• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr

Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr

billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller er lækre proteinboller bagt uden gluten, men med havregryn, æg og skyr. Mættende og velsmagende boller, der samtidig er hurtige at bage. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. maj 2024 - Udgivet:  21. januar 2024

Del gerne:
514
SHARES
FacebookMessenger514PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Skyrboller - proteinboller
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
Gå til opskrift

Du skal prøve de her skyrboller, som er boller med masser af protein, lavet helt uden mel, men til gengæld med skyr, æg og havregryn.

Skyrbollerne er glutenfri og så har de et meget højt indhold af protein. Det skyldes både skyr, som har et højere proteinindhold end andre syrnede mælkeprodukter, og så selvfølgelig æggene.

De sunde boller smager virkelig skønt og mætter rigtig godt, samtidig med at de har et lavt kalorieindhold.

Jeg har brugt grovvalsede havregryn i denne opskrift, men du kan også sagtens bruge finvalsede. Det bestemmer du selv.

Du får 10 proteinboller ud af opskriften. Du kan også lave de sunde proteinboller i airfryer, hvor du følger denne anvisning.

Se også disse opskrifter:

  • Fuldkornsboller
  • Morgenmadsboller med nem dej
  • Hjemmebagte boller

Opskrift

billederesultat for skyrboller proteinboller

Skyrboller - proteinboller

Min opskrift på skyrboller, der er lækre proteinboller med masser af havregryn, æg og skyr. Sunde boller, der er glutenfri og uden fedtstof.
Bedømmelse
4.8 fra 127 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 10 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g skyr - naturel
  • 4 æg
  • 300 g havregryn
  • 15 g bagepulver
  • 5 g salt
  • 10 g sesamfrø - til pynt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vej skyr af og slå æg ud i en skål og hæld dem ned til skyren. Bland de to ingredienser - enten med en grydeske eller ved at lave dejen i en røremaskine.
  • Vej nu havregryn, bagepulver og salt af og hæld dem ned til skyr-æggeblandingen.
  • Rør dejen indtil den er blandet godt sammen og fået en god klistret konsistens.
  • Lad nu dejen stå og hvile i ti minutter. Det får havregrynene til at suge væske.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og form bollerne med to skeer, som du dypper i vand for hver gang du skal forme en ny bolle.
  • Lav 10 skyrboller af dejen og drys dem med sesamfrø på toppen.
  • Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil proteinbollerne har fået en flot gylden farve.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
167
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
8
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
648
mg
28
%
Kalium
 
170
mg
5
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
135
IU
3
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
80
mg
8
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens fryse dine skyrboller, så er det nemt at tage en bolle op af fryseren til morgenmaden.

Det er jo dejligt altid at have en af de lækre og sunde proteinboller lige ved hånden.

Se også: Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alex Staal Nielsen

    januar 04, 2025 at 1:38 am

    Din opskrift til skyrboller lyder rigtig lækker, men i Thailand kan man ikke købe skyr. Mit spørgsmål er om det er muligt ar bruge yogurt i stedet for.

    Mvh. Alex

    Svar
  2. Camilla

    december 14, 2024 at 2:20 pm

    Havregynsboller med skyr blir ikke bagt inden i😒

    Svar
  3. Birde Thygesen Nielsen

    oktober 05, 2024 at 8:24 am

    Mine skyrboller bliver meget klæge med kun 20.min, jeg skal bage dem mindst 40 min , je
    G kommer et par revner gulerødder i, men det skulle vel ikke kunne gøre forskel.
    Hilsen birde

    Svar
  4. Ulla Hansen

    september 22, 2024 at 9:39 pm

    Står det ikke 10 boller af portionen og jeg har forstået at EN BOLLE er 167 kcal …. Er det forkert forstået

    Svar
  5. Lea

    september 10, 2024 at 11:02 pm

    Jeg elsker opskriften. Er dog nysgerrig på, om du har prøvet et lave en tilsvarende blot med vand og har styr på forholdene? Mine boller bliver altid flade når jeg forsøger at bruge vand eller soya/havre-mælk

    Svar
« Ældre kommentarer

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required