKager
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 300 g hvedemel
  • 2 æg
  • 100 g smør - blødt smør i små tern
  • 20 g rørsukker - eller alm. sukker
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt

Remonce af

  • 100 g smør - blødt
  • 100 g brun farin
  • 2 tsk kanel

Du skal også bruge

  • 1 portion kagecreme
  • 2 pasteuriserede æggeblommer - til pensling
  • flormelis
  • Pasteuriseret æggehvide
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Lun sødmælken i en kasserolle, så den bliver cirka 37 grader varmt.
  • Hæld mælken op i en skål, og smuldr gæren i, hvorefter du rører gæren ud.
  • Bland mel med kardemomme og salt, og rør det i.
  • Rør også gradvist æggene i et ad gangen.
  • Til sidst rører du det bløde smør ud i dejen, inden du forsigtigt vælter dejen ud på et meldrysset bord. Ælt den let igennem.
  • Læg den tilbage i skålen, og lad den hæve i 25 minutter et lunt sted. Overdæk med et viskestykke.
  • Imens laver du kagecremen som beskrevet i linket længere oppe. Lad kagecremen køle lidt af.
  • Lav også remonce, hvor du blander smør, brun farin og kanel sammen. Brug gerne fingrene til at ælte det sammen.
  • Ælt nu dejen nu let igennem, og tag en tredjedel fra. Form til en kugle og rul den med kagerulle til en cirkel, der er lidt større end pladen til din springform.
  • Smør springformen med smør, både bund og side, og læg dejen ned i bunden. Tryk den let langs siden, blot en centimeter.
  • Fordel lidt kagecreme ud over dejen, og sæt nogle små klatter remonce på.
  • Resten af dejen rulles ud til en firkant på cirka 30 x 40 centimeter, som du fordeler resten af kagecreme og remonce på.
  • Tril så dejen sammen til en roulade, som du deler i otte lige store stykker. Som når du laver kanelsnegle.
  • Fold flippen ind under "sneglene", og stil den første midt i springformen, og altså oven på dejen med remonce og creme.
  • Sæt nu de øvrige syv rundt om, og tryk dem let flade, så de fylder hele formen ud med din smørkage.
  • Pensl med æggeblommer, og læg et viskestykke over. Lad dem nu efterhæve i 25 minutter.
  • Bag din smørkage i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Bagetid er ca. 25 minutter.
  • Bag først cirka 10 minutter, hvorefter du med fordel kan lægge et stykke sølvpapir over kagen de sidste 15 minutter, så smørkagen ikke bliver for mørk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tag den færdige smørkage ud af ovnen og lad den køle lidt af. Så ser den ud som på billedet.

Rør lidt flormelis ud i en smule pasteuriseret æggehvide, og giv din smørkage lidt glasur.

Se også disse opskrifter:

Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme

4.8 fra 6 stemmer
Her er den bedste opskrift på dagmartærte. En nem og svampet smørkage i springform, der bages med remonce, creme og kanel. Kan fryses.
Gå til opskrift
dagmartærte

Kanelsneglekage

5 fra 6 stemmer
Her er min opskrift på en nem kanelsneglekage, der bages i en springform. Den indeholder en skøn kanelremonce, og kagen pyntes med glasur.
Gå til opskrift
billederesultat for kanelsneglekage
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kathe nielsen

    april 04, 2023 at 11:59 am

    Der mangler mere mel og dejen er for lille så skak man lave x2 .

    Svar
  2. Hanne Hoffmann

    september 29, 2017 at 12:09 pm

    Hej. Tak for de dejlige opskrifter. Jeg vil prøve denne dagmartærte, men hvor stor springform skal man bruge?
    Hilsen Hanne

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 29, 2017 at 1:21 pm

      Hej Hanne
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. En springform med en diameter på cirka 20 centimeter er helt perfekt.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required