Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Skinkeculotte

Skinkeculotte (opskrift på mør steg i ovn)

skinkeculotte
4.8 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMS
Indhold
  • Skinkeculotte - opskrift på mør steg i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på skinkeculotte
  • Tips
  • Kommentarer

Skinkeculotte - opskrift på mør steg i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 28 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 10 minutter min
Skinkeculotte er en udskæring fra grisens yderlår, og det er ret nemt at stege mørt i ovnen. Stegetiden er cirka 60 minutter ved 150 grader.
Antal: 4 pers.
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g skinkeculotte
  • smør til bruning
  • 1 tsk timian tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Hvis ikke slagteren allerede har ridset fedtlaget på skrå, ja så skal du lige starte med at gøre dette. Så stegen ikke krøller op under stegningen.
  2. Kom så en god klat smør på panden, og lad det brune af.
  3. Brun 600 g skinkeculotte grundigt på begge sider - den skal have en god og sund kulør og stegeskorpe. Den er der meget smag i.
  4. Læg så kødet op i et ildfast fad, og hæld det brunede smør plus sky ud over stegen.
  5. Krydr den med 1 tsk timian, salt og friskkværnet peber. Du kan også bruge frisk timian eller rosmarin.
  6. Sæt fadet i ovnen, og nu skal din skinkeculotte steges i en times tid ved 150 grader.
  7. Skinkeculotten er færdig når den har en kernetemperatur på 65 grader. Så er den flot og rosa indvendigt - og mør. Steg den ikke længere.
  8. Pak den nu ind i et stykke sølvpapir, og videre ind i et viskestykke. Læg den til hvile i 30 minutter. Jo, en halv time.

Næringsindhold

Kalorier216kcalKulhydrater0.1gProtein34gFedt8gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol107mgNatrium677mgKalium585mgKostfibre0.1gSukker0.003gVitamin A111IUVitamin C1mgCalcium11mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på skinkeculotte

Skinkeculotte er et fint stykke kød, som du kan stege i ovn eller gryde. Begge dele giver et godt og mørt resultat.

Under udskæringen skal du være opmærksom på, hvordan du skærer stegen ud.

Husk at starte i den tynde ende, for så kødskiverne simpelthen nemmere at tygge.

Og da skinkeculotten er en mindre steg, er tilberedningstiden ikke så lang. Og den må ikke oversteges, for så bliver den tør og kedelig.

Skinkeculotte er glimrende aftensmad til både hverdagen og festlige lejligheder.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Skinkeculottesteg med sennep og rosmarin
  • Sådan laver du den perfekte flæskesteg i ovn

Tips

Imens kan du så lave tilbehør og en god sovs. Brasede kartofler passer godt til stegen sammen med en paprikasauce med bacon. Dertil evt. en lækker bønnesalat med rødløg.

Efter en halv time kan du forsigtigt pakke skinkeculotten ud, og skære den i skiver.

Husk at starte med udskæringen i den tynde ende af stegen - og så skal du skære den på tværs af fibrene.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benny Olesen skriver

    oktober 22, 2025 at 4:01 pm

    Her hos os er vi meget glade for madens verden, opskrifter er lige til at gå til og de fungerer.
    En lille ting jeg vil sige er, at dengang du havde hvor mange personer retten skulle passe ved at trykke antal var meget bedre en den du har fået nu hvor man skal flytte en streg eller lignende, er svært på mobilen, men på computeren er det nemmere,

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 22, 2025 at 4:06 pm

      Hej Benny
      Mange tak - og det er modtaget. Jeg kigger lige på en bedre løsning. For jeg er sådan set enig med dig 🙂
      BH Holger

      Svar
      • Benny Olesen skriver

        oktober 23, 2025 at 5:48 pm

        Jeg kan se er det er rettet, tak for det og det fungerer 😊

      • Holger Rørby Madsen skriver

        oktober 23, 2025 at 7:48 pm

        Hej Benny
        Selv tak - jeg er altid glad for indspark til hvordan vi allesammen gør Madens Verden bedre.
        Så sig gerne til.
        Alt det bedste
        Holger

  2. Margit Dixen skriver

    september 22, 2024 at 6:13 pm

    Smager virkelig godt, med salat til👍🏻😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required