Her er min opskrift på små tærter med æg og skinke, som du kan lave i en muffinsform. Lækre minitærter til frokost, buffet eller aftensmad.
Små tærter med æg og skinke er super nemme at lave, og de er perfekte til en frokost, brunch eller som aftensmad. Eventuelt sammen med en salat.
Her har jeg bagt de skønne mini-tærter i en muffinsform med 12 huller, og fyldet er skinke, porre, spinat og æg. Du kan også bruge eks. broccoli eller andet fyldet til minitærterne.
Bemærk, at fyldet rager op over kanten på tærterne, men det gør ikke noget. Tærterne slipper fint kanten på formene, og du kan roligt roligt glæde dig til de velsmagende tærter.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på små tærter med æg og skinke
Små tærter
Ingredienser
Mørdej
- 200 g hvedemel
- 100 g smør - koldt og i små tern
- 60 g vand
- 0,5 tsk salt
Fyld
- 4 æg
- 1 dl fløde
- 1 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 1 mellemstor porre - i tynde skiver
- 175 g skinke - kogt, i tern eller strimler
- 100 g spinat - snittes groft
- 3 spsk timian - finthakket
Fremgangsmåde
- Mørdej: Vej hvedemel og smør af i en skål, og kom lidt salt ved. Smuldr smørret ud i hvedemelet til en grynet masse, og saml dejen med vand. Tag mørdejen ud på et meldrysset bord, og ælt den meget hurtigt sammen. Lægges på køl i 30 minutter.
- Mørdejen rulles tyndt ud, så du kan udstikke 10 cirkler på en diameter på 10-11 centimeter. Husk rigeligt med mel på bordet, når du arbejder med mørdej, så mørdejen ikke hænger fast.
- Smør de 12 huller i en muffinsform med lidt olie eller sprayfedt, og læg et stykke mørdej i hvert hul. Tryk dejen let til, så du har en kant på alle dine små tærter.
- Forbag de små mørdejstærter ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter.
- Æggemasse: Pisk æg sammen med fløde, paprika, salt og peber.
- Fyld: I en lille pande kommes lidt olivenolie på, og porre sauteres hurtigt uden at tage farve. Steg hurtigt skinke og spinat med, så spinaten netop falder sammen. Krydr med lidt salt og peber.
- Tag muffinsformen med mini-tærterne ud af ovnen, og fordel fyldet i dem. Du skal bruge en stor spiseskefuld til hver. OBS: Hvis bunden på tærterne er bulet lidt op, kan du blot lige trykke dem lidt ned igen. Og det gør ikke noget, at fyldet ligger højere end kanten på tærterne.
- Fordel også æggemassen i tærterne, og bag de små tærter færdige ved 180 °C varmluft i ca. 18 minutter. Måske 1-2 minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
De små tærter med æg og skinke køles en smule af, men serveres eller lune.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
joycedige
Jeg Joyes Dige har henvendt til jer tidligere, nu har jeg brug for en hjælpende hånd igen, hvis det da er en mulighed! Jeg er blevet tilbudt fra familiens side, at de vil holde min 80 års fødselsdag i december og jeg frit kan vælge hvad jeg vil byde mine gæster, vi blir' ca 40 til frokost, mit valg er at det intet skal ha' at gøre med jul. Tænker noget med flere forretter og en porchetta steg + tilbehør bl.a. ærterisotto og tomatsalat og kammuslinger som carpaccio, alle fra din hånd. Jeg er meget begejstret for opskrifterne og har benyttet med af dem i ganske mange år, håber på af få lidt inspiration fra jeres hånd!
med venlig hilsen
Joyce dige