• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Æggeretter › Små tærter

Små tærter

billede til små tærter med æg og skinke
4.4 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
190
SHARES
FacebookMessenger190PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. september 2022 - Udgivet: 13. september 2022

Her er min opskrift på små tærter med æg og skinke, som du kan lave i en muffinsform. Lækre minitærter til frokost, buffet eller aftensmad.

Små tærter med æg og skinke er super nemme at lave, og de er perfekte til en frokost, brunch eller som aftensmad. Eventuelt sammen med en salat.

Her har jeg bagt de skønne mini-tærter i en muffinsform med 12 huller, og fyldet er skinke, porre, spinat og æg. Du kan også bruge eks. broccoli eller andet fyldet til minitærterne.

Bemærk, at fyldet rager op over kanten på tærterne, men det gør ikke noget. Tærterne slipper fint kanten på formene, og du kan roligt roligt glæde dig til de velsmagende tærter.

Se også disse opskrifter:

  • Bacontærte
  • Broccolitærte
  • Løgtærte
  • Grøntsagstærte

Opskrift på små tærter med æg og skinke

billede til små tærter med æg og skinke
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Små tærter

4.37 fra 33 stemmer
Her er min opskrift på små tærter med æg og skinke, som du kan lave i en muffinsform. Lækre minitærter til frokost, buffet eller aftensmad.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 12 stk.
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 213
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Mørdej
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt og i små tern
  • 60 g vand
  • 0,5 tsk salt
Fyld
  • 4 æg
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 mellemstor porre - i tynde skiver
  • 175 g skinke - kogt, i tern eller strimler
  • 100 g spinat - snittes groft
  • 3 spsk timian - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Mørdej: Vej hvedemel og smør af i en skål, og kom lidt salt ved. Smuldr smørret ud i hvedemelet til en grynet masse, og saml dejen med vand. Tag mørdejen ud på et meldrysset bord, og ælt den meget hurtigt sammen. Lægges på køl i 30 minutter.
  2. Mørdejen rulles tyndt ud, så du kan udstikke 10 cirkler på en diameter på 10-11 centimeter. Husk rigeligt med mel på bordet, når du arbejder med mørdej, så mørdejen ikke hænger fast.
  3. Smør de 12 huller i en muffinsform med lidt olie eller sprayfedt, og læg et stykke mørdej i hvert hul. Tryk dejen let til, så du har en kant på alle dine små tærter.
  4. Forbag de små mørdejstærter ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.
  5. Æggemasse: Pisk æg sammen med fløde, paprika, salt og peber.
  6. Fyld: I en lille pande kommes lidt olivenolie på, og porre sauteres hurtigt uden at tage farve. Steg hurtigt skinke og spinat med, så spinaten netop falder sammen. Krydr med lidt salt og peber.
  7. Tag muffinsformen med mini-tærterne ud af ovnen, og fordel fyldet i dem. Du skal bruge en stor spiseskefuld til hver. OBS: Hvis bunden på tærterne er bulet lidt op, kan du blot lige trykke dem lidt ned igen. Og det gør ikke noget, at fyldet ligger højere end kanten på tærterne.
  8. Fordel også æggemassen i tærterne, og bag de små tærter færdige ved 180 °C varmluft i ca. 18 minutter. Måske 1-2 minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier: 213kcalKulhydrater: 14gProtein: 7gFedt: 14gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.3gKolesterol: 91mgNatrium: 549mgKalium: 151mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 1329IUVitamin C: 4mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De små tærter med æg og skinke køles en smule af, men serveres eller lune.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. joycedige

    september 13, 2022 at 3:30 pm

    Jeg Joyes Dige har henvendt til jer tidligere, nu har jeg brug for en hjælpende hånd igen, hvis det da er en mulighed! Jeg er blevet tilbudt fra familiens side, at de vil holde min 80 års fødselsdag i december og jeg frit kan vælge hvad jeg vil byde mine gæster, vi blir' ca 40 til frokost, mit valg er at det intet skal ha' at gøre med jul. Tænker noget med flere forretter og en porchetta steg + tilbehør bl.a. ærterisotto og tomatsalat og kammuslinger som carpaccio, alle fra din hånd. Jeg er meget begejstret for opskrifterne og har benyttet med af dem i ganske mange år, håber på af få lidt inspiration fra jeres hånd!
    med venlig hilsen
    Joyce dige

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin - nem gratin med broccoli og gulerødder
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required