Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Smørbolle

Sådan laver du en smørbolle til jævning af sovs (opskrift)

billede med smørbolle
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Indhold
  • Smørbolle
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på smørbolle
  • Note
  • Kommentarer

Smørbolle

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
En smørbolle er genial til jævning af sovs, og her kan du se hvordan du gør. Brug blandt andet smørbollen til stuvede ærter og gulerødder.
Antal: 4 personer
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Kom smør og hvedemel i en lille skål.
  2. Med fingrene ælter du nu melet ind i smørret, og til sidst triller du det til en lille bolle.
  3. Nu kan du enten bruge smørbollen med det samme, eller opbevare den i køleskabet til senere brug.
  4. Når din sovs koger, lægger du forsigtigt smørbollen ned i væsken.
  5. Nu kan du helt forsigtigt røre smørbollen ud i sovsen, som derefter jævnes gradvist.
  6. Rør forsigtigt indtil smørbollen er helt forsvundet.
  7. Da den jo er lavet af hvedemel, skal du koge sovsen (væsken) i mindst fem minutter for at fjerne smagen af mel.

Næringsindhold

Kalorier64kcalKulhydrater3gProtein0.4gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol15mgNatrium45mgKalium6mgKostfibre0.1gSukker0.01gVitamin A175IUCalcium2mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på smørbolle

Smørbolle bruges til at jævne sovs og andre retter, hvor du skal jævne uden at røre alt for voldsomt.

Ingredienserne er hvedemel og smør i lige store mængder, og dermed ligner det at lave en opbagt sovs, en såkaldt roux.

Smørbollen rækker til 5 deciliter væske.

Se også mine opskrifter på:

  • Hvid sovs - bechamelsauce
  • Persillesovs
  • Brun sovs

Note

Opskriften her gælder til fem deciliter (en halv liter) væske. Skal du bruge mere, ganger du bare målene op.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 10, 2024 at 5:32 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar
  2. John Johansen skriver

    marts 28, 2018 at 11:52 pm

    Et lille råd, der virker for mig:
    Når jeg skal bruge smørbolle laver jeg altid rigeligt, og fryser det overskydende i små portioner. (I en plastikæggebakke fra køleskabet)
    Putter dem i en frysepose og det er både hurtigt og nemt at dosere de næste par gange der er behov. 🙂

    Svar
  3. Lone Ingvartsen skriver

    september 27, 2016 at 9:35 pm

    Tak for en nem og udførlig beskrivelse af en smørbolle. Jeg synes altid der mangler præcise mål i andre opskrifter med smørbolle på andre sider med opskrifter. Det her er til at forstå.
    Mvh Lone Ingvartsen

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required