Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Små tærter

Små tærter

billede til små tærter med æg og skinke
4.4 fra 33 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
191
SHARES
FacebookMessenger191PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på små tærter med æg og skinke, som du kan lave i en muffinsform. Lækre minitærter til frokost, buffet eller aftensmad.

Små tærter med æg og skinke er super nemme at lave, og de er perfekte til en frokost, brunch eller som aftensmad. Eventuelt sammen med en salat.

Her har jeg bagt de skønne mini-tærter i en muffinsform med 12 huller, og fyldet er skinke, porre, spinat og æg. Du kan også bruge eks. broccoli eller andet fyldet til minitærterne.

Bemærk, at fyldet rager op over kanten på tærterne, men det gør ikke noget. Tærterne slipper fint kanten på formene, og du kan roligt roligt glæde dig til de velsmagende tærter.

Se også disse opskrifter:

  • Bacontærte
  • Broccolitærte
  • Løgtærte
  • Grøntsagstærte

Opskrift på små tærter med æg og skinke

Små tærter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.4 fra 33 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er min opskrift på små tærter med æg og skinke, som du kan lave i en muffinsform. Lækre minitærter til frokost, buffet eller aftensmad.
Antal: 12 stk.
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør koldt og i små tern
  • 60 g vand
  • 0,5 tsk salt
Fyld
  • 4 æg
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 mellemstor porre i tynde skiver
  • 175 g skinke kogt, i tern eller strimler
  • 100 g spinat snittes groft
  • 3 spsk timian finthakket

Fremgangsmåde

  1. Mørdej: Vej hvedemel og smør af i en skål, og kom lidt salt ved. Smuldr smørret ud i hvedemelet til en grynet masse, og saml dejen med vand. Tag mørdejen ud på et meldrysset bord, og ælt den meget hurtigt sammen. Lægges på køl i 30 minutter.
  2. Mørdejen rulles tyndt ud, så du kan udstikke 10 cirkler på en diameter på 10-11 centimeter. Husk rigeligt med mel på bordet, når du arbejder med mørdej, så mørdejen ikke hænger fast.
  3. Smør de 12 huller i en muffinsform med lidt olie eller sprayfedt, og læg et stykke mørdej i hvert hul. Tryk dejen let til, så du har en kant på alle dine små tærter.
  4. Forbag de små mørdejstærter ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.
  5. Æggemasse: Pisk æg sammen med fløde, paprika, salt og peber.
  6. Fyld: I en lille pande kommes lidt olivenolie på, og porre sauteres hurtigt uden at tage farve. Steg hurtigt skinke og spinat med, så spinaten netop falder sammen. Krydr med lidt salt og peber.
  7. Tag muffinsformen med mini-tærterne ud af ovnen, og fordel fyldet i dem. Du skal bruge en stor spiseskefuld til hver. OBS: Hvis bunden på tærterne er bulet lidt op, kan du blot lige trykke dem lidt ned igen. Og det gør ikke noget, at fyldet ligger højere end kanten på tærterne.
  8. Fordel også æggemassen i tærterne, og bag de små tærter færdige ved 180 °C varmluft i ca. 18 minutter. Måske 1-2 minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier213kcalKulhydrater14gProtein7gFedt14gMættet fedt8gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.3gKolesterol91mgNatrium549mgKalium151mgKostfibre1gSukker1gVitamin A1329IUVitamin C4mgCalcium33mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

De små tærter med æg og skinke køles en smule af, men serveres eller lune.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. joycedige skriver

    september 13, 2022 at 3:30 pm

    Jeg Joyes Dige har henvendt til jer tidligere, nu har jeg brug for en hjælpende hånd igen, hvis det da er en mulighed! Jeg er blevet tilbudt fra familiens side, at de vil holde min 80 års fødselsdag i december og jeg frit kan vælge hvad jeg vil byde mine gæster, vi blir' ca 40 til frokost, mit valg er at det intet skal ha' at gøre med jul. Tænker noget med flere forretter og en porchetta steg + tilbehør bl.a. ærterisotto og tomatsalat og kammuslinger som carpaccio, alle fra din hånd. Jeg er meget begejstret for opskrifterne og har benyttet med af dem i ganske mange år, håber på af få lidt inspiration fra jeres hånd!
    med venlig hilsen
    Joyce dige

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required