• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Skinkesalat - hjemmelavet og klassisk opskrift

Skinkesalat - hjemmelavet og klassisk opskrift

billede med hjemmelavet skinkesalat
4.8 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
48
SHARES
FacebookMessenger48PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. december 2021 - Udgivet:  28. december 2021

Hjemmelavet skinkesalat er en populær klassiker til frokost, og den er især næsten uundværlig til påskefrokost og julefrokost.

Her får du den klassiske opskrift med kogt skinke og rødløg, og den er altså meget nem at lave.

Brug gerne en rest kogt skinke, men ellers kan du også købe skinke i tern i dit supermarked. Det første er dog det bedste. Serveres selvfølgelig på et stykke godt rugbrød.

Se også mine opskrifter på:

  • Chef salad
  • Fuglekviddersalat
  • Æggesalat
  • Melon med skinke og salat

Opskrift

billede med hjemmelavet skinkesalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Skinkesalat

4.75 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på hjemmelavet skinkesalat. En dansk klassiker med skinke og rødløg, der er perfekt til frokost, påske og julefrokost.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pålæg
Køkken: Dansk
Kalorier: 195
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g skinke - kogt, skåret i små tern
  • 4 spsk mayonnaise
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1 tsk sennep - eller mere
  • 1 lille rødløg - hakkes fint
  • salt og friskkværnet peber
  • purløg - klippet

Fremgangsmåde
 

  1. Til hjemmelavet skinkesalat starter du med, at skære 150 gram skinke ud i små tern. Brug gerne en rest kogt skinke - eller køb skinke i tern i dit supermarked. Personligt synes jeg den hjemmekogte er den bedste.
  2. I en skål røres 4 spiseskefulde mayonnaise sammen med 1 spiseskefuld creme fraiche, 1 teskefuld sennep, salt og friskkværnet peber.
  3. 1 lille rødløg pilles, halveres og snittes meget fint.
  4. Kom skinke og rødløg ned i skålen og vend det godt sammen. Smag gerne til igen. Der kan også smages til med en smule friskpresset citronsaft. Pynt med klippet purløg

Næringsindhold

Kalorier: 195kcalKulhydrater: 1gProtein: 8gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 7gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.03gKolesterol: 29mgNatrium: 1133mgKalium: 122mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.4gVitamin A: 54IUVitamin C: 1mgCalcium: 7mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige skinkesalat kan serveres straks, og ellers opbevares den i køleskabet. Pyntes med snittet purløg ved servering.

I denne opskrift er der anvendt både mayonnaise og creme fraiche, men man kan også nøjes med en af dem.

Ønskes en mere kalorielet udgave af skinkesalaten, ja så kan du lave den med skyr. Men opmærksom på, at smagen og fedmen så ikke er den helt klassiske.

Skinkesalat med forårsløg

Du kan også lave denne udgave af skinkesalaten, og den er blandt andet med forårsløg.

Du skal bruge:

300 g skinke i tern el. finthakket
2 spsk creme fraiche
3 spsk mayonnaise
1 tsk sennep
3 stk forårsløg i tynde ringe el. finthakket
salt og friskkværnet peber

Sådan går du:

  • Skær den kogte skinke i meget fine tern - eller hak den fint i en minihakker sammen med forårsløget. Skinken skal ikke være fuldstændig blendet til mos, men have lidt struktur.
  • Hvis du ikke har en minihakker, skærer du forårsløget ud i meget tynde ringe eller hakker dem groft. Begynd eventuelt med to løg, og smag til senere, om der skal et til i.
  • Bland mayonnaise og creme fraiche med sennep, salt og friskkværnet peber.
  • Bland skinke, forårsløg og mayonnaiseblandingen sammen.
  • Smag din skinkesalat til. Måske ønsker du lidt syre, så kan du tilsætte lidt citronsaft.

Tip

Du kan nøjes med enten at bruge mayonnaise eller creme fraiche i din skinkesalat. Jeg synes nu, at en blanding af begge er bedst.

Her får du både mayonnaisens fedme og creme fraichens syrlighed. Vil du have lidt bid, kan du dryppe et par dråber tabasco eller chilisauce i salaten. Velbekomme.

🥗 Hvad er skinkesalat?

  • Skinkesalat er en kold pålægssalat lavet af finthakket skinke blandet med en cremet base – ofte mayonnaise, cremefraiche eller en kombi.
  • Den kan varieres med fx asparges, purløg, løg, sennep eller peberfrugt.
  • Serveres typisk på rugbrød, franskbrød eller i sandwich og wraps.

🧂 Typiske ingredienser

  • Kogt skinke (hakket eller finthakket)
  • Mayonnaise og/eller cremefraiche
  • Purløg, løg eller forårsløg
  • Sennep eller lidt citronsaft (for syre og smag)
  • Salt, peber – evt. lidt sukker
  • Valgfrit: aspargesstykker, syltede agurker, peberfrugt, kapers

Tip: Vil du gøre den sundere, kan du bruge skyr, græsk yoghurt eller let mayonnaise.


🥖 Serveringsidéer

  • Klassisk på rugbrød med pynt (fx agurk, purløg, æg)
  • I sandwich eller wraps til madpakken
  • Som fyld i madpandekager eller pitabrød
  • Til buffet og frokostbord – fx sammen med æggesalat, leverpostej og tunmousse

🐷 Sjove fakta

  • Skinkesalat er en del af det klassiske danske smørrebrødspålæg – især populær i madpakker og på frokostborde.
  • Man kan også lave vegetarisk “skinkesalat” med fx røget tofu eller plantebaseret skinke.
  • Der findes både hjemmelavede og færdiglavede versioner – men den hjemmelavede smager som regel langt bedre og kan tilpasses efter smag.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Spørgsmål

    april 16, 2025 at 8:03 pm

    Hvad blev der af opskriften med forårsløg?
    Den var mega god.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 16, 2025 at 8:32 pm

      Hejsa
      Den er hermed lagt ind under opskriften - du er ikke den første, der spørger 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Amanda

    februar 09, 2024 at 4:52 pm

    Tak for en rigtig lækker, nem og hurtig opskrift på skinkesalat. Det smager så lækkert og man skulle tro at det var fra slagteren. Det er en skinke salat, præcis som jeg mener den at skal være, med gode skinke i TERN og løg. Jeg kan ikke lide sennep, men sennepen generer mig slet ikke i denne opskrift. Det smager bare så godt.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2024 at 5:03 pm

      Hej Amanda
      Tak for de pæne ord. Det er i hvert fald også sådan jeg foretrækker en god skinkesalat, så jeg er glad for den også falder i din smag.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lene

    februar 03, 2023 at 8:17 pm

    Kan skinkesalaten laves dagen før, den skal spises ?
    Hilsner Lene

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 09, 2024 at 5:06 pm

      Hej Lene
      Ja, det kan den sagtens. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Susanne

    april 26, 2022 at 2:51 pm

    Skinkesalat den er rigtig god. Dejlig med sennep i creme fraiche og mayonnaise. Det blev i hit her i huset. Venlig hilsen Susanne

    Svar
    • Karen Seneca

      april 27, 2022 at 8:01 am

      Tak. Ja, og det er en god måde at bruge rester på 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required