Skinkegryde er lækker aftensmad med asiatisk præg. Gryderetten er med skinkekød i strimler med karry, kokosmælk, forårsløg og gulerødder.
Jeg har brugt fire store teskefulde karry med top i denne opskrift på skinkegryde, men du kan selvfølgelig sagtens bruge mere - hvis du er til krydret mad. Du kan også tilsætte lidt rød karrypasta eller chili, hvis du ønsker endnu mere riv.
Opskriften på denne skinkegryde er dog meget børnevenlig.
Og så har vi brugt kokosmælk, som er lavet af kødet fra de modne kokosnødder. Mange tror kokosmælken er væsken inden i kokosnødderne, men det passer altså ikke. Det er kokosvand.
Kokosmælk indeholder en hel del kalorier, så brug det med måde. Her flotter vi os dog, og bruger en hel dåse.
Se også disse opskrifter:
- Nem boller i karry opskrift med ris
- Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
- Nem kylling i karry med grøntsager og ris
Opskrift på skinkegryde
Skinkegryde med karry og kokosmælk
Ingredienser
- 500 g skinkekød - i strimler
- 2 spsk hvedemel
- 4 tsk karry
- 4 gulerødder - i tynde skiver
- 2 dl kyllingefond - eller bouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 bundt forårsløg - i grove stykker (3 centimeter)
- 100 g sukkerærter
- 1 rød peberfrugt - i strimler
- salt og friskkværnet peber
- smør - og olie til svitsning af kødet
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel og fire teskefulde karry med top i en skål, dup skinkestrimlerne tørre med køkkenrulle og læg dem ned i skålen. Vend det godt rundt, så kødet bliver dækket af mel og karry.
- Kom en god klat smør og lidt olie i en varm gryde, og svits hurtigt skinkestrimlerne. Gør det gerne ad to omgange, så du får brunet kødet godt af.
- Tilsæt kyllingefond og kokosmælk (husk at ryste dåsen GRUNDIGT inden du åbner den), og kom også gulerødder op i gryden.
- Læg låg på, og lad nu din skinkegryde simre ved svag varme i 40 minutter. Rør i gryden med mellemrum undervejs, så det ikke brænder fast.
- Kom så forårsløg, sukkerærter og peberfrugt op i gryden, og lad retten simre yderligere 20 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber. Hvis du ønsker en mere krydret ret, kan du også tilsætte mere karry.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Retten serveres straks sammen med kogte ris. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gene hvad du synes om den her.