Opskrift på bagerens skovbærtærte med crumble, der laves med blandede frosne bær. En nem og dejlig mørdejstærte med en lækker friskhed i smagen.
Skovbærtærte er en nem tærte, der laves med frosne bær og den skønne crumble.
Jeg har anvendt en pose frosne skovbær i denne mørdejstærte, og bærrene er en blanding af frosne blåbær og hindbær. Som sådan kan du anvende de fleste typer frosne bær.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor tærten laves i en form med en diameter på ca. 15 centimeter.
Ingredienser til skovbærtærte
1 portion mørdej - se opskrift i link
Fyld
100 gram frosne skovbær (blandede bær)
50 gram sukker
25 gram Maizena
Crumble
50 gram hvedemel
30 gram mandelmel
30 gram sukker
50 gram koldt smør i tern
Fremgangsmåde
- Mørdej laves som anvist i linket, og sættes på køl.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vej de frosne skovbær af sammen med Maizena og sukker, og vend det godt rundt.
- Vej ligeledes ingredienser til din crumble af i en anden skål, og smuldr det kolde smør godt ud mel, mandelmel og sukker.
- Tag et stykke af mørdejen og rul ud i fire millimeters tykkelse. Resten af dejen lægges på køl til senere brug.
- Læg din tærteform (jeg bruger en form med en diameter på 15 centimeter) omvendt på dejen, skær rundt langs kanten - og vend formen om, hvor dejen så lægges på plads.
- Fyld bærrene i og dæk med crumble.
- Bag din skovbærtærte på nederste rille - og bagetiden er ca. 30 minutter. Måske lidt længere. Mørdejstærten skal være godt gylden på toppen, så crumblen bliver sprød.
Skovbærte med crumble køles af og nydes med en creme fraiche eller flødeskum til.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden